Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 43 min 32 sec geleden

Provinciale Staten nemen afscheid van oude leden en verwelkomen nieuwe

1 uur 7 min geleden
Niet-herkozen Statenleden nemen vandaag tijdens speciale vergaderingen afscheid van de Provinciale Staten. Woensdag begint de nieuwe bestuursperiode officieel met het installeren van de nieuwe leden.

Explainer | Wat betekent het voor jou als de NS het monopolie verliest?

2 uur 21 min geleden
Arriva en andere spoorvervoerders zijn verwikkeld in een rechtszaak tegen de overheid, omdat ze toegang willen krijgen tot het hoofdrailnet. Wijnand Veenman, expert op gebied van marktwerking in het openbaar vervoer en hoofddocent aan de TUDelft, legt uit wat er gebeurt als ze die toegang krijgen.

Aké verbaast zichzelf door voor het eerst sinds zijn jeugd twee keer te scoren

2 uur 55 min geleden
Nathan Aké beleefde maandag een bijzondere avond door in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Gibraltar (3-0) twee keer te scoren. De verdediger was uiteraard blij met zijn goals, maar verder gaf de wedstrijd in De Kuip hem weinig voldoening.

Onderwijs en zorg willen einde aan 'zinloze' verplaatsingen asielkinderen

3 uur 3 min geleden
Het moet afgelopen zijn met de zinloze verplaatsingen van kinderen in de asielopvang, vinden mensen die in de jeugdgezondheidszorg en het onderwijs werken. Ze vragen in een brief aan staatssecretaris Eric van der Burg om een "stabiele, kindvriendelijke en veilige opvang voor kinderen".

Weerbericht: Zonnige ochtend, maar bewolkte (en soms regenachtige) middag

3 uur 28 min geleden
Dinsdag begint op veel plaatsen zonnig, meldt Weerplaza. Maar zonaanbidders kunnen niet de hele dag hun hart ophalen: in de loop van de middag wordt het vanuit het westen bewolkt.

NU+ | Gegevens uit je smartwatch zijn een goudmijn voor techbedrijven

4 uur 34 min geleden
Met onze smartwatch en smarthome-apparatuur leveren we een schat aan informatie aan techbedrijven. Denk aan medische gegevens, zoals je hartslag, lichaamsbeweging en stressniveau. Die informatie kan hartstikke nuttig zijn voor onszelf, maar techbedrijven kunnen die data juist weer in jouw nadeel gebruiken. En daar zijn wij consumenten ons vaak niet genoeg van bewust.

IOC buigt zich vandaag over hoofdpijndossier Spelen 2024: Rusland en Belarus

4 uur 35 min geleden
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) vergadert dinsdag in Lausanne over het grootste hoofdpijndossier in de aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs. Mogen sporters uit Rusland en Belarus volgend jaar onder neutrale vlag meedoen? De meningen zijn verdeeld.

In de Alpen sneeuwt het, hier hagelt het: waar blijft het lenteweer?

4 uur 37 min geleden
Hagelbuien, sneeuw, harde wind en veel regen: we hebben het allemaal voorbij zien komen de afgelopen tijd. Maar het lentezonnetje houdt zich opvallend stil. Waar blijft het lenteweer?

Schutter (28) maakte plan voor schietpartij Nasvhille waarbij zes doden vielen

9 uur 8 min geleden
De 28-jarige Audrey Hale, die op een basisschool in Nashville zes mensen doodschoot, onder wie drie kinderen van 9 jaar oud, had een gedetailleerd plan van aanpak. De politie heeft dat plan, een plattegrond van de school en een manifest in haar woning gevonden.

Staat voor rechter gesleept na roof privédata bij GGD tijdens corona

9 uur 14 min geleden
De Staat wordt voor de rechter gesleept vanwege een grote roof van privégegevens uit de computersystemen van de GGD'en. Het doel van de rechtszaak is de Staat te veroordelen tot het betalen van een schadevergoeding. Stichting ICAM, de organisatie achter een massaclaim, overhandigt dinsdag dagvaardingen aan 35 overheidsinstanties.

Oranje kan met zuinige overwinning op Gibraltar opnieuw niet overtuigen

ma, 27/03/2023 - 23:30
Het Nederlands elftal heeft maandag ook niet kunnen overtuigen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Drie dagen na de afgang tegen vicewereldkampioen Frankrijk (4-0) scoorde Oranje slechts drie keer tegen de voetbaldwerg: 3-0.

GGD: Ruim de helft van jongvolwassenen had afgelopen jaar mentale klachten

ma, 27/03/2023 - 23:21
Meer dan de helft van de Nederlanders van 16 tot en met 25 jaar ervoer vorig jaar psychische klachten als angst en depressieve gevoelens. Dat meldt koepelorganisatie GGD GHOR Nederland maandag op basis van de Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022.

Video | Politie begeleidt kinderen uit school na dodelijke schietpartij in VS

ma, 27/03/2023 - 22:51
Bij een schietpartij op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zijn 6 mensen om het leven gekomen. 3 van de slachtoffers zijn schoolkinderen.

Groenland houdt voortaan óók in de winter zomertijd

ma, 27/03/2023 - 22:17
Inwoners van Groenland hebben afgelopen weekend voor de laatste keer in de geschiedenis hun klok vooruitgezet. Op het grootste eiland ter wereld, tussen de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan, blijft het voortaan altijd zomertijd.

Meeste mensen moeten langer wachten op een vast energiecontract

ma, 27/03/2023 - 21:10
Nieuwe regels voor het opzeggen van energiecontracten laten langer op zich wachten. De verwachte ingangsdatum was aanvankelijk 1 april maar wordt nu 1 juni, bevestigt branchevereniging Energie Nederland na berichtgeving van RTL Nieuws. En zolang de regels niet veranderen, zijn veel leveranciers terughoudend met het aanbieden van vaste contracten.

Overzicht | Doden door Russische raketaanval | Duitsland levert Leopard 2-tanks

ma, 27/03/2023 - 20:37
Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: zeker twee doden en meerdere gewonden door Russische raketaanvallen in Sloviansk. Vanwege aanhoudende beschietingen is de bevolking van frontstad Avdiivka opgeroepen tot evacuatie. De Oekraïense troepen zijn aangesterkt met achttien Duitse Leopard 2-gevechtstanks.

Is arrestatie Trump nabij? Deze grote onderzoeken lopen momenteel tegen hem

ma, 27/03/2023 - 20:03
Donald Trump is al een tijdje president-af, maar hij is nog volop (negatief) in het nieuws. Trump is de hoofdpersoon in meerdere schandalen en onderzoeken. Tot een arrestatie heeft het (nog) niet geleid, mogelijk tot zijn eigen verrassing. Een overzicht van de belangrijkste zaken.

Oranje begint met debutant Wieffer, Weghorst en De Ligt tegen Gibraltar

ma, 27/03/2023 - 19:33
Het Nederlands elftal begint maandag met Mats Wieffer, Wout Weghorst en Matthijs de Ligt aan de EK-kwalificatiewedstrijd in De Kuip tegen Gibraltar. De 23-jarige Wieffer maakt zijn interlanddebuut.

Zes doden onder wie drie kinderen bij schietpartij op Amerikaanse basisschool

ma, 27/03/2023 - 19:29
Bij een schietpartij op een christelijke basisschool in de Amerikaanse stad Nashville, zijn zes mensen om het leven gekomen. Drie van hen zijn kinderen. De schutter was een minderjarige vrouw, zij werd ter plekke doodgeschoten door de politie.

Pagina's