NH Nieuws

Abonneren op feed NH Nieuws
Alle nieuwsberichten van NH Nieuws
Bijgewerkt: 21 min 39 sec geleden

Dode vissen in Amsterdamse Bos door parasiet

za, 17/08/2019 - 14:06
Parasieten in het water hebben in het zuiden van het Amsterdamse Bos gezorgd voor honderden dode vissen.

Twee gewonden bij frontale botsing op N242 bij Heerhugowaard

za, 17/08/2019 - 13:43
Bij een ernstig ongeluk op de N242 bij Heerhugowaard zijn twee mensen gewond geraakt. De weg is voorlopig afgesloten voor verkeer.

Agent uit zorgen over psychische patiënt: "Er moet toch ergens zorg zijn voor haar?!"

za, 17/08/2019 - 12:59
"Ik heb middagdienst als er een hulpeloze jonge vrouw wordt binnengebracht", begint een blog van politieman Tim Boon, werkzaam bij de politie Noord-Holland. Hij beschrijft in zijn verhaal hoe het de vrouw, een psychische patiënte, in de weken na het eerste contact afgaat.

Nieuw boek over Rembrandts 'onbekende' minnares onthult haar leven in Hoorn

za, 17/08/2019 - 11:32
De minnares van de 17e-eeuwse schilder Rembrandt van Rijn bracht een groot deel van haar leven door in Hoorn. Het is een een onbekend verhaal, maar met behulp van een historicus heeft schrijfster Simone van der Vlugt in haar nieuwe boek de voetstappen van Geertje Dircx blootgelegd.

Auto voor tweede keer in twee dagen tijd in brand gestoken in Stompetoren

za, 17/08/2019 - 10:30
In Stompetoren is afgelopen nacht voor de tweede keer in twee dagen tijd een auto in brand gevlogen. De politie laat weten dat het "meer dan vermoedelijk" om hetzelfde voertuig gaat; een blauwe Mercedes. Het lijkt erop dat de auto in brand is gestoken.

Brandweerman redt leven Chinees jongetje (7) in Thais waterpark: "Onvergetelijke vakantie!"

za, 17/08/2019 - 09:58
Een brandweerman van de Brandweer Kennemerland heeft tijdens zijn vakantie in Thailand onverwacht een leven gered.

Open Water Zwemwedstrijd in Bosbaan Amstelveen afgelast wegens poepbacterie

za, 17/08/2019 - 09:56
De E.coli-bacterie, beter bekend als poepbacterie, is aangetroffen in het water van de Bosbaan in Amstelveen. Een zwemwedstrijd die daar morgen gepland stond, is afgelast.

Man vlucht na winkeldiefstal per ongeluk tuin van politie in en wordt aangehouden

za, 17/08/2019 - 08:51
Soms zit de politie urenlang achter een verdachte aan, maar zo nu en dan gaat een aanhouding ook gewoon vrij makkelijk. Zo belandde een winkeldief die aan het vluchten was per ongeluk in de tuin van de politie en daar kon hij zonder problemen worden gearresteerd.

Prinsengracht Amsterdam weer decor van klassieke muziek

za, 17/08/2019 - 08:32
Naar verwachting genieten duizenden mensen vanavond weer van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam. Dit jaar is de Finse violist Pekka Kuusisto de hoofdgast. Ook staan de Nederlandse bariton Raoul Steffani en de Oostenrijkse sopraan Vanessa Waldhart op het podium. Ze worden begeleid door Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest.

Twee mensen zwaargewond bij ongeluk met twee auto's in Beverwijk

za, 17/08/2019 - 07:49
Bij een auto-ongeluk vannacht in Beverwijk zijn twee mensen ernstig gewond geraakt. Een derde slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Bij het ongeluk waren twee auto's betrokken.

Ravage na zwaar ongeluk Beverwijk, mogelijk meerdere gewonden

za, 17/08/2019 - 07:49
Bij een harde botsing vannacht in Beverwijk zijn vermoedelijk meerdere mensen gewond geraakt. Er waren zeker twee auto's bij het ongeluk betrokken. Op foto's is te zien dat in ieder geval een van de betrokken voertuigen flink is beschadigd. Naar het ongeluk kwamen meerdere ambulances toe. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen.

Nachtelijke werkzaamheden aan het spoor: "Dit is een fantastisch project!"

za, 17/08/2019 - 07:00
Met man en macht wordt er 23 dagen lang gewerkt aan het spoor rond Naarden en Bussum. En dat betekent 23 dagen, maar óók 23 nachten. "We lopen goed op schema, maar er moet nog een hoop gebeuren voordat de treinen hier weer kunnen rijden." NH Nieuws ging een nachtje mee op pad.

AZ speelt play-offduel Europa League tegen Royal Antwerp FC in stadion FC Twente

vr, 16/08/2019 - 22:38
AZ speelt het playoff-duel voor de Europa League tegen Royal Antwerp FC in de Grolsch Veste in Enschede, het stadion van FC Twente.

Gewonde Lotte wil nooit meer over loopbrug Willemsoord: "Ze dachten dat ik dood was"

vr, 16/08/2019 - 21:55
Toen de 28-jarige Lotte van den Heuvel uit Den Helder in de nacht van zaterdag op zondag over de loopbrug bij Willemsoord in Den Helder fietste, ging ze onverwacht lelijk onderuit. Wat bleek? Iemand had de loopbrug opzij gedraaid, en dat had Lotte niet door.

‘Opmerkelijke overeenkomsten' AZ-stadion en ingestorte parkeergarage Wormerveer: “Meermaals potje van gemaakt”

vr, 16/08/2019 - 21:03
De bedrijven die de berekening en de constructie van de lasverbindingen uitvoerden van zowel het AZ-stadion als de ingestorte parkeergarage in Wormerveer 'moeten eens goed naar hun kwaliteitssysteem kijken'. Dat zegt Sander Pasterkamp, docent Civiele Techniek aan de TU Delft tegen NH Nieuws. Pasterkamp reageert op het nieuws dat de onderaannemers van het AZ-stadion ook in de fout gingen in Wormerveer.

Onderaannemers AZ-stadion ook in de fout bij ingestorte parkeergarage Wormerveer

vr, 16/08/2019 - 21:00
Er zijn opvallende overeenkomsten tussen het afgebroken dak van het AZ-stadion en de parkeergarage van de Dekamarkt in Wormerveer die vorig jaar instortte. In beide gevallen zijn ondeugdelijke lasverbindingen de oorzaak. Uit onderzoek van NH Nieuws blijkt bovendien dat dezelfde bedrijven de berekening en de montage van die lasverbindingen uitvoerden.

Verdachte verkrachting Vondelpark na 22 jaar voor rechter na blunder met DNA

vr, 16/08/2019 - 20:57
Dankzij het coldcaseteam van de Amsterdamse politie wordt een 49-jarige man na 22 jaar alsnog vervolgd voor het beroven en verkrachten van een vrouw in 1997. Mogelijk is dit de serieverkrachter waar de politie toentertijd naar zocht, maar door geblunder met forensisch bewijsmateriaal nooit eerder te pakken kreeg.

Directeur Alkmaarse basisschool over lekkage: "Dit is een kleine ramp"

vr, 16/08/2019 - 20:25
Directeur Anja Beekman van de Alkmaarse basisschool De Kennemerpoort schat de schade van de lekkage in het schoolgebouw op duizenden euro's. "Dit is een kleine ramp."

Ook afgelopen weekend onrustig in Castricum: horecaverboden, bekeuringen en aanhoudingen

vr, 16/08/2019 - 20:16
De vechtpartij in Castricum van vannacht is niet het enige geweld dat afgelopen week plaatsvond in het dorp. Vorig weekend werden er maar liefst elf horecaverboden uitgereikt, zes bekeuringen uitgeschreven en drie aanhoudingen verricht.

Voormalig treitervlogger Ismail Ilgun haalt geld op voor alarmknop nikabdraagsters

vr, 16/08/2019 - 19:40
Ex-treitervlogger Ismail Ilgun speelt een rol in een promotiefilmpje voor een app waarmee vrouwen die een hoofddoek, nikab of boerka dragen, alarm kunnen slaan wanneer zij worden lastiggevallen. Met de video wordt geld ingezameld voor de ontwikkeling van de software.

Pagina's