Feed-aggregator

Strafzaak rond dood Amsterdamse filmmaker op Mallorca komende week van start

Nu.nl - 37 min 7 sec geleden
De 34-jarige filmmaker Wouter van Luijn werd in de zomer van 2018 zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht tijdens zijn vakantie op Mallorca, waarna hij overleed. Volgens de Spaanse politie was hij het slachtoffer van een gewelddadige overval. Komende week begint de strafzaak tegen de verdachten.

Van Bommel pakt historische titel met Royal Antwerp na ongekende ontknoping

Nu.nl - 37 min 35 sec geleden
Mark van Bommel heeft Royal Antwerp zondag op bizarre wijze aan een historisch kampioenschap geholpen. De ploeg van de Nederlandse trainer leek de eerste landstitel sinds 1957 mis te lopen, maar kon op de bloedstollende laatste speeldag - drie clubs konden kampioen worden - dankzij een heel late (en prachtige) gelijkmaker tegen KRC Genk alsnog feestvieren: 2-2.

Nadine Visser piekt op juiste moment; haalt WK- en olympische limiet bij FBK Games

NH Nieuws - 1 uur 7 min geleden

Nadine Visser is met een goed gevoel begonnen aan het outdoor-seizoen. De hordeloopster uit Hoogkarspel haalde bij de 100 meter horden en tweede plaats. Ze kwam na 12,71 seconden over de streep, dat leverde haar een WK en olympisch ticket op. 

Het had nog mooier kunnen eindigen voor Visser, want ze liep lange tijd vooraan in de race. Ze werd echter in de laatste meters nog afgetroefd door Nia Ali. Na afloop heerste vooral tevredenheid. "Ik ben nog nooit zo goed gestart", vertelde ze na afloop bij de NOS. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Lieke Klaver liep niet haar vertrouwde 400 meter, maar de 200 meter. De atlete uit Enkhuizen had vrijdag al de 400 meter gelopen in de Diamond League in Florence en was tweede geworden. 

Bij de FBK Games in Hengelo werd ze ook tweede. Klaver haalde een persoonlijk record (22,51) en bleef net achter de winnares Bassant Hemida: 22,41. 

Video | Tientallen arrestaties in Rusland tijdens pro-Navalny-protesten

Nu.nl - 1 uur 22 min geleden
Op de 47e verjaardag van de gevangen Russische dissident Aleksej Navalny hebben mensen in Rusland en elders gedemonstreerd voor zijn vrijlating. In meerdere Russische steden stonden hier en daar mensen met posters, maar zij werden onmiddellijk gearresteerd, melden burgerrechtenactivisten.

NU+ | Hier moet je op letten als je een puppy bij een hondenfokker koopt

Nu.nl - 1 uur 26 min geleden
Bij een fokker in het Brabantse Eersel werden onlangs honden in beslag genomen omdat deze persoon de dieren ondanks meerdere waarschuwingen bleef verwaarlozen. Hoe weet je als hondenkoper of een fokker in orde is? Hier moet je op letten.

Treinstoring in Amsterdam opgelost, treinen komen langzaam weer op gang

NH Nieuws - 1 uur 35 min geleden

De storing op Amsterdam Centraal station is weer opgelost, laat ProRail weten. De treinen zullen vanaf acht uur vanavond weer mondjesmaat op gang komen. Over de precieze oorzaak van de storing is nog niets bekend. 

"De systemen zijn gereset en zijn getest", aldus ProRail. Hoewel nog niks duidelijk is over de oorzaak van de storing, heeft het resetten van de systemen ervoor gezorgd dat de treinen weer kunnen rijden. 

Om acht uur vanavond zullen de treinen weer op gang komen. "Dat zal in eerste instantie mondjesmaat zijn", schrijft ProRail in een verklaring.

Door de storing reden er vanaf half zes vanmiddag geen treinen van en naar Amsterdam Centraal. Ook naar Haarlem, Schiphol, Zaandam en Weesp reden minder treinen. 

Harry Styles

De storing kwam op een ongelukkig moment. Vanavond treedt de Britse zanger Harry Styles op in een uitverkochte Johan Cruijf Arenda. Organisator Mojo Concerts heeft laten weten dat het concert in ieder geval een kwartier later zal beginnen vanwege de treinstoring.

Turbulentie voor modelbouwvliegeniers: "Je wil 'm wel graag heel houden"

NH Nieuws - 2 uur 5 min geleden

Met een behoorlijk straffe noordoostenwind was vandaag extra spannend voor de modelbouwvliegeniers tijdens de open dag van modelvliegbouwclub Pegasus in Enkhuizen. Terwijl de tientallen toeschouwers genoten van de vele demonstraties van zweef- en gemotoriseerde modellen, probeerden de bestuurders van de miniatuurmodellen vooral hun materiaal niet te laten crashen. "In de bouw van zo'n vliegtuig gaat al snel tweehonderd uur zitten", aldus hobbyist Peter de Vos. "Dan wil je 'm graag heel houden."

Op zich is Nico Koning, voorzitter van de modelvliegbouwclub, blij met het weer. "Het is mooi zonnig", aldus Koning. "De wind wordt nu wat pittiger. Vanmorgen zijn we met windkracht drie begonnen. Vanmiddag zal dat wel vier worden en dat maakt het wel wat spannend." Bestuurder van een miniatuur zweefvliegtuig Peter de Vos beaamd dat. "Windkracht drie is het maximum", vertelt hij met pretogen. "Windkracht vier is een uitdaging. En bij windkracht vijf weet je zeker dat je met brokstukken naar huis gaat."

En dát het wel eens misgaat, is juist ook een deel van de charme van het modelbouwvliegen. "Hij kán neerstorten", vertelt Maarten Cornelissen terwijl hij een zweefvliegtuig in de lucht houdt. "Dat is dan pijnlijk, maar het geeft ook de spanning er aan. Als je naar huis gaat en alles is nog heel, dan is het een erg leuke hobby, vind ik."

Overigens overkomt het iedere hobby-modelvlieger wel een keer dat het gruwelijk misgaat. "Dan is het huilen en de volgende keer weer beter doen", licht De Vos toe. "Je moet wel een beetje eelt op je ziel hebben als je dit doet. Het ziet er allemaal prachtig uit maar het gaat ook wel eens verkeerd."

Liefde voor het vliegen

Maar de liefde voor het vliegen overheerst toch bij de piloten. Als je dan na al die uren bouwen, je vliegtuig ziet opstijgen, geeft dat een speciaal gevoel. "Het is alsof je je eerste kind voor het eerst naar school ziet gaan", zo omschrijft Bert van der Schoor. Voor Peter de Vos is het vooral het sociale aspect waar hij van geniet. "Ik ben niet de beste vlieger", zo vertelt Peter. "Maar ik vind het hier wel reuze gezellig. Het is gewoon heerlijk om hier buiten in het zonnetje te zijn."

Boeren trekken aandacht met reuze melkpak naast snelweg A9

NH Nieuws - 2 uur 35 min geleden

De Boeren van Amstel deden vandaag een wereldrecordpoging. Ze maakten niet alleen het grootste melkpak ter wereld, maar wilden die ook nog 25 meter de lucht in hijsen. De boeren trokken de spreekwoordelijke melk niet op. Ondanks de wind behaalden het pak een hoogte van 27 meter. 

Met de recordpoging proberen de boeren na alle negatieve stikstof-berichtgeving hun vak weer eens positief onder de aandacht te brengen. De boeren van Amstel zetten zich namelijk hard in voor natuurbehoud. Een deel van de opbrengst van hun melk wordt gebruikt om de biodiversiteit in het Amstelland te behouden en te verbeteren. 

"Het helpt ons om het gebied en de weidevogels in stand te houden. En de boeren, want die maken het gebied zo mooi als het nu is", vertelt voorzitter Gert Roos. 

Wind

Het gevaarte van anderhalve meter bij anderhalve meter en vijf meter hoog werd rond 12.00 uur vanmiddag schommelend omhoog getakeld. De hijskraan die hierbij werd gebruikt mochten de boeren lenen van Rijkswaterstaat. Die organisatie had er ook baat bij dat de poging goed zou verlopen. Het pak werd namelijk vlak naast miljoenenproject de verbrede snelweg A9 omhoog gehesen.

Natuurlijk waren de nodige veiligheidsmaatregelen genomen, zodat het pak niet écht op de weg of het publiek kon vallen, maar de wind maakte de poging toch lastig. "We hadden veiligheidstouwen eraan vastgemaakt, omdat de wind er natuurlijk mee gaat spelen. Die stonden op een gegeven moment zo strak dat we eigenlijk niet meer hoger konden", vertelt Michel Penterman van De Boeren van Amstel. 

Zelfs een bodybuildster die tegenwicht moest bieden, werd bijna de lucht in getild. "Ik moest me flink schrap zetten", vertelt ze na afloop aan NH. Desondanks slaagt de poging. "We gingen voor 25 meter en droomde stiekem van 30. We zijn dus heel blij", zegt Michel.  

Het pak dat vandaag de lucht inging, hebben de boeren overigens niet met melk gevuld. "Dat zou 11.250 liter melk zijn. Beetje zonde!", lacht Michel.

Vermeer best bezochte tentoonstelling van het Rijksmuseum ooit

Nu.nl - 2 uur 41 min geleden
Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

Varkens kinderboerderij kunnen veilig zonnen dankzij zonnebranddonaties

Nu.nl - 2 uur 42 min geleden
Kinderboerderij De Baak uit het Noord-Hollandse Beverwijk was zondagochtend dringend op zoek naar zonnebrandcrème. Dat was niet voor personeel of bezoekers, maar voor de varkens die graag willen zonnen. Dat is gelukt, want inmiddels is er ruim voldoende zonnebrandcrème bezorgd of toegezegd om op te sturen.

Bonte stoet en stadsreuzen betoveren Alkmaar tijdens Kaeskoppenstad

NH Nieuws - 3 uur 35 min geleden

Wie niet beter weet, zou denken dat hij dit weekend in een tijdmachine is gestapt in Alkmaar. De binnenstad was het hele weekend teruggebracht naar het Alkmaar van de zestiende eeuw voor Kaeskoppenstd. Met honderden acteurs die de stad mee terug namen naar de tijd vlak voor Alkmaar Ontzet, was het een ware reis naar het verleden. 

Als je dit weekend in Alkmaar was kun je het onmogelijk gemist hebben: Kaeskoppenstad trok wederom veel bezoekers, uit heel Nederland.

Met Kaeskoppenstad brengen honderden acteurs de stad terug naar vroegere tijden, vlak voor Alkmaar Ontzet in 1573. In een historisch decor van gevels, bruggen en grachten, vergeet je bijna hoe de stad er anno 2023 ook alweer uitziet. 

Bonte Stoet

Zaterdagochtend trok de 'Bonte Stoet' over de Laat en de Langestraat en vervolgens tussen de smalle visbanken door naar de smalle straatjes van 'd'Oude Stad', waar de klok was teruggezet naar 1573. De grote bijzonderheid van dit jaar waren de stadsreuzen, die voor het eerst door 'hun' stad trokken.

Deze editie valt in een bijzonder jaar: het is 450 jaar geleden dat Alkmaar de Spanjaarden versloeg.

Protesten in België tegen lage straffen na dood student Sanda Dia

Nu.nl - 3 uur 36 min geleden
In België wordt zondag geprotesteerd tegen de straffen in de zaak rond de fatale ontgroening van student Sanda Dia. Volgens de betogers zijn de straffen veel te licht en is er sprake van klassenjustitie en racisme.

Geen treinen van en naar Amsterdam Centraal door grote storing

NH Nieuws - 3 uur 39 min geleden

Vanwege een storing bij ProRail rijden er helemaal geen treinen meer op de trajecten van en naar Amsterdam Centraal. Het is nog niet duidelijk wanneer de storing weer is verholpen.

De problemen begonnen rond half zes vanmiddag. Het gaat om een storing in de verkeersleiding van ProRail, hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal station. Ook naar Haarlem, Schiphol, Zaandam en Weesp rijden minder treinen. 

 ProRail laat weten nog op zoek te zijn naar de oorzaak en probeert het treinverkeer zo snel mogelijk weer op te starten. Het is nog niet duidelijk hoelang dit zal duren.

Harry Styles

De treinstoring komt op een ongelukkig moment, want om 20:45 uur vanavond treed zanger Harry Styles op in een uitverkochte Johan Cruijf Arena. Organisator Mojo Concerts raadt concertgangers aan om binnen Amsterdam de tram, metro of bus te nemen. Treinkaartjes zijn daar binnen de regio Amsterdam ook geldig.

Grote storing legt treinverkeer rond Amsterdam plat

Nu.nl - 3 uur 40 min geleden
Door een storing in een verkeerspost van ProRail is er geen treinverkeer mogelijk van en naar Amsterdam Centraal. Een woordvoerder van de NS kan nog niet zeggen hoelang de storing gaat duren.

RCH haalt laatste vier in hoofdklasse honkbal: "Dit is echt een topprestatie"

NH Nieuws - 3 uur 40 min geleden

Een historische prestatie van RCH Pinguins. De honkbalclub uit Heemstede staat voor het eerst in de play-offs van de hoofdklasse honkbal, nadat Twins Oosterhout zondag werd verslagen (8-2). RCH was zaterdag ook al te sterk voor de Brabanders, waardoor zij op basis van onderling resultaat de laatste vier halen. "Echt geweldig, zó blij en vooral trots", reageert voorzitter Frits van Iperen. 

"Het halen van de top-vier met deze selectie is echt een topprestatie", stelt van Iperen. 

RCH en Twins eindigen de reguliere competitie met evenveel punten (25), maar het onderling resultaat is in het voordeel van de Heemstedelingen. Het verschil in de beslissende wedstrijd werd gemaakt in de vierde inning. RCH nam toen een voorsprong van zeven punten (!) en die marge zorgde mede voor de grote winst. 

Vervolgcompetitie

Doordat RCH zaterdag ook won van Twins (2-0) zitten de Noord-Hollanders bij de beste vier ploegen: Neptunus, HCAW (Bussum) en Amsterdam Pirates. De competitie ligt komende week stil, omdat HCAW en Pirates meedoen aan de European Champions Cup. De vervolgcompetitie begint vanaf 15 juni. 

Weer een ongeluk op beruchte busbaan in Aalsmeer

NH Nieuws - 3 uur 57 min geleden

Ondanks dat er vorige week maatregelen zijn genomen, ging het toch weer mis op de busbaan N196 in Aalsmeer. Twee auto's klapte vanmiddag op elkaar. Het is nog niet duidelijk hoe het heeft kunnen gebeuren. 

Iets voor half zes ging het mis op de N196 ter hoogte van de Geraniumstraat in Aalsmeer. Volgens een omstander reed een van de twee auto's tijdens het ongeluk op de busbaan. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er niemand gewond raakte bij het ongeluk. 

Nieuwe maatregelen

Op de busbaan N196 gebeuren vaker ongelukken, met name bij de rotondes gaat het mis.  Een week geleden gebeurde op de rotonde ook een ongeluk waar een lijnbus bij betrokken was. Toen schepte de bus een auto van de weg. Een week dáárvoor raakte een fietser gewond na een botsing met een lijnbus

Daarom kwam de gemeente met een plan om alle rotondes op die weg veiliger te maken. De maatregelen werden gelijk doorgevoerd. Het gaat nu nog om kortetermijnoplossingen, want de gemeente wil uiteindelijk 'zwaardere maatregelen'.

Verstappen boekt in Barcelona op dominante wijze zijn veertigste Grand Prix-zege

Nu.nl - 4 uur 37 min geleden
Max Verstappen heeft zondag op oppermachtige wijze de Grand Prix van Spanje op zijn naam geschreven. De Nederlander hield Lewis Hamilton (tweede) en George Russell (derde) ruim achter zich op Circuit de Barcelona-Catalunya en boekte zijn veertigste overwinning in de koningsklasse.

Diskwalificatie voor dubbelspelers op Roland Garros wegens geraakt ballenmeisje

Nu.nl - 4 uur 43 min geleden
Dubbelpartners Miyu Kato en Aldila Sutjiadi zijn zondag gediskwalificeerd in de vierde ronde van het dubbelspel op Roland Garros. De Japanse Kato sloeg na een punt de bal weg en raakte per ongeluk een ballenmeisje, dat in tranen uitbarstte.

Zwemmers halen meer dan half miljoen euro op met Swim to Fight Cancer in Haarlem

NH Nieuws - 4 uur 50 min geleden

Honderden zwemmers doken vanmiddag het Haarlemse Spaarne in om geld op te halen voor kankeronderzoek met Swim to Fight Cancer. En dat was zeker niet voor niks. Meer dan een half miljoen euro wisten de onbevreesde zwemmers op te halen. NH was er de hele dag erbij. 

Zo'n 450 zwemmers doken vanmiddag het ijskoude Haarlemse water in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. En dat is gelukt. De zwemmers hebben maar liefst 581.454,23 euro opgehaald.

Een van de zwemmers was de 53-jarige Ilse Moerkerk-van Hooijdonk. Zij moet door kanker haar been missen. Ook de Haarlemse Henny van Kessel zwemt vanmiddag in het Spaarne. Ze had zich vorig jaar net ingeschreven voor Swim to Fight Cancer toen ze te horen kreeg een agressieve vorm van borstkanker te hebben. 

Blauwalg

Het evenement waarmee geld wordt opgehaald voor onderzoek naar kanker, werd vijf jaar geleden voor de laatste keer gehouden. Corona en blauwalg staken jaar na jaar een stokje voor het evenement. 

Ook dit jaar was het nog even spannend of er niet te veel blauwalg in het water zat. Vorig jaar kon de 'swim' om die reden niet doorgaan, maar dit jaar was de waterkwaliteit gelukkig beter. Uit onderzoek bleek dat er bijna geen blauwalg in het water in de Haarlemse binnenstad te vinden is.  

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator