NH Nieuws

Abonneren op feed NH Nieuws
NH - nieuws
Bijgewerkt: 42 min 40 sec geleden

Bestuurder dodelijke aanrijding Pinkpop in Amsterdam aangehouden

54 min 33 sec geleden

AMSTERDAM De bestuurder van het busje dat vanochtend vroeg inreed op een groepje festivalgangers bij het Pinkpopterrein in Landgraaf is in de loop van de ochtend aangehouden in Amsterdam. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Bij de aanrijding kwam een man 35-jarige man uit Heerlen om het leven. Drie andere festivalgangers uit Heerlen en Landgraaf raakten zwaargewond.

Het incident gebeurde rond 4.00 uur op de Mensheggerweg in de buurt van Camping B van het Pinkpopfestival. Volgens de politie liepen de mensen op straat toen ze werden aangereden door het busje. Veel festivalgangers waren getuige van de aanrijding.

Lees ook: Veel getuigen van dodelijke aanrijding met Pinkpopgangers

De weg bleef lange tijd dicht. De politie onderzoekt nog of het gaat om een ongeluk of om opzet. De bestuurder meldde zich uiteindelijk zelf bij de politie.

Ilse heeft een missie: "Laat mensen met syndroom van Down meetellen"

1 uur 42 min geleden

KUDELSTAART Ilse Zethof heeft er haar missie van gemaakt om mensen met het syndroom van Down mee te laten tellen in de maatschappij. Niet alleen voor haar 18-jarige zoon Rick, maar ook voor al die andere kinderen met down.

Tot zijn geboorte dachten Ilse en haar man Richard dat ze een gezond kindje zouden krijgen. Rick werd niet alleen geboren met het syndroom van Down, maar ook met een hartafwijking, iets wat vaker voorkomt bij kinderen met down. Ondanks het nieuws liet het stel zich niet uit het veld slaan. "Er waren mensen om ons heen verdrietig, maar wij waren eigenlijk toch wel positief. We hadden een zoon gekregen en we gingen ervoor", vertelt Ilse. 

De medische problemen zijn altijd de grootste zorg van Ilse en Richard geweest. En nu Rick 18 is, zijn er nog altijd zorgen om zijn gezondheid. Hij heeft slechte longen, slechte heupen en nog steeds geen goed hart. "Twee jaar geleden was het kritisch, toen lag hij echt kantje boord", vertelt Ilse. Rick lag toen lange tijd in het ziekenhuis. "Dat heeft zo'n impact op het gezin gehad."

Een gewone baan
Toch hoopt Ilse dat ook Rick later aan het werk kan. Hoewel mensen met het downsyndroom geaccepteerd zijn in de maatschappij, zou het volgens Ilse nog beter kunnen. Zo is het voor mensen met down lastig om een 'gewone' baan te vinden. "De grote supermarktketens durven het vaak wel aan, maar het zou zo mooi zijn als de lokale ondernemer ook die stap gaat zetten."

Lees ook: Verstandelijk gehandicapten ervaren bijbaantjes in Aalsmeer: "We laten zien wat mogelijk is"

Vorig jaar organiseerde Ilse voor het eerst het evenement DownTown Ophelia. Op die dag kunnen mensen met een beperking ervaren hoe het is om een 'echt' bijbaantje te hebben: bij de kapper, in een kledingwinkel of in de supermarkt. "En de ondernemers kunnen op hun beurt ervaren dat deze doelgroep veel werk uit handen kan nemen."

Voorlichtingscampagne
Rick loopt nu stage bij Paswerk, een leerwerkorganisatie voor mensen met een beperking. Hij stapelt daar washandjes. Het liefst zien zijn ouders Rick later werken met dieren of in de groenvoorziening. "Ik wil bovenal dat hij gelukkig is. Wat ik merk is dat hij vaak wordt onderschat. Ik wil vooral dat hij meedoet in de maatschappij, dat betekent dus ook dat hij gaat werken."

Ilse start binnenkort met een voorlichtingscampagne in samenwerking met zorginstelling Ons Tweede Thuis. 

Dode gevonden in water Amsterdams park

1 uur 47 min geleden

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft vanochtend een lichaam aangetroffen in het water in het Westerpark. De vondst werd rond 10.30 uur gedaan.

Het betreft het water aan de oostzijde van het park.

De politie is een onderzoek gestart.

Historische boot verwoest na brand: "Weet niet of we dit kunnen herstellen"

2 uur 38 sec geleden

DEN HELDER De historische museumboot De Jonge Albert, die aan de Nieuwe Diep ligt in Den Helder, is zaterdag voor een groot gedeelte verwoest door een fikse brand. De vlammen ontstonden door de laatste laswerkzaamheden aan de boot.

Willem Koenes, eigenaar van de boot, was al negen maanden bezig om het volledig op te knappen. De Jonge Albert werd omgetoverd tot een hotelboot met slaapplaatsen. De sloep zou volgende week weer naar de museumhaven worden versleept, maar daar komt nu een abrupt einde aan. 

"We waren een klein gaatje aan het dichten met een lasapparaat, waarna we koffie gingen drinken. Opeens roken we een brandlucht en toen was het al te laat. De vlammen sloegen uit de kajuit", weet Koenes te melden aan NH Nieuws. "Het is extra zuur dat de brand een week voor de oplevering gebeurt."

Het is nog maar de vraag of er herstelwerkzaamheden uitgevoerd kunnen worden aan de boot. "Alle authentieke spullen in de boot zijn verschroeid. Ik weet niet of we het ooit nog kunnen herstellen", zegt een aangeslagen Koenes. 

Rijke geschiedenis
De vissersboot heeft een rijke geschiedenis. De Jonge Albert werd in de Tweede Wereldoorlog door de Duitse bezetters in beslag genomen. Tijdens de oorlog had het verzet het terugveroverd en ondergebracht op Rottermerplaat. Daarna fungeerde het in de jaren '50 als smokkelboot naar Engeland voor sigaretten en drank. In 2006 kwam de sloep in particulier bezit. 

Fietser redt leven van vrouw na crash in water

2 uur 4 min geleden

ALKMAAR Een vrouw is vanochtend aan de dood ontsnapt toen ze met haar auto op de kop in het water naast de Smaragdweg in Alkmaar terecht kwam. Volgens een omstander wisten voorbijgangers de vrouw uit haar voertuig te halen.

Een fietser die langsreed zag rook uit de auto komen en had het vermoeden dat het voertuig pas kort in het water lag. Daarop hield de fietser andere voorbijgangers aan om te helpen de inzittende uit de auto te halen. Omdat de auto op een verdekte plek lag, had het heel anders kunnen aflopen.

Uiteindelijk bleek er één vrouw in het voertuig te zitten. De politie kan alleen bevestigen dat de bestuurder uit de auto is gehaald. Volgens omstanders zou de vrouw louter voor controle naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De Peiling: Wat moet je doen na contact met de eikenprocessierups?

2 uur 19 min geleden

De meeste Nederlanders hebben volgens het Rode Kruis geen idee wat ze moeten doen als ze in contact zijn gekomen met de eikenprocessierups of na een insectenbeet.

Brandblaren
Ruim 8 op de 10 Nederlanders weten niet wat ze moeten doen na aanraking met jeukende haren van de eikenprocessierups of na aanraking van de berenklauw, een gevaarlijke plant. Dat blijkt uit een enquete van het Rode Kruis. De haren van de rups kunnen tot grote irritatie aan huid en longen leiden. Aanraken van de berenklauw zorgt voor pijnlijke brandblaren.

Verkeerd antwoord
De meeste Nederlanders zeggen dat ze weten wat ze moeten doen na een teken- of insectenbeet, maar geven toch het verkeerde antwoord. Slechts zes procent van de ondervraagden weet dat je na een insectenbeet de angel moet wegschrapen met je vingernagel of de botte kant van een mes. Bijna de helft van de Nederlanders wil dat met een pincet doen, maar dan maak je kans juist meer gif in je lichaam te krijgen.

Hoe moet het wel?
Het Rode Kruis geeft de volgende tips:

Als je in aanraking bent geweest met de eikenprocessierups: De brandharen verwijderen met plakband of kleefpleister. Daarna de huid spoelen met veel lauw water. Was kleding op 60 graden. Houd er rekening mee dat op plaatsen waar eikenprocessierupsen aanwezig waren de brandharen nog geruime tijd (6-8 jaar) voor ongemak kunnen zorgen.

Als je in aanraking bent geweest de berenklauw: De huid wassen met lauw water en zeep. Hou de plek daarna een week uit de zon.

Een tekenbeet: Pak de teek met een pincet zo dicht mogelijk bij de huid van het slachtoffer vast. Knijp niet in het lichaam van de teek. De teek met een rechte beweging uit de huid trekken. Daarna de huid ontsmetten. Gebruik je een tekentang? Volg dan die aanwijzingen.

Een insectensteek: Een eventuele angel wegschrapen met je vingernagel of de botte kant van een mes en de plek koelen met een nat compres of coldpack.

Wat doe jij?
Heb jij wel eens een onfortuinlijke aanraking gehad met die eikenprocessierups, berenklauw of ben je gestoken door een insect? Wist je toen wat je moest doen? We horen het graag van je!

Wist jij voor je dit artikel las wat je moest doen tegen de haren van de eikenprocessierups?

[Polldaddy:http://polldaddy.com/poll/10033584]

Op NH Radio hoor je De Peiling om 13:40 en 16:40 uur. De meeste reacties op De Peiling staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar depeiling@nhnieuws.nl.

Rechter verbiedt motorclub Satudarah

2 uur 24 min geleden

SCHIPHOL Motorclub Satudarah wordt verboden en ontbonden, zo heeft de rechtbank op Schiphol vandaag bepaald. Het verbod gaat per direct in.

Het Openbaar Ministerie (OM) had in een civiele procedure gevraagd de club te verbieden en ontbinden, omdat het volgens justitie om een criminele organisatie gaat. De club handelt in strijd met de openbare orde en is ontwrichtend voor de samenleving. Ook zou er een subcultuur zijn ontwikkeld waarin geweld wordt verheerlijkt. De rechter is het daar mee eens. Ook de chapters en supportclubs vallen onder het verbod.

Lees ook: Rechtbank beslist over verbod op motorclub Satudarah

Zo'n honderd Satudarah-leden zijn vandaag naar de extra beveiligde rechtbank op Schiphol gekomen, waar de rechtbank de zaak behandelde.

Eind vorig jaar verbood de rechter ook motorclub Bandidos. Maar dit verbod is nog niet van kracht, omdat de club in hoger beroep is gegaan. Het OM is ook een civiele procedure begonnen om de Hells Angels te verbieden.

Collega's brengen indrukwekkend eerbetoon aan overleden ambulancechauffeur

2 uur 32 min geleden

EGMOND AAN DEN HOEF Een indrukwekkende colonne van ambulances heeft dit weekend de laatste eer bewezen aan een overleden ambulancechauffeur. Siebe Wittebrood was sinds 2013 ernstig ziek en overleed vorige week op 29-jarige leeftijd.

Vanuit Egmond aan den Hoef werd Siebe in een ambulance naar Heerhugowaard vervoerd. Tientallen collega's reden met hun ambulance mee in de stoet. Op de Nollenweg vormden ze vervolgens een erehaag, waarna de ambulance met Siebe stapvoets voorbij reed. Dat gebeurde onder begeleiding van een indrukwekkend applaus. 

Over de strijd tegen kanker schreef de jonge chauffeur openhartig in het boek 'Slanker door Kanker'. Naast dat hij met een vleugje humor het medische circus beschreef, deelde hij ook zijn diepste gevoelens. De opbrengst komt volgens mediapartner Alkmaar Centraal ten goede aan Tijn, de zoon van Siebe en zijn partner Els.

Check hieronder de beelden of klik hier.

Twee Amsterdamse tieners opgepakt na beschieting in Eindhoven

2 uur 39 min geleden

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft twee Amsterdammers van 17 en 18 jaar gearresteerd vanwege een schietincident in Eindhoven. Daar werd afgelopen nacht om 3.00 uur een woning aan de Shakespearelaan beschoten. Niemand raakte gewond.

Het tweetal werd een half uur na de melding aangehouden toen zij op de A2 richting Den Bosch reden. Ze hadden vuurwapens bij zich. 

Voor zover bekend was niemand in de woning aanwezig toen die werd beschoten. De gevel raakte wel flink beschadigd. De politie trof 21 kogelhulzen aan. 

Huis van 'wonderbelegger'
Omroep Brabant meldt dat de woning eigendom was van zelfverklaard 'wonderbelegger' Rob van den B., die diverse malen is veroordeeld voor oplichting. Hij zou miljoenen hebben verloren bij investeringen. 

Of de actie gericht was op Van den B. is onduidelijk. Buren vertellen aan Omroep Brabant dat nieuwe bewoners onlangs zijn ingetrokken in de woning. 

Europees protest tegen pulsvissen in haven IJmuiden

3 uur 31 min geleden

IJMUIDEN Kleinschalige en traditionele vissers in heel Europa komen vandaag in de haven van IJmuiden in actie tegen pulsvissen. De vorm van vissen waarbij vissen met stroomstootjes in het net worden gedreven is volgens de actievoerders destructief. Ze roepen op tot een definitief verbod.

Vissers uit België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, maar ook uit Nederland doen mee aan het protest. Ze zullen aandacht vragen voor hun standpunt in diverse havens. Vanochtend begon een klein groepje demonstranten in de haven van IJmuiden. 

 

Lees ook: Texelse pulsvissers geven niet op: "Veel gezinnen zijn afhankelijk van de visserij"

Pulsvissen werd onlangs door Brussel in de ban gedaan. Voorstanders claimen dat pulsvissen minder schade aan natuur en milieu veroorzaakt dan boomkorvissers, die een net met kettingen over de zeebodem slepen.

 

 Lees ook: Vissers woest over Europees verbod pulsvisserij: "Besluit gebaseerd op fake news"

In Nederland werd door veel vissers in het kader van wetenschappelijk onderzoek aan pulsvissen gedaan. Verschillende vissers en milieuclubs hebben evenwel gevraagd om een fraude-onderzoek naar de vergunningsverlening voor die onderzoeken.

 

Winkeldief vlucht en verdwijnt in gracht: brandweerduikers in actie

3 uur 31 min geleden

AMSTERDAM Brandweerduikers zoeken momenteel in de Amsterdamse Kostverlorenvaart naar een winkeldief die in zijn vlucht in het water was gesprongen. Hij probeerde volgens de politie naar de overkant te zwemmen toen hij op de vlucht was na een winkeldiefstal.

Hij ging kopje onder en raakte toen uit het zicht. "Brandweerduikers gaan proberen de man te lokaliseren", laat de politie weten.

Een winkelmedewerker zou de man hebben achtervolgd voordat hij het water in sprong.

Update: Volgens AT5 is de man na ruim een half uur aangetroffen. Hij is gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis.

Opnieuw honden gered uit snikhete auto

4 uur 6 min geleden

ALKMAAR De politie heeft gisteren in Alkmaar twee honden uit een snikhete geparkeerde auto gered. De dieren zaten helemaal alleen opgesloten, met alle ramen gesloten.

Agenten hebben bij het zien van de honden direct de ruiten ingeslagen en de arme beesten bevrijd. Ze zijn door de dierenambulance onderzocht, waarna ze meteen een bakje met water kregen om af te koelen. De baasjes waren al een uur aan het winkelen in het centrum van Alkmaar, toen ze terugkeerden bij hun auto. 

 

Lees ook: Politie bevrijdt hond die in snikhete auto zit opgesloten

Het is niet de eerste keer dit jaar dat hondeneigenaren hun viervoeters in de auto laten zitten tijdens het boodschappen doen. Op Facebook waarschuwt de politie dan ook om honden niet in de hitte achter te laten. 

 

Ophef over tweet Giel Beelen na dodelijke aanrijding bij camping Pinkpop

4 uur 7 min geleden

HAARLEM De Haarlemse dj Giel Beelen heeft een keur aan verontwaardigde reacties over zich heen gekregen, nadat hij vanochtend een tweet plaatste over het ongeluk dat plaatsvond bij het Pinkpop-terrein. Daarbij kwam zeker één persoon om het leven en raakten drie anderen zwaargewond.

"Treurig nieuws uit Landgraaf, succes aan alle betrokkenen. Ondanks dat heb ik wel een topweekend @pinkpopfest gehad", schreef hij op Twitter. Dat kwam de radio-dj direct op veel negatieve reacties te staan. Hij verwijderde zijn bericht vervolgens en nuanceerde het in een andere tweet.

Lees ook: Veel getuigen van dodelijke aanrijding met Pinkpopgangers

"Even ter verduidelijking; toen ik dit vanmorgen poste, was nog niet bekendgemaakt dat er een dode is gevallen en wenste ik de betrokkenen bij de vreselijke aanrijding succes. Sterkte aan de nabestaanden en alle betrokkenen", schreef hij.

[Tweet:https://twitter.com/vechtj/status/1008608255734673409]

Toch kan zijn verduidelijking niet direct op veel begrip rekenen. "De essentie blijft hetzelfde. Dat bericht is een totale miskleun; getuigt van een ernstig gebrek aan inlevingsvermogen", luidt één van de reactie.

[Tweet:https://twitter.com/douwevanderveen/status/1008605793464258560]

 

Veel getuigen van dodelijke aanrijding met Pinkpopgangers

5 uur 31 min geleden

LANDGRAAF Bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een groep voetgangers in Landgraaf (Limburg) is een dode gevallen en zijn drie voetgangers zwaargewond geraakt. Veel mensen hebben de aanrijding nabij het festivalterrein van Pinkpop vanochtend zien gebeuren. Volgens de brandweer is Slachtofferhulp ingeschakeld. Op het tijdstip van het incident, rond 4.00 uur, liepen er veel mensen op de Mensheggerweg.

Hoewel nog niets bekend is over de identiteit van de slachtoffers, gaan de hulpdiensten er wel van uit dat het gaat om festivalgangers. Het driedaagse festival Pinkpop beleefde gisteren zijn laatste dag, maar veel bezoekers overnachtten nog op de campings op het terrein.

Om de bus en de bestuurder zo snel mogelijk te vinden is ook een Burgernet-bericht uitgestuurd. De drie zwaargewonde slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Heerlen en in Maastricht gebracht.

Het ongeluk gebeurde vlakbij Camping B. Ben jij nog op het festivalterrein of was je getuige van het ongeluk? Neem contact op met de redactie via internet@nhnieuws.nl of app naar 06-30093003.

Jouw Noord-Holland: "Den Helder is beginpunt van onze provincie"

5 uur 53 min geleden

DEN HELDER Deze week staan we tijdens Jouw Noord-Holland met reportages en artikelen een week lang stil bij de bijzondere vorm van het vaste land van onze provincie. Omringd door water heeft Noord-Holland een bijzondere positie. In het noorden ligt Den Helder. Vaak een tochtgat genoemd of het einde van de wereld. Maar eigenlijk wordt Den Helder door de inwoners gezien als het begin.

Op de dijk bij Fort Kijkduin wandelt Ilse Kootkar. Zij is Jutter van het Jaar, een eretitel die de Helderse met bescheidenheid draagt. Zij kreeg die titel onder meer vanwege haar inzet voor alle dieren in de stad. Haar liefde voor de stad is eindeloos. "Ik ben hier geboren en ik kan je één ding zeggen: ik ga hier ook weer dood."

Imago
Vooral van buiten de stad klinkt er nog wel eens kritiek op Den Helder. De stad zou niet mooi zijn, alleen maar goed genoeg om doorheen te rijden om bij de veerboot naar Texel uit te komen. "Den Helder heeft zich met volle overgave gestort op het oppoetsen van het imago, maar wil maar niet van die dooddoeners afkomen. Ik weet wel beter."

Speciaal gevoel
Op de dijk laat Kootkar haar passie klinken. "Ik hou echt van deze stad. Als ik weg geweest ben en ik rij over de N9 naar huis, zie in de verte de vuurtoren met haar licht. Als je thuis bent, krijg je dat speciale gevoel dat de meeste Jutters wel hebben."

De dijk is een van haar favoriete plekken. het land houdt daar letterlijk op. "Dit is niet het eindpunt. Dit is het begin van de provincie. We hebben zeven kilometer strand, schone lucht en altijd zon. Hoe mooi wil je het hebben."

Gebombardeerd
Wat veel steden sfeer geeft, zijn natuurlijk oude panden. Die heeft Den Helder bijna niet meer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad nagenoeg verwoest. "We zijn de meest gebombardeerde stad van Nederland. Dat kost tijd om weer op te bouwen."

Kootkar laat ons ook een paar van haar andere favoriete plekken zien. De Helderse vallei en de Donkere Duinen staan op de lijst. Maar ze zou nog wel even door kunnen gaan over haar stad. Den Helder is het beginpunt van onze provincie, niet het eindpunt. En nu wil ik er ook niets meer over horen", lacht ze.

 

 

Belgen wel klaar voor WK: "Ik ga uit m'n dak: gooooooaaaaal!"

6 uur 21 min geleden

EDAM Getooid met muzikale muts, een shirt aan met zijn naam achterop en vol goede moed. Zo zit de Belg Philippe Eeckhout vanavond voor de televisie voor de wedstrijd van zijn vaderland tegen Panama.

Het huis van Philippe is van de buitenkant goed versierd. De Belgische driekleur siert op meerdere plekken de gevel. Mensen die door de straat rijden, remmen even af. De buurman van Phillipe kan er wel om lachen. "De Belgen hebben meer recht van spreken dan wij. En ik heb liever een Belg dan een Duitser als buurman."

Eeckhout, die al jarenlang in Edam woont, kijkt het eerste WK-duel thuis. "Er hoeft geen vrouw in de buurt, want ik ga uit mijn dak. Zoals Rik de Saedeleer (Belgische commentator, red.) vroeger deed. 'Goooooaaaallll', maar dan langer."

 

Rechtbank beslist over verbod op motorclub Satudarah

6 uur 42 min geleden

NOORD-HOLLAND De rechtbank beslist vandaag over een verbod op de motorclub Satudarah. De club handelt volgens het Openbaar Ministerie (OM) in strijd met de openbare orde en heeft een subcultuur ontwikkeld die geweld verheerlijkt.

Volgens het OM lopen er momenteel tientallen strafrechtelijke onderzoeken tegen leden van Satudarah. Justitie moest in de zaak bewijzen dat Satudarah een vereniging is en dat de strafbare feiten vanuit de vereniging worden gepleegd.

Lees ook: Hoge celstraffen geëist tegen leiders Hells Angels Haarlem: "Geweld is de rode draad"

De zaak is juridisch gecompliceerd omdat een verbod inbreuk maakt op het grondrecht van vrijheid van vereniging. Enkele jaren geleden werd wel pedofielenvereniging Martijn verboden en in een soortgelijke procedure tegen Badidos gaf de rechter het OM gelijk. Omdat de hogerberoepszaak tegen dat verbod nog loopt, geldt het nog niet. Het OM wil ook een verbod op de motorclub Hells Angels.

Satudarah is een van oorsprong Molukse motorclub die ongeveer honderd 'chapters' in binnen- en buitenland heeft.

Etiket met allergie-info klopt vaak niet

6 uur 54 min geleden

NOORD-HOLLAND Nederlanders met een voedselallergie krijgen geregeld allergische reacties door verkeerde of onvolledige waarschuwingen op etiketten. Dat leidt soms tot levensbedreigende situaties, blijkt volgens het AD uit onderzoek van het UMC Utrecht en TNO.

Een half miljoen Nederlanders heeft volgens de krant een voedselallergie. De onderzoekers volgden een jaar lang 157 patiënten met een allergie voor bijvoorbeeld pinda’s, noten en melk. Bijna de helft (46 procent) kreeg één of meer allergische reacties, vaak omdat de informatie op etiketten ontbrak of niet klopte. Zes patiënten belandden daardoor op de spoedeisende hulp.

In vier van de tien producten zaten allergenen terwijl deze op het etiket niet als ingrediënt vermeld stonden, blijkt uit het onderzoek. "Aan een waarschuwing kun je geen waarde hechten, of het nu wel of niet op het etiket staat", zegt Geert Houben, toxicoloog en onderzoeker van TNO en UMC Utrecht. De onderzoekers pleiten voor Europese richtlijnen.

Mexicaanse voetbalfans uitzinnig na winst op Duitsland

zo, 17/06/2018 - 22:46

AMSTERDAM In een Amsterdams café kwamen vanavond verschillende Mexicanen samen om naar de WK voetbalwedstrijd tegen Duitsland te kijken. In de 35ste minuut scoorde Mexico.

Al voordat het duel begint zijn de fans overtuigd van een overwinning op Duitsland. Maar toch zijn de supporters ook na het doelpunt van Mexico niet geheel gerustgesteld. In de ongeveer 60 minuten die nog volgen, kijken tientallen gespannen gezichten naar een scherm.

Pas als de wedstrijd door de scheidsrechter wordt afgefloten, durven de meesten te ontspannen en kan er feest worden gevierd. Mexico won de wedstrijd met 0-1 van Duitsland.

 

Nick Feller (22) uit Barsingerhorn wordt tweede in verkiezing Men Universe 2018

zo, 17/06/2018 - 22:04

BARSINGERHORN Nick Feller (22) uit Barsingerhorn is tweede geworden bij de verkiezing Men Universe 2018. Volgens organisator Ryan Sheikrojan betekent de winst dat Nick wordt gevraagd voor internationale evenementen als de winnaar niet kan komen. Hij mag daar dan als model werken. De eerste plek ging naar een man uit Rotterdam.

Een jury besloot dat Nick de tweede plek verdiende. Hij nam het in de finale op tegen negen anderen. Hij is erg trots op wat hij heeft bereikt. "Ik had niet kunnen dromen dat het zo mooi zou zijn en dat ik zo ver zou komen. Ik hoopte op een plek in de top 6. Een tweede plek had ik niet verwacht."

Net als bij een missverkiezing, moest Nick verplichte nummers doorlopen. Er was bijvoorbeeld een dansronde en ook een onderbroekenronde en galaronde. De vragenronde ging volgens Nick minder goed. "Ik kreeg een best lastige vraag waar ik niet direct een antwoord op had, maar ik herstelde mezelf gelukkig wel weer", zegt hij tegen NH Nieuws. De galaronde ging volgens Nick het beste. "Ik voelde me gewoon heel erg op m'n gemak in mijn pak en ik vond het er heel mooi uitzien." 

Lees ook: Mooiste man in de polder? Nick Feller in finale Men Universe 2018

Nick won ook de photogenic prijs. Organisator Ryan legt uit dat hij van alle finalisten het beste op foto's stond. Er zijn shoots geweest op het strand, bij een auto en er zijn portetfoto's genomen. Ook met deze prijs is Nick erg blij. "Dat is in een groep met zulke mooi mannen wel echt een compliment."

De wedstrijd Men Universe wordt sinds 2014 jaarlijks gehouden.

 

 

Pagina's