NH Nieuws

Abonneren op feed NH Nieuws
NH - nieuws
Bijgewerkt: 47 min 14 sec geleden

Man gewond bij steekpartij in Haarlem

za, 24/02/2018 - 21:56

HAARLEM Bij een steekpartij aan de Ruslandstraat in Haarlem is een man gewond geraakt. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft het slachtoffer er een 'flinke wond' aan overgehouden. Hij zou echter niet in levensgevaar zijn.

Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Busje belandt in water in Badhoevedorp

za, 24/02/2018 - 21:42

BADHOEVEDORP Een busje is vanavond in het water beland langs de Lindberghstraat in Badhoevedorp.

Volgens een omstander zou de bestuurder naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Vals geld in omloop in Haarlem

za, 24/02/2018 - 20:40

HAARLEM Er is vals geld in de omloop in Haarlem. Het gaat voornamelijk om biljetten van 50 euro.

Daarvoor waarschuwt de politie op Facebook. De afgelopen dagen kregen agenten diverse meldingen binnen waarbij betaald is met vals geld. 

Het geld wordt voornamelijk ingeleverd op plekken waar geen controle is op de biljetten. De politie noemt als voorbeeld maaltijdberzorgers of verkoop via Marktplaats.

Watermerk
De politie adviseert mensen goed te kijken naar het watermerk, hologram en de inkt van de biljetten. Mensen die vals geld krijgen aangeboden of hebben ontvangen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Oma Truus laat op 90-jarige leeftijd tatoeage zetten: "Volgende keer een doodskistje"

za, 24/02/2018 - 18:55

ALKMAAR De 90-jarige Truus Stafecki laat zich niet tegenhouden door haar leeftijd. Vanmiddag ging ze langs bij een tattooshop in Alkmaar om een zandlopertje op haar arm te laten tatoeëren.

"In het zandlopertje zit nog maar een klein beetje zand. Dat is mijn leven ook. Je hoeft niet oud te wezen, je moet positief denken", zegt Stafecki tegen NH Nieuws.

"Antiek velletje"
Ook voor tatoeëerder Marcel van Eijk was het een bijzondere ervaring. "Het is een antiek velletje, dus daar moet je wat meer moeite voor doen", grapt hij.

Voor Truus Stafecki is het mogelijk niet de laatste tatoeage die ze laat zetten. "Ik heb goede dingen in m'n leven gehad. Nare dingen. Maar dat is achter me. Ik kijk alleen nog voorwaarts. De volgende keer komt er een doodskistje op."

Martin Garrix treedt op bij sluitingsceremonie Winterspelen

za, 24/02/2018 - 18:15

AMSTELVEEN De sluitingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea krijgt zondag een Nederlands tintje. Dj Martin Garrix treedt op, zo maakte hij bekend op Instagram.

"Ik kan niet geloven dat ik morgen de Olympische Spelen mag sluiten", schrijft de dj uit Amstelveen. "Ik keek in 2004 naar Tiësto toen hij de Spelen mocht openen. Dat inspireerde mij om te gaan doen wat ik nu doe. Nu ik onderdeel ben van de sluitingsceremonie kan ik alleen maar hopen dat ik weer anderen kan inspireren."

Op het programma voor de ceremonie vol muziek, dans en kunst staan nog veel meer artiesten. Het thema is The Next Wave. Tiësto draaide in 2004 bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. Hij begeleidde toen de sporters die één voor één het stadion binnenkwamen met zijn muziek.

 

Politie deelt foto's gehandboeide inbrekers op sociale media

za, 24/02/2018 - 17:45

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vanochtend twee inbrekers opgepakt in een woning aan de Adelaarsweg Amsterdam.

Agenten gingen rond 7.00 uur de woning in. In het huis waren drie inbrekers. Een van hen wist 'in de commotie' te ontkomen.

De politie heeft op Facebook foto's van de twee opgepakte verdachten geplaatst. Het onderzoek naar de derde inbreker is nog 'in volle gang'. Wie tips over hem heeft, wordt verzocht de politie te bellen.

Familie Irene Schouten kijkt gespannen mee naar wedstrijd: "Ze haalde alles uit de kast"

za, 24/02/2018 - 16:50

ANDIJK Niet alleen Irene Schouten beleefde vandaag spannende momenten, ook familie en vrienden van de schaatsster keken met geknepen billen mee naar haar wedstrijd op de Olympische Winterspelen in Gangneung. Schouten haalde vanmiddag brons in de massastart.

"Afgelopen week begon het een beetje te leven in het dorp. Je zag het bij de slager en de bakker. Prachtig. Als je daar dan komt en mensen spreken je aan, dan krijg je de kriebels", zegt Klaas Schouten, de broer van Irene, tegen NH Nieuws.

Lees ook: BRONS! Irene Schouten verovert derde plek bij de massastart

Volgens Klaas was het een hele degelijke race. "Ze heeft gedaan wat ze moest doen en ze heeft haar krachten gespaard voor de finale, wat belangrijk is. Daar gaat het om: de eindsprint in de finale."

Het lukte Irene in de finale van de massastart brons te pakken. "Ze heeft alles uit de kast gehaald om te proberen te winnen. Het plan ging niet zoals het had moeten gaan, maar dat is nou eenmaal sport. Ze heeft haar best gedaan en we gaan met een bronzen medaille naar huis."

Opdringerige man valt 14-jarig meisje lastig in Heemskerk

za, 24/02/2018 - 15:08

HEEMSKERK Een 14-jarig meisje is woensdag op de Rijksstraatweg in Heemskerk lastiggevallen door een opdringerige man. Het meisje wist hem te verjagen.

De puber liep rond 18.00 uur met haar fiets aan de hand over de weg. Ze had een lekke band. Vlak voor de rotonde bij de Marquettelaan werd ze lastiggevallen door de man.

Toen de man haar lastigviel, riep ze een wielrenner om hulp, maar die reageerde niet. Op het moment reden er ook meerdere auto's langs. De politie is op zoek naar getuigen en wil ook graag met de wielrenner spreken.

Signalement
De man die het meisje lastigviel is tussen de 55 en 65 jaar. Hij heeft een zwarte baard, slecht gebit en ziet er onverzorgd uit. Ook reed hij die dag op een elektrische fiets. Mensen met tips worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Floor helpt vluchtelingen in Duinkerken: "Het is daar echt onmenselijk"

za, 24/02/2018 - 14:00

DUINKERKEN De 20-jarige Floor heeft maar één doel in het leven: ze wil mensen helpen. Over een week reist ze af naar Duinkerken om vluchtelingen te helpen. Het is niet vanwege politieke redenen waarom Floor de vluchtelingen helpt. Ze doet het omdat ze ‘mens’ zijn. ”En omdat ik iedereen zou helpen, eigenlijk. Vluchtelingen zijn heel kwetsbaar en hebben dus meer hulp nodig”, vertelt ze aan NH Nieuws.

Ze is al meerdere keren op pad gegaan met de Live for Lives Foundation. Samen met andere vrijwilligers gaat ze naar plekken waar de vluchtelingen meer hulp nodig hebben. Duinkerken in Frankijk is zo'n plek. De vluchtelingen wachten daar op een kans om het kanaal over te steken naar Groot-Brittannië.

Ze wonen niet in een kamp, maar in tenten in het bos. "Ik zou voor geen goud willen ruilen met ze. Het is daar vies, modderig en ijskoud. Aan het eind van de dag ga ik dan terug naar mijn kamer en kan ik onder een warme douche, maar die mensen daar blijven koud. Het is echt onmenselijk", aldus Floor.

Verpleegster
In Duinkerken gaat ze maaltijden koken, kleren en voedsel uitdelen en praten met de mensen. Ook neemt ze altijd verband en zalfjes mee, zodat ze mensen kan helpen die gewond zijn. Ze is bijna klaar met de studie voor verpleegkundige. Maar om hier in Nederland te gaan werken, lijkt haar totaal niet interessant. "Als ik straks klaar met de studie, wil ik met een bus naar Griekenland om daar te helpen in de kampen", vertelt ze.

Deze week is ze nog hard bezig met het inzamelen van spullen. Dat gaat minder hard dan vorige keer. "De nieuwigheid is eraf voor mensen en ze hebben al veel gegeven. Dus ik heb wel wat gekregen, maar nog niet genoeg", vertelt Floor. "Vooral warme kleren, slaapzakken, fleecedekens, tentjes, pannen en verpakt eten zijn hard nodig.

Wil je ook spullen geven en woon je in de omgeving van Muiden, neem dan contact op met Floor via: floortje.f@live.nl 

57-jarige Hans Harsevoort uit Bussum vermist

za, 24/02/2018 - 13:18

BUSSUM De 57-jarige Hans Harsevoort uit Bussum is sinds gistermiddag vermist. Hij is vanaf huis weggegaan en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Hans is lang, slank en draagt een bril. Er zijn zorgen over zijn gezondheid.

Mocht u deze man zien, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Esmee Visser naast Ivanka Trump op schaatstribune

za, 24/02/2018 - 12:34

NOORD-HOLLAND Een bijzondere ontmoeting vanmiddag tussen Esmee Visser en Ivanka Trump, de dochter van Amerikaans president Donald Trump, voorafgaand aan de massastart op de Olympische Spelen. Op de tribune in Gangneung neemt de Beinsdorpse schaatsster plaats naast de presidentsdochter.

Op de foto is goed te zien hoe de gouden medaille-winnares druk in gesprek is met Ivanka Trump. 

Volgens meerdere media zou Esmee Visser Trump een lesje schaatsen hebben gegeven. Of de Amerikaanse onderneemster ook begrepen heeft hoe de massastart in elkaar steekt, is onbekend.

Vertraging door stroomstoring op Schiphol

za, 24/02/2018 - 12:17

SCHIPHOL Een deel van Schiphol kampt met een stroomstoring in het bagage-afhandelingssysteem. Dat meldt de luchthaven op Twitter. Daarom lopen vertrekken en aankomsten in de hallen 3 en 4 vertraging op.

Volgens Schiphol wordt er hard aan gewerkt om de storing te verhelpen. 

Op dit moment zijn reparateurs bezig met het herstellen van de storing.

[Tweet:https://twitter.com/Schiphol/status/967367476282626048]

 

En dat is twee! Koen Verweij pakt brons op massastart

za, 24/02/2018 - 11:45

GANGNEUNG Koen Verweij heeft dan eindelijk zijn eigen moment op de Olympische Spelen. De Koedijker wist bij de massastart de bronzen medaille te veroveren.

De Noord-Hollandse schaatser moest na zestien ronden zijn meerdere erkennen in de Zuid-Koreaan Lee Seung-Hoon (goud) en de Belg Bart Swings (zilver). Sven Kramer, die Verweij in de slotfase prima 'afzette' in de kopgroep van drie man, eindigde als zestiende en laatste.

Bij de ploegenachtervolging wist de 27-jarige Noord-Hollander al een bronzen plak in de wacht te slepen. Bij zijn individuele afstanden op de 1.000 en 1.500 meter stelde Verweij enigszins teleur, maar met deze medaille is de Olympische eer voor Verweij toch gered.

BRONS! Irene Schouten verovert derde plek bij de massastart

za, 24/02/2018 - 11:25

WERVERSHOOF Opnieuw een Olympische medaille voor een Noord-Hollandse schaatsster. Irene Schouten wist vandaag tijdens het onderdeel massastart een bronzen plak te veroveren.

De Noord-Hollandse reed een prachtige race, waar ze lang op kop lag. In de laatste ronde wist de Japanse Miho Takagi haar voorij te gaan en de eerste plek veilig te stellen, maar Schouten kon een podiumplaats niet meer ontgaan. 

De achterstand van Schouten op het zilver bedroeg 0,03 seconde.

Crowdfunding geslaagd: MS-patiënt Samira (35) kan naar India

za, 24/02/2018 - 11:00

WORMERVEER Samira de Kraker-Berndsen (35) heeft MS en is in Nederland uitbehandeld. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie vertrekt ze volgende week voor een unieke behandeling naar India.

"Ik vertrek met een dubbel gevoel," vertelt Samira aan NH Nieuws. "Natuurlijk ben ik blij dat ik eindelijk de behandeling kan ondergaan, maar ik ga mijn vijf dochters vreselijk missen." Ze zal namelijk vijf weken van huis zijn. "Ik onderga daar een zogeheten HSCT-behandeling, een stamceloperatie. Het slagingspercentage is tachtig procent, maar daar zit ik gewoon bij," zegt Samira vol vertrouwen.

Benefiet
Via een crowdfundactie proberen vrienden en familie een bedrag van 50.000 euro elkaar te krijgen voor haar behandeling. Van alle kanten stroomt de hulp toe. "Heel bijzonder! Diners, spullen, een benefietconcert. Zo raar dat het allemaal om mij draait."

Lees ook: Samira (35) strijdt voor MS-behandeling in India: "Ik moet verder voor mijn kinderen"

De teller staat nu op iets meer dan 30.000 euro. "Dat is genoeg voor fase één: de behandeling." De actie loopt ondertussen gewoon door voor het natraject en eventuele extra kosten. 

Anonieme donor
Dat Samira eerder dan verwacht naar India kan is te danken aan een anonieme donor. "Ik mag er nog niet te veel over zeggen, maar ik heb een heel mooi bedrag ontvangen van een tv-programma. Iemand heeft voor mij meegespeeld."

Man Ronnie gaat mee op reis. "Hij doet alles hier in huis. De zorg voor de kinderen en voor mij en hij heeft net de zolder verbouwd voor mijn terugkeer." Bij thuiskomst moet Samira namelijk ook nog eens minimaal een maand in quarantaine. Daar ziet de Wormerveerse flink tegenop: "Ik hoor hier namelijk alle geluiden van de kinderen, maar kan er niet voor ze zijn. Ik mag ze in het begin niet eens knuffelen."

Andere moeder
Dochter Michelle (14) gaat haar missen, maar hoopt een andere moeder terug te krijgen. "Ik kijk ernaar uit dat we weer samen kunnen winkelen, dat ze gewoon weer kan lopen buiten."

In huis loopt Samira voorzichtig rond, maar buiten gebruikt ze de rolstoel. "Ik kan niet alleen op pad door pijn en uitvallende ledematen, dus ik kom nog maar weinig op straat. De MS begint steeds meer mijn leven over te nemen."

Autorijden
Toch is ze hoopvol gestemd. "2019 wordt mijn jaar. Ik kijk er nog het meest naar uit om weer te kunnen autorijden. Dan heb ik mijn vrijheid weer terug en kan ik de kinderen halen en brengen naar school en hun hobby's."

Over haar tijd in India en het herstel zal ze een blog gaan bijhouden. "Via mijn website kun je volgen hoe het met me gaat. Ik zal kaal worden en ik laat bijvoorbeeld zien dat ik mijn haar al korter heb geknipt."

Inbreker sportkantine verstopt zich in container na mislukte vluchtpoging in Amsterdam

za, 24/02/2018 - 09:58

AMSTERDAM De politie heeft gisterochtend meerdere personen aangehouden die ervan verdacht worden ingebroken te hebben in een sportkantine op de Bok de Korverweg in Amsterdam-West.

Op het sportpark De Eendracht zagen surveillerende agenten rond 7.45 uur drie donker geklede mannen uit een sportkantine komen rennen. Eén van de mannen probeerde te vluchten op een scooter, maar dat mislukte. De man besloot zich daarop te verstoppen in de dichtstbijzijnde container, waar hij even later werd opgepakt, zo schrijft de Politie Amsterdam Nieuw-West op Facebook.

Politiehelikopter vindt inbrekers
De twee andere inbrekers wisten nog van het terrein af te komen, maar konden met behulp van een politiehelikopter snel gevonden worden. Ook zij zijn gearresteerd. 

Op een foto is te zien dat een raam van de sportkantine is ingetikt. Het is niet bekend hoe groot de schade is.

Raadslid Juliëtte Rot opnieuw bespuugd in Zaandam: "Ik probeer het te negeren"

za, 24/02/2018 - 09:45

ZAANDAM Raadslid Juliëtte Rot is gistermiddag opnieuw bespuugd en uitgescholden in de Zaanse wijk Poelenburg. Dit gebeurde tijdens een interview met de omroep WNL. Rot is al eerder geïntimideerd door hangjongeren in de wijk tijdens een interview met NH Nieuws in september 2016.

Het raadslid voor Democratisch Zaanstad werd gisteren door WNL geïnterviewd vlakbij de Vomar, die in 2016 het toneel was voor hangjongerenproblemen en 'treitervlogger' Ismail Ilgun. "Ik werd wederom begroet door mensen die al vloekend en al spugend hun standpunt kenbaar wilde maken, dat was even vervelend", vertelt Rot aan NH Nieuws.

Lees ook: Raadslid geïntimideerd door hangjongeren Poelenburg tijdens interview

Rot probeert profesioneel te blijven in de situatie: "Ik probeer het te negeren, maar op dat moment kook je wel een beetje van woede". Het raadslid wil zich nu vooral focussen op de aankomende verkiezingen. "Ik probeer me te richten op de taak die mij gegeven is, in ieder geval tot aan de verkiezingen en hopelijk daarna weer."

Debat
De partij Democratisch Zaanstad en Juliëtte Rot waren gisteravond voor het eerst aanwezig bij het verkiezingsdebat in de Sultan Ahmetmoskee. Eerder werden volgens Rot 'voornamelijk linkse partijen uitgenodigd'. Ze kijkt positief terug op de avond: "De partijen hebben zich goed hebben presenteren". 

Plan hoge woontoren is groot foutencircus: "De ondergrond kan dit niet hebben"

za, 24/02/2018 - 08:24

HAARLEM De bouw van een woontoren in Haarlem-Noord is gebaseerd op grove fouten. Dat vinden de omwonenden uit de wijk De Krim en het naburige Mendelcollege. Ze willen dat de Raad van State ingrijpt, voordat het te laat is. "Fout één: de verkeerde kaart die bij de aanvraag zit."

De gemeente heeft afgelopen zomer ingestemd met het plan voor een elf hoge woontoren, op een klein stukje braakliggend terrein op het sportcomplex Pim Mullier. Maar volgens Hans Pos, voorzitter van wijkraad De Krim, gaat het faliekant fout als dit plan wordt uitgevoerd. 

De omwonenden en het Mendelcollege zijn altijd al fel tegen het plan geweest. De woontoren trekt veel verkeer en dat kan volgens de school gevaar opleveren voor de fietsende leerlingen. Daarnaast vrezen de bewoners van De Krim dat er te weinig parkeerplekken op het kleine terrein geplaatst kunnen worden, waardoor de nieuwe buren in hun wijk de auto gaan parkeren. 

Lees ook: Buurt fel tegen nieuwe woontoren Haarlem: "Zorgt voor overlast en onveilig verkeer'

Maar nu komen ze ook nog tot ontdekking dat het plan gemaakt is met verkeerde tekeningen en met een milieurapport dat verwisseld is met een terrein in Noord-Brabant. De omwonenden verwachten echter nog meer gedoe, omdat 'het meters hoge pand gebouwd gaat worden op zachte grond', volgens wijkraadsvoorzitter Hans Pos. "De ondergrond kan dit niet hebben."

Wateroverlast
Daarnaast zal een fundering de toestroom van het grondwater naar De Delft 'blokkeren'. Het naburige Mendelcollege kampt al door de zachte grond met natte kelders en moet vaak een flinke hoeveelheid water weg pompen. Rector John Gooijers vreest dat met de komst van een hoge flat naast zijn school dat alleen maar erger wordt. "Wij zitten hier in dit deel van Haarlem op een stukje veengrond wat er gevoelig is voor vocht en wateroverlast." 

Ook de woningen in de wijk hebben wateroverlast. Hans Pos: "Dan heb je het over tuin, hekjes en huizen. Maar een gebouw van elf verdiepingen is wel van andere grotere orde."

Raad van State
De omwonenden en het Mendelcollege proberen via de Raad van State de bouw van de woontoren te stoppen en hopen ze dat ook de Haarlemse politiek de fouten inziet. 

 

Haarlem naar eigen zeggen niet aansprakelijk voor verwoeste bloemenkar: "Ze behandelen me als vuil"

za, 24/02/2018 - 07:01

HAARLEM Tijdens de zware storm van 18 januari werd Haarlemmer Pim van Wanrooy zwaar getroffen. Zijn bloemenkiosk werd verwoest door een omgewaaide, rotte boom. De gemeente zou volgens Van Wanrooy aansprakelijk zijn voor de schade, maar die lieten weten dat niet te accepteren. "Ik schrok me eigen kapot."

Hij ligt er nog steeds wakker van. Bij het ongeval vielen geen gewonden, maar Pim's bloemenkiosk was helemaal verwoest en de schade was groot: 8.000 euro. De Haarlemmer was ontroostbaar. Aanvankelijk was er hoop op een doorstart, omdat er geld in werd gezameld en de gemeente verantwoordelijk leek voor de schade. De boom was zo rot, dat 'ie volgens Van Wanrooy al veel eerder preventief verwijderd had moeten worden. 

Lees ook: Omgevallen boom verwoest bloemenkiosk: eigenaar ontroostbaar

Maar daar is de gemeente het niet mee eens. Zij lieten deze week weten geen aansprakelijkheid te accepteren. "Ik schrok me eigen kapot", vertelt Pim. "Iedereen praat over de gemeente Haarlem dat ze zo slecht zijn, nou dat klopt dan ook wel."

Gevecht
De bloemist laat het er niet bij zitten. Als het kan stapt hij naar de rechter. "Ik kan niet een advocaat van 120 euro per uur betalen, dus ik hoop dat ik het Pro Deo kan krijgen. Dan ga ik het gevecht graag aan en dan win ik het ook nog wel. Ik vind het schandalig dat ze me zo behandelen, alsof ik een stuk vuil ben."

Rel rondom Purmerends raadslid dat ‘obsceen’ gebaar maakte: “Excuses, anders oorlog”

vr, 23/02/2018 - 22:11

PURMEREND Een video waarin raadslid Guus Jansen van de Stadspartij Purmerend een obsceen gebaar lijkt te maken tijdens een vergadering, heeft voor een conflict gezorgd. Het raadslid beschuldigde de verspreider van de video, Rob Klaucke, 'van smerige politieke spelletjes'. Klaucke vindt dat op zijn beurt niet kunnen en eist excuses. "Voor maandag 12.00 uur, anders wordt het oorlog."

Het fragmentje, waarin te zien is dat raadslid Jansen opmerkelijk gebaren maakt met zijn handen, werd vandaag verspreid via sociale media en haalde het landelijke nieuws. Volgens de politicus, die hartpatiënt is, legde hij het vrouwelijke raadslid naast hem uit hoe zijn oximeter precies werkt en hebben de gebaren totaal geen 'seksuele bedoelingen'. Jansen denkt dat Klaucke de beelden bewust heeft doorgezet, omdat hij 'een bloedhekel' aan hem zou hebben. 

Lees ook: Purmerends raadslid maakt 'obsceen' gebaar in raadszaal

"Hij denkt dat ik een politiek spel speel, omdat ik in het verleden actief was voor Leefbaar Purmerend, maar ik weet oprecht niet waar hij het over heeft", vertelt Klaucke aan NH Nieuws. "Ik noem geen namen, breng niemand herkenbaar in beeld en zeg al helemaal niks over dat het seksueel zou zijn."

'Oorlog'
De Purmerender is woest over de in zijn ogen valse beschuldigingen en heeft actie ondernomen. "Ik wil dat hij z'n excuses aanbiedt, want dit slaat nergens op. Ik heb een brief opgesteld en die stuur ik op. Daarin staat dat als Jansen maandag voor 12.00 uur zijn excuses niet heeft aangeboden, ik stappen tegen hem ga ondernemen. Dan kan hij een oorlog krijgen, een media-oorlog."

 

 

 

Pagina's