Het weer
op satellietbeelden

Superscherpe satellietbeelden tonen weerverschijnselen vandaag de dag met ongekend detail. Depressies, orkanen, onweersstoringen en wolkenpatronen zien er vanuit de ruimte indrukwekkend uit.
Boven zee zijn deze weersystemen zichtbaar tegen een decor van donkerblauw, zilverwit, blauwgroen of vaalbruin oceaanwater. Groene vegetatie, hagelwitte sneeuw of in gele, rode en bruine tinten stuivend woestijnzand vormen de achtergrond boven land.
Het boek biedt een boeiende excursie langs gewone en uitzonderlijke weergebeurtenissen die zich waar ook op aarde voordoen.
De verklaring van de verschijnselen ontbreekt niet en blijkt al even boeiend.
Zo kunnen we genieten van een wereld waarvan onze ouders en voorouders geen weet hadden en van vergezichten waarop zij
geen zicht hadden. http://www.keesfloor.nl

 

zenit
wetenschappelijk maandblad

Zenit is een populair-wetenschappelijk maandblad over sterrenkunde, weerkunde, ruimteonderzoek en aanverwante wetenschappen. Het tijdschrift volgt de ontwikkelingen in de professionele wetenschap op de voet. De redactie zit bovenop het nieuws en streeft ernaar om dit voor de lezers in een breder verband te plaatsen. Bovendien schrijven regelmatig wetenschappers uit binnen- en buitenland in Zenit over hun eigen onderzoek.
Zenit is tevens hét blad voor de actieve amateur, met nieuws over waarneembare verschijnselen, waarneemtips, productinformatie, boekbesprekingen, en beschrijvingen van amateurwaarnemingen met foto's en tekeningen. Waar mogelijk wordt verwezen naar actuele informatie op Internet.

https://www.dekoepel.nl

 

Inhoud cursus

Diversen