Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 43 min 5 sec geleden

Tegenstander Poetin mag niet meedoen aan Russische presidentsverkiezingen

do, 08/02/2024 - 11:09
De Russische oppositiepoliticus Boris Nadezhdin zegt dat hij niet mag deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Volgens de verkiezingscommissie zijn er fouten ontdekt bij de handtekeningen die zijn verzameld voor de tegenstander van de huidige president Vladimir Poetin.

NU+ | Dit doen schimmels in huis met je gezondheid

do, 08/02/2024 - 10:44
Het is koud en nat en dan kunnen er schimmels ontstaan in je huis. De bruine, grijze of zwarte plekken kunnen hardnekkig zijn en na verwijdering weer terugkomen. Waarom is het zo belangrijk om schimmel te verwijderen? En hoe voorkom je dat het terugkomt?

Israëlische ambassade in Den Haag extra beveiligd, gemeente zegt niet waarom

do, 08/02/2024 - 10:28
De ambassade van Israël in Den Haag wordt sinds woensdagavond extra beveiligd. Voor het pand staan zwarte schermen en er is politie aanwezig. De gemeente wil niet zeggen waarom de extra maatregelen zijn genomen.

Uit Trouw | In kampong Gege lachen ze om de presidentsverkiezingen

do, 08/02/2024 - 10:25
Armoede is een groot thema bij de presidentsverkiezingen in Indonesië, maar de bewoners van kampong Gege gieren van het lachen als wordt gevraagd op wie ze gaan stemmen. 'Er verandert toch niets.'

Voor derde keer in korte tijd vulkaanuitbarsting in zelfde IJslandse regio

do, 08/02/2024 - 09:47
Er is donderdag weer een vulkaan uitgebarsten op IJsland. Dat gebeurde in de regio waar in januari en december ook al uitbarstingen plaatsvonden. De autoriteiten treffen voorzorgsmaatregelen.

Rabobank ziet winst bijna verdubbelen door hoge rente-inkomsten

do, 08/02/2024 - 09:35
De winst bij Rabobank kwam afgelopen jaar uit op ruim 4,3 miljard euro. Dat is 82 procent meer dan het jaar ervoor. De stijging kwam onder meer door het verschil in de rente die de bank geeft en die ze zelf moet betalen.

NU+ | Misstanden in tv-wereld: waarom ervaren zo veel mensen wangedrag?

do, 08/02/2024 - 08:46
Nauwelijks vaste contracten, falend leiderschap en geen medezeggenschap: dat is de realiteit in Hilversum. Het gevolg? Grote misstanden en weinig mensen die zich daarover uitspreken. Wat maakt werknemers in de omroepwereld zo kwetsbaar als doelwit of getuige van wangedrag?

Senaat VS stemt tegen strengere grenscontroles en steun aan Oekraïne en Israël

do, 08/02/2024 - 08:27
De Senaat in de Verenigde Staten heeft opnieuw tegen een miljardenpakket met steun voor Oekraïne en Israël en regels voor strengere grenscontroles gestemd. Een deel van de Republikeinse senatoren deed dat omdat Donald Trump daartoe had opgeroepen.

Oranje in de koker voor Nations League-loting: bekijk de potindeling

do, 08/02/2024 - 08:20
Het Nederlands elftal gaat donderdag de koker in voor de groepsfase van de Nations League, die later dit jaar wordt afgewerkt. Oranje zit in pot 1 van divisie A en kan Spanje, Italië en Kroatië niet treffen. Dit is de potindeling.

Universiteiten bieden minder in Engels aan om buitenlandse instroom te beperken

do, 08/02/2024 - 08:05
Universiteiten nemen maatregelen om de instroom van internationale studenten te beperken en de Nederlandse taal te stimuleren. Daarom ontwikkelen ze voorlopig geen nieuwe Engelstalige bacheloropleidingen meer en kijken ze welke Engelstalige opleidingen ze in het Nederlands kunnen aanbieden.

Geen incidenten in Apeldoorn na oproep om aangehouden boeren te bevrijden

do, 08/02/2024 - 08:05
Er zijn in de nacht van woensdag op donderdag geen incidenten geweest in Apeldoorn. Burgemeester Ton Heerts vaardigde woensdagavond een noodbevel uit, omdat op sociale media werd opgeroepen om in de Gelderse stad twee opgepakte boeren te bevrijden.

Lancering van NASA-raket met Nederlandse klimaatcamera is geslaagd

do, 08/02/2024 - 07:58
NASA heeft donderdag om 7.34 uur met succes een raket gelanceerd en daarmee een Nederlandse klimaatcamera in de ruimte gebracht. De camera kan het effect van heel kleine stofdeeltjes op de opwarming van de aarde beter in kaart brengen.

Atlético meldde zich bij Feyenoord voor Wieffer: 'Had wel met ze willen praten'

do, 08/02/2024 - 07:50
Atlético Madrid heeft zich vorige maand bij Feyenoord gemeld voor Mats Wieffer. De clubs kwamen niet tot een akkoord, waardoor de Oranje-international zelf niet om tafel ging met de Spaanse club, al stond hij daar wel open voor.

Steeds meer bedrijven schrappen banen vanwege afkoelende economie

do, 08/02/2024 - 07:43
Veel bedrijven kondigden de laatste tijd ontslagrondes aan, zowel in Nederland als daarbuiten. Zo ziet het UWV een flinke stijging van het aantal reorganisaties. Komen er nog meer massaontslagen aan?

Explainer | Waarom wordt gevreesd dat Houthi's internetkabels saboteren

do, 08/02/2024 - 06:04
De vrees bestaat dat in een oorlogssituatie wordt geknoeid met ons internet. Want bijna al het internetverkeer verloopt via kabels die op de bodem van de oceaan liggen. En deze kabels kunnen gesaboteerd worden.

Vijf Amerikaanse mariniers vermist na neerstorten defensiehelikopter

do, 08/02/2024 - 05:58
Een militaire helikopter van het Amerikaanse leger is dinsdag vermist geraakt. Het toestel werd woensdagochtend in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië gevonden, maar van de vijf inzittende mariniers ontbreekt ieder spoor.

Weerbericht: Carnaval trapt donderdag met regen (of zelfs sneeuw) af

do, 08/02/2024 - 05:45
Voor carnavalsvierders is een poncho vandaag geen overbodige luxe. Waar het zuiden vooral last heeft van regen, kan het noorden van het land zich ook opmaken voor (natte) sneeuw, meldt Weerplaza.

Trump terecht van stembiljet gehaald? Hooggerechtshof behandelt zaak

do, 08/02/2024 - 05:01
Mogen staten Donald Trump van het stembiljet halen? Over die vraag buigt het Amerikaanse Hooggerechtshof zich vanaf vandaag. Het besluit kan van grote invloed zijn op de kansen van Trump om presidentskandidaat te worden.

Hoe de formatie in drie cruciale dagen uiteenspatte

do, 08/02/2024 - 05:00
Opeens is een kabinet met PVV, VVD, NSC en BBB ver weg. NSC-leider Pieter Omtzigt meldde dat zijn partij klaar is met deze fase van de formatie. De andere partijleiders blijven verbijsterd achter. NU.nl sprak direct betrokkenen voor een reconstructie.

Autorijders zijn dit jaar bijna 7 miljard euro kwijt aan wegenbelasting

do, 08/02/2024 - 00:31
De wegenbelasting kost Nederlandse automobilisten dit jaar naar verwachting 6,8 miljard euro. Dat is 6,6 procent meer dan vorig jaar. Inwoners van Noord-Holland zijn dit jaar het goedkoopst uit.

Pagina's