Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 4 min 20 sec geleden

Gezin is nu ruim 1.400 euro meer kwijt aan boodschappen dan vorig jaar

1 uur 8 min geleden
Boodschappen zijn in nog geen jaar tijd 18,5 procent duurder geworden. Een gezin met twee kinderen is daarmee op jaarbasis ruim 1.400 euro duurder uit. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau GfK, opgevraagd door NU.nl.

Oekraïne: Zeker 21 doden bij beschietingen in regio Dnipropetrovsk

1 uur 20 min geleden
Bij Russische beschietingen in de regio Dnipropetrovsk zijn in de nacht van dinsdag op woensdag zeker 21 doden gevallen. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de regio volgens persbureau Reuters. De beschietingen vonden plaats op enkele tientallen kilometers van de kerncentrale van Zaporizhzhia, aan de overkant van de rivier de Dnipro.

EU-havens zijn vanaf woensdag gesloten voor Russische kolen

1 uur 37 min geleden
Het verbod op de import van Russische kolen naar de Europese Unie gaat woensdag in. De lidstaten kregen onlangs 120 dagen de tijd om hun contracten af te bouwen en andere leveranciers te zoeken.

Video | Hoe een transfer van De Jong Barcelona uit de problemen kan helpen

3 uur 2 min geleden
FC Barcelona heeft een groot probleem met het inschrijven van de nieuwste aankopen. Door de financiële situatie voldoen de Catalanen niet aan de regels van de Spaanse competitie. Een transfer van Frenkie de Jong is een van de mogelijke oplossingen.

Nationaal Hitteplan: vooral voor ouderen, maar ook een reminder voor jongeren

3 uur 10 min geleden
Vandaag is het Nationaal Hitteplan van kracht. Die alarmering geldt waarschijnlijk tot na het weekend, maar wat is het Nationaal Hitteplan eigenlijk? En moet jij je er als gezonde Nederlander iets van aantrekken?

Weerbericht: Zon schijnt onafgebroken, temperatuur rond de 30 graden

3 uur 38 min geleden
het is onbewolkt en landinwaarts vrijwel windstil. Plaatselijk hangt een enkele mistbank. Rond zonsopkomst is het 12 tot 16 graden. Overdag zal de zon onafgebroken schijnen.

Nachtelijke reddingspoging geslaagd, duikers halen beloega na een week uit de Seine

4 uur 8 min geleden
Een reddingsteam van 80 mensen is er deze nacht in geslaagd om de beloega, die al ruim een week vastzit in de Seine, te bevrijden. Het dier is er slecht aan toe en krijgt nu verzorging in een zoutwatertank.

Om droogte echt op te lossen, moeten we 's winters soms natte voeten accepteren

4 uur 9 min geleden
Vier jaar na de extreme droogte van 2018 is Nederland weer gortdroog. We lijken één les te hebben geleerd: de oplossing voor steeds drogere zomers ligt in de wintermaanden. Dan valt er genoeg regen. Als we dat minder snel afvoeren, zit er ook 's zomers meer water in de bodem. Maar we lopen daarbij tegen grenzen aan, blijkt uit een rondgang langs acht waterschappen.

Ajax-voetballer Dusan Tadic lichtgewond bij gewelddadige roofpoging

5 uur 11 min geleden
Ajax-voetballer Dusan Tadic is lichtgewond geraakt bij een gewelddadige overval in de buurt van zijn woning in Amsterdam-Zuid. De overvallers waren eind juli vermoedelijk uit op een kostbaar horloge van de voetballer, zo meldt De Telegraaf.

Duizenden geëvacueerd om grote branden Zuid-Frankrijk 'Zijn weer terug in de hel'

5 uur 58 min geleden
Het zuiden van Frankrijk vecht opnieuw tegen de vlammen. Terwijl honderden brandweerlieden de natuurbanden onder controle proberen te krijgen, zijn duizenden inwoners en vakantiegangers uit voorzorg geëvacueerd.

PSV klopt Monaco dankzij kopgoal De Jong in verlenging en bereikt play-offs CL

di, 09/08/2022 - 23:56
PSV heeft dinsdag dankzij een spectaculaire zege op AS Monaco een nieuwe stap gezet naar de groepsfase van de Champions League. In het eigen Philips Stadion rekende de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij na verlenging af met Monaco: 3-2.

Video | Deze plekken in Europa hebben last van de extreme droogte

di, 09/08/2022 - 22:44
Grote delen van Europa kampen deze zomer met droogte. Zo is er in Italië veel te weinig water voor de rijstboeren, waardoor de oogst lijkt te mislukken.

Evenement in Geldrop waarbij iemand omkwam had helemaal geen vergunning

di, 09/08/2022 - 21:51
De Highland Games in Geldrop, waarbij zondag een toevallige voorbijganger om het leven kwam door een metalen bal, had helemaal geen vergunning. De locatie, Landgoed Kasteel Geldrop, heeft geen permanente vergunning en de gemeente had er geen afgegeven.

Overzicht | Wie of wat zorgde voor explosies bij luchtmachtbasis op de Krim?

di, 09/08/2022 - 21:41
Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: Bij een Russische luchtmachtbasis op het schiereiland de Krim vonden meerdere explosies plaats. Over de oorzaak van de ontploffingen is nog veel onduidelijk. Russische autoriteiten spreken elkaar tegen, terwijl Oekraïne het incident niet officieel als aanval heeft geclaimd.

Verdachte opgepakt in verband met reeks moorden op moslims in Albuquerque

di, 09/08/2022 - 21:31
De politie van Albuquerque heeft een verdachte opgespoord en opgepakt in verband met een reeks moorden op islamitische mannen in de Amerikaanse stad. De moorden houden de lokale moslimgemeenschap in hun greep.

Werk vinden lastig voor mensen met lichamelijke beperking: 'Je staat 1-0 achter'

di, 09/08/2022 - 20:10
In Nederland heeft een op de tien mensen een matige of ernstige lichamelijke beperking. Ook al zijn ze net zo gekwalificeerd als iemand zonder beperking, voor hen blijkt het vaak moeilijk om aan werk op niveau te komen. Wat moet er veranderen om hun zoektocht naar een baan makkelijker te maken?

Kabinet kan gemeenten gaan dwingen om overheidsgebouwen als azc te benutten

di, 09/08/2022 - 19:52
Als een gemeente weigert om een gebouw dat van de overheid is te gebruiken als asielzoekerscentrum, dan kan het kabinet dat voortaan afdwingen. Dat schrijven staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) en minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) dinsdag aan de Tweede Kamer.

PSV tegen AS Monaco met dezelfde basisopstelling als in heenwedstrijd

di, 09/08/2022 - 19:27
PSV-trainer Ruud van Nistelrooij kiest in de return tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League voor precies dezelfde opstelling als in Monte Carlo. Dat betekent dat Ismael Saibari dinsdag opnieuw de voorkeur krijgt boven Johan Bakayoko.

Ook dieren hebben last van de droogte: maatregelen moeten uitsterven voorkomen

di, 09/08/2022 - 18:51
Door de aanhoudende droogte en hitte komen in Nederland steeds meer beken en rivieren droog te vallen. Om dieren die daardoor in nood komen te helpen, worden de komende tijd verschillende noodmaatregelen genomen. Onder andere Natuurmonumenten, waterschappen en vrijwilligers proberen zo te voorkomen dat diersoorten definitief verdwijnen.

Pagina's