Weerheerhugowaard werkt samen met de volgende netwerken

Het weer

In tegenstelling tot bijvoorbeeld het KNMI komt het actueel weer op deze website van aangesloten weeramateurs. Deze weeramateurs hebben ieder zeer geavanceerde apparatuur waarmee meerdere malen per uur het actuele weer wordt geregistreerd. Er zijn in Nederland en Belgie vele weeramateurs actief. De kans is dus groot dat er ook in jouw woonplaats of regio een weeramateur gevestigd is, zodat je het actuele weer in jouw woonplaats of regio hier kunt bekijken.
Door alle actuele weersgegevens te verzamelen, kun je op hetweeractueel bijvoorbeeld ook zien waar het op dit moment in Nederland of Belgie het warmst is. Of waar de meeste neerslag gevallen is.
 

MeteoGroup vindt haar oorsprong in het Nederlandse Meteo Consult BV. Dit was een van de eerste particuliere weerbedrijven in Europa, dat in 1986 werd opgericht door de vooraanstaande tv-weerman Harry Otten.De begindagen waren moeilijk voor particuliere weerbedrijven in Europa. De nationale meteorologische instituten domineerden de markt en essentiële meteorologische gegevens en modellen waren slechts zeer beperkt toegankelijk.Meteo Consult maakte zich echter sterk voor een eerlijke en gelijkwaardige toegang tot gegevens en het openstellen van markten voor de private sector. Als gevolg daarvan groeide het bedrijf in Nederland zowel op de media- als de B2B-markt.

HydroNET Urban combineert het beste van twee werelden. Radarneerslaginformatie wordt in HydroNET Urban gekalibreerd met ruim 300 KNMI-regenmeters. U diverse onderzoeken blijkt dat u daarmee kunt beschikken over de meest nauwkeurige neerslaginformatie die op dit moment verkrijgbaar is. De neerslaginformatie uit HydroNET Urban is niet alleen voor iedere vierkante kilometer beschikbaar maar ook per bemalingsgebied van uw gemeente. De gegevens kunt u gebruiken om achteraf te analyseren en te verantwoorden waarom een bepaalde overstort of het optreden van wateroverlast heeft plaatsgevonden. Daarnaast kunt u de gegevens benutten als input voor modellen om bijvoorbeeld uw rioolstelsel te analyseren. Ook kan gevallen neerslag automatisch worden vergeleken met normbuien.