Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 26 min 53 sec geleden

Spanning in Oekraïne loopt op: VS evacueert familie van ambassadepersoneel

55 min 48 sec geleden
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de familieleden van het ambassadepersoneel in Oekraïne opgeroepen het land te verlaten. De evacuatie begint maandag. Ook de Duitse autoriteiten treffen voorbereidingen, meldt het blad Bild. Zodra de spanning in het gebied verder oploopt, worden de medewerkers van de Duitse ambassade in Oekraïne en hun gezinsleden gerepatrieerd.

Inspectie breidt statiegeldplicht voor plastic flessen uit

1 uur 11 min geleden
De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft geoordeeld dat de statiegeldplicht ook geldt voor flessen drank waaraan suiker of water is toegevoegd. Dat heeft de inspectie laten weten aan het consumentenprogramma Kassa. Het niet naleven van de statiegeldplicht wordt per direct verboden. De ILT geeft aan vanaf juni hierop te gaan handhaven.

Nuis stapt twee weken voor Spelen met blessure van het ijs bij NK sprint

2 uur 42 min geleden
Kjeld Nuis is zaterdag met een blessure uitgestapt tijdens de 500 meter van het NK sprint in Heerenveen. Twee weken voor de start van de Olympische Spelen schoot het bij de tweevoudig olympisch kampioen in zijn bovenbeen.

Syrisch vluchtelingengezin verwelkomd in Italië dankzij wereldberoemde foto

3 uur 1 min geleden
Een Syrisch vluchtelingengezin is vrijdag in Italië verwelkomd dankzij een foto van hen die viraal ging. De foto, gemaakt door de Turkse fotograaf Mehmet Aslan, werd vorig uitgeroepen tot foto van het jaar bij de Siena International Photo Awards (SIPA). Een organisator van het festival besloot een actie te starten om het gezin naar Italië te halen, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Allerrijksten zien tientallen miljarden verdampen na slechte beursweek

3 uur 6 min geleden
De allerrijksten op aarde hebben na een slechte beursweek gezamenlijk vele tientallen miljarden aan vermogen zien verdampen, zo ook Tesla-topman Elon Musk en Jeff Bezos, de oprichter van webgigant Amazon. Bezos raakte daarmee zijn tweede plaats in de top tien van de meest vermogende personen ter wereld kwijt.

RIVM en GGD kunnen stijging positieve testen niet aan: achterstand van 46.000 meldingen

3 uur 43 min geleden
Het lukt het RIVM en de GGD'en momenteel niet om het grote aantal binnenkomende meldingen vanuit coronateststraten te verwerken. Dat laat het RIVM weten op de eigen website. In de afgelopen dagen konden circa 46.000 meldingen niet verwerkt worden, ongeveer evenveel als het aantal besmettingen dat zaterdag wél is geregistreerd (46.219).

82 doden bij droneaanval op door rebellen bewaakte gevangenis in Jemen

4 uur 49 min geleden
Een droneaanval op een door Houthi-rebellen bewaakte gevangenis in Jemen heeft tot nu toe zeker 82 doden tot gevolg gehad. De aanval werd uitgevoerd door Saoedische strijdkrachten en was gericht op de door Iran gesteunde rebellen, meldt persbureau AP zaterdag.

RIVM-baas Van Dissel vindt het nog te vroeg om corona een griep te noemen

5 uur 48 min geleden
Het is volgens RIVM-topman Jaap van Dissel "echt nog te vroeg" om corona een griep te noemen. Dat vertelt hij zaterdag in gesprek met de NOS. De zorgexpert benadrukt dat griep een ander ziektebeeld en andere consequenties heeft. Ook is het nog niet duidelijk of er na omikron nog gevaarlijke varianten opduiken, legt Van Dissel uit.

Veel daders avondklokkrellen hoeven (nog steeds) geen schade te vergoeden

6 uur 27 min geleden
Tientallen demonstranten die in januari 2021 schade aanrichtten tijdens de zogenoemde coronarellen in verschillende grote steden hebben geen schadevergoeding hoeven betalen, concludeert RTL Nieuws na eigen onderzoek. De oorzaak daarvan zijn fouten bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Openbaar Ministerie (OM) en een gebrek aan prioriteit.

OMT adviseert heropening horeca en cultuursector, sluitingstijd naar 20.00 uur

6 uur 50 min geleden
Het Outbreak Management Team vindt het te verantwoorden alle onderdelen van de samenleving volledig te heropenen. Er komt wel een sluitingstijd van 20.00 uur, maar mogelijk mag bijvoorbeeld de sport- of de cultuursector langer open blijven. Dat melden Haagse bronnen aan het NRC en RTL Nieuws.

Aanwijzingen dat meer Nederlanders betrokken waren bij genocide jezidi’s

8 uur 16 min geleden
Er zijn aanwijzingen dat meerdere Nederlandse jihadisten deelnamen aan misdaden tegen de jezidi's in Syrië en Irak, meldt onderzoeksplatform Argos zaterdag op basis van twee onderzoeksorganisaties die in de regio getuigenissen van slachtoffers verzamelen. Tot nu toe was volgens het onderzoeksplatform slechts één geval bekend.

Video | Tientallen huizen verwoest na explosie nabij Ghanese goudmijn

8 uur 25 min geleden
Een vrachtwagen vol explosieven ontplofte na een botsing met een motorrijder.

Waterpokkenparty organiseren voor je peuter: slim of riskant?

8 uur 33 min geleden
Je kind onder het mom van 'dan is het maar achter de rug' laten spelen met een vriendje dat de waterpokken heeft. Slimme strategie, of ga je als ouder dan wel erg roekeloos om met de gezondheid van je kind?

Quiz | Welke keten heeft de meeste winkels in Nederland? Test nu je nieuwskennis

8 uur 35 min geleden
Lees jij non-stop NU.nl? Neem dan nu de proef op de som en check met deze quiz wat jij nog weet van het nieuws van afgelopen week.

Duitsland stuurt veldhospitaal naar Oekraïne, maar blijft wapenlevering weigeren

8 uur 55 min geleden
Duitsland zal een veldhospitaal naar Oekraïne sturen, maar houdt vast aan het standpunt dat er geen wapens aan de regering in Kiev worden geleverd. Dat heeft minister van Defensie Christine Lambrecht gezegd in een interview met de krant Welt am Sonntag.

Beroemde citaat 'Don't mention the war' uit Fawlty Towers komt in Van Dale

9 uur 50 min geleden
Het wereldberoemde citaat "Don't mention the war" uit de omstreden aflevering van de Britse hitkomedie Fawlty Towers krijgt een plekje in de Van Dale. Dat heeft hoofdredacteur Ton den Boon van het woordenboek bekendgemaakt in het radioprogramma Volgspot.

'Dickpics' en aanrakingen: dit zijn de verhalen over Jeroen Rietbergen

12 uur 23 min geleden
In totaal negentien vrouwen hebben zich nu bij de redactie van het BNNVARA-programma BOOS gemeld met verhalen over bandleider Jeroen Rietbergen. Ze vertellen over het ongepaste gedrag dat de muzikant zou hebben vertoond tijdens en na de opnames van The voice of Holland. NU.nl zet hun ervaringen op een rij.

FNV: Zeker 500 zorgverleners zitten bijna 2 jaar thuis met langdurige COVID

12 uur 54 min geleden
Eind december opende FNV Zorg & Welzijn een meldpunt voor zorgmedewerkers die langere tijd thuiszitten na een coronabesmetting. Nu blijkt dat zeker 500 zorgmedewerkers binnenkort twee jaar ziek thuis zijn vanwege langdurige COVID, meldt de vakbond.

Victim blaming: waarom een 'ja maar'-reactie nooit een goede reactie is

13 uur 32 min geleden
Slachtoffers van seksueel geweld krijgen vaak - per ongeluk of expres - de schuld van wat hen is aangedaan. Sinds het nieuws over de misstanden bij The voice of Holland valt op sociale media vaak de term victim blaming. Wat is dat precies? En waarom is het zo schadelijk?

Goed nieuws: Drone met worst redt hond | Handballers schrijven geschiedenis

13 uur 34 min geleden
Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.

Pagina's