Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 39 min 6 sec geleden

Markuszower (PVV) toch geen minister, Wilders schuift Marjolein Faber naar voren

58 min 44 sec geleden
Niet Gidi Markuszower, maar zijn collega-Kamerlid Marjolein Faber wordt minister van Asiel en Migratie namens de PVV. Dat meldt Geert Wilders donderdagavond.

Praat Mee | Discussieer over de rol van Hezbollah in de Gaza-oorlog

1 uur 11 min geleden
De afgelopen dagen gaan de raketten over en weer tussen Hezbollah vanuit Libanon en Israël. Hezbollah heeft woensdag 160 raketten afgevuurd op Israël, zegt het Israëlische leger. Praat mee over de rol van Hezbollah in de Gaza-oorlog.

Dramaserie De Joodse Raad (EO) wint prestigieuze Zilveren Nipkowschijf

1 uur 13 min geleden
De Joodse Raad, een dramaserie van de EO, heeft donderdag de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf gewonnen, de prijs voor het beste televisieprogramma of de beste seriemaker. De winnaar werd donderdag bekendgemaakt in het Ketelhuis in Amsterdam.

Zweden vraagt Nederland om verhoren te doen in zaak rond Joost Klein

1 uur 27 min geleden
Zweden heeft Nederland donderdag een Europees onderzoeksbevel gestuurd, meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Een Zweedse officier van justitie heeft Nederland verzocht een aantal verhoren te doen in de zaak rond de gediskwalificeerde Songfestival-deelnemer Joost Klein.

Rusland beschuldigd van beïnvloeding presidentsverkiezing in Moldavië

1 uur 44 min geleden
De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada beschuldigen Rusland van beïnvloeding van de presidentsverkiezing in Moldavië. Die vindt in oktober plaats. Rusland zou desinformatie en online propaganda verspreiden.

Hooggerechtshof VS wijst rechtszaak af en beschermt gebruik van abortuspil

1 uur 57 min geleden
Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft donderdag unaniem een rechtszaak verworpen waarmee antiabortusactivisten probeerden de toegang tot een abortuspil te bemoeilijken. Dat besluit wordt gezien als een grote overwinning voor voorstanders van abortus in de Verenigde Staten.

Met uitsterven bedreigd przewalskipaard na 200 jaar terug in Kazachstan

2 uur 23 min geleden
Voor het eerst in ruim tweehonderd jaar leven er weer wilde przewalskipaarden in Kazachstan. In het Aziatische land zijn begin juni zeven paarden van de bedreigde soort vrijgelaten.

Vertraging van zedenzaak Ali B door nieuwe getuige blijft beperkt tot een dag

3 uur 2 min geleden
De nieuwe getuige in de zedenzaak tegen Ali B leidt tot een dag vertraging. De rapper vreesde voor maanden uitstel, maar het uitspreken van de strafeis en het pleidooi van de verdediging zijn opgeschoven naar vrijdag.

Cyberaanvallen op Zwitserse websites vlak voor vredesconferentie Oekraïne

4 uur 3 min geleden
Websites van de Zwitserse regering en verschillende organisaties zijn donderdag getroffen door cyberaanvallen. Het het Zwitserse nationale cyberveiligheidscentrum BACS vermoedt dat de aanvallen te maken hebben met de vredesconferentie voor Oekraïne die dit weekend plaatsvindt in Luzern.

Politiebureaus woensdag weer dicht vanwege pensioenacties

5 uur 3 min geleden
Op woensdag 19 juni gaan alle politiebureaus met een publieksfunctie opnieuw 24 uur dicht. Het gaat net als afgelopen dinsdag om een actie van de politievakbonden voor een structureel vroegpensioen. Aangifte doen is woensdag niet mogelijk.

Nog zeker vier mensen vermist na explosie in appartementencomplex Antwerpen

6 uur 10 min geleden
Belgische hulpdiensten zoeken nog minstens vier vermisten na de explosie in een appartementencomplex in Antwerpen. De brandweer kan het deels ingestorte pand nog niet betreden omdat het te instabiel is.

Problemen voor mensen die auto willen kopen of keuren door storing bij RDW

6 uur 11 min geleden
De RDW kampt met een storing waardoor het al bijna de hele dag niet mogelijk is om voertuigen over te schrijven. Ook kan een APK-keuring niet bij de dienst worden verwerkt, waardoor mensen na een keuring geen nieuw keuringsbewijs kunnen krijgen.

Tientallen banen verdwijnen bij moederbedrijf van Kwantum en Leen Bakker

6 uur 56 min geleden
Homefashion Group schrapt 54 arbeidsplaatsen op zijn kantoren in Tilburg en Raamsdonksveer. Het gaat vooral om commerciële functies en IT'ers. Met het besluit wil het management kosten besparen.

Maatsen baalt niet van afbreken vakantie: 'M'n vriendin heeft veel zon gepakt'

7 uur 50 min geleden
Ian Maatsen moest zijn vakantie op het Griekse eiland Mikonos maandag halsoverkop afbreken vanwege een oproep voor het Nederlands elftal. De 22-jarige verdediger is desondanks dolblij om zijn eerste EK te gaan spelen.

Planbureau kritisch over hoofdlijnenakkoord: coalitie kijkt te weinig naar toekomst

7 uur 53 min geleden
Het hoofdlijnenakkoord is vooral gefocust op de korte termijn. De toekomst en de rest van de wereld worden te veel buiten beschouwing gelaten. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving in een reflectie op het akkoord van de formerende partijen.

Brobbey traint dag na uitvallen niet mee bij Nederlands elftal

8 uur 6 min geleden
Brian Brobbey ontbreekt donderdag op de training van het Nederlands elftal in het AOK Stadion in Wolfsburg. De spits haakte woensdag geblesseerd af tijdens de training en naar verluidt kampt hij met hamstringklachten.

Minder vaak vwo-advies na doorstroomtoets, kansarme kinderen scoren hoger

8 uur 12 min geleden
Kinderen in groep acht hebben na de doorstroomtoets minder vaak een advies gekregen om naar het vwo te gaan dan in vorige jaren. Kinderen uit kansarme gezinnen kregen vaker dan andere kinderen een hoger advies dan het schooladvies.

Kate Winslet over beroemde boegscène in Titanic: 'Nachtmerrie om te filmen'

8 uur 32 min geleden
De beroemde zoenscène ging de boeken in, maar achter de schermen was het verre van romantisch. Het filmen van de iconische boegscène uit Titanic was ongemakkelijk, vertelt actrice Kate Winslet aan Vanity Fair.

Pagina's