NH Nieuws

Abonneren op feed NH Nieuws
Alle nieuwsberichten van NH Nieuws
Bijgewerkt: 6 min 30 sec geleden

Onweer en zware windstoten trekken vanmiddag over provincie, code geel afgegeven

23 min 21 sec geleden
Het KNMI heeft voor vanochtend en vanmiddag code geel afgekondigd in Noord-Holland vanwege naderend onweer en zware windstoten.

Lange file door ongeluk op A10: twee rijstroken dicht

27 min 52 sec geleden
Automobilisten op de A10 bij afrit Amsterdam-Centrum moeten vanochtend rekening houden met een lange file. Door een ongeluk zijn twee rijstroken dicht.

Omstanders grijpen in bij straatroof Marnixstraat: twee aanhoudingen

2 uur 18 min geleden
Omstanders hebben vannacht om 5.00 uur ingegrepen bij een straatroof en mishandeling op de Marnixstraat in Amsterdam. De politie heeft daarna twee verdachten opgepakt.

'100.000 bezoekers F1-race op de fiets naar circuit'

2 uur 36 min geleden
De organisatie van de Formule 1-autorace volgend voorjaar in Zandvoort verwacht dat een derde van de ruim 300.000 bezoekers per fiets naar het circuit komt. Experts noemen het fietsplan ‘interessant’ en ‘ambitieus’, meldt de Volkskrant.

Voor Dirk de Vries was De Afsluitdijk 20 jaar lang een feest: "Maar ik heb er ook geleden!"

3 uur 13 min geleden
Op 31 augustus 2019 reed de 75 jarige Dirk de Vries uit Wervershoof zijn duizendste rondje IJsselmeer. Twintig jaar lang fietste hij wekelijks rondom het IJsselmeer, een tocht van ruim 200 kilometer. Vast onderdeel van zijn tocht was De Afsluitdijk. Voor Dirk was de tweeëndertig kilometer lange dijk altijd een hoogtepunt.

Kast voor pinautomaat na mislukte plofkraak in Amsterdam

do, 17/10/2019 - 22:44
Een buurtbewoner heeft een positieve draai gegeven aan de mislukte plofkraak in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Voor de pinautomaat aan de Van Limburg Stirumstraat staat nu een kast, waar omwonenden een lp of videoband kunnen 'lenen'. De automaat is buiten werking nadat eind september een poging is gedaan om 'm op te blazen, het explosief ging niet af.

Neelesh en Sylke zaten uren vast in trein en misten vlucht: "Je voelt je zo machteloos"

do, 17/10/2019 - 22:01
Volgens de planning zouden ze nu net in Paramaribo zijn geland, maar door grootschalige problemen op het spoor bij Schiphol vanmorgen zagen Neelesh en Sylke hun reis naar Suriname in het water vallen. "Je voelt je zo machteloos, het is ongelooflijk."

Finalisten NHN Businessaward bekend: "Dit zou een hele mooie waardering zijn in ons 65-jarig bestaan"

do, 17/10/2019 - 20:49
In sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar zijn tijdens de Inspiratiedag Energie en Duurzaamheid de finalisten bekendgemaakt voor de NHN Businessaward 2019. "Ik had het totaal niet verwacht", vertelt Sophie van der Horst van het biologische restaurant Soepp. "Ik heb het er helemaal warm van."

Internationale dag voor de uitroeiing van de armoede: Deze Noord-Hollanders helpen hun medemens

do, 17/10/2019 - 20:25
Vandaag is de internationale dag voor de uitroeiing van de armoede. Wereldwijd wordt er stilgestaan bij mensen die te maken krijgen met armoede, honger, geweld en angst. Ook in onze provincie heeft lang niet iedereen het even breed of goed. Gelukkig kan hulp soms uit onverwachte hoek komen. NH Nieuws sprak met een aantal Noord-Hollandse wereldverbeteraars.

Broer en oom van Drents boerderijgezin geschokt na ontdekking Ruinerwold: "We wisten van niets"

do, 17/10/2019 - 20:17
De familie van het gezin dat jarenlang afgesloten van de wereld op een boerderij in Drenthe heeft gewoond, reageert in een verklaring geschrokken op de nieuwsfeiten. De broer van de vader van het gezin heeft een hotel in Bergen aan Zee en laat weten "totaal in shock" te zijn.

Zaanstad hoopt taboe op armoede te kunnen doorbreken: "Niemand hoeft zich te schamen"

do, 17/10/2019 - 19:56
De gemeente Zaanstad hoopt het onderwerp armoede uit de taboesfeer te kunnen halen. Op Wereld Armoede Dag laat de gemeente weten dat "een van de grootste problemen niet geld of voorzieningen is, maar schaamte." Daarom lopen duizenden Zaankanters wellicht  regelingen mis, volgens wethouder Songül Mutluer. "Dat is zonde en daarom willen we het taboe doorbreken." 

Raimon redt levens in Uitgeest: meer AED's betekent meer kans op overleven bij hartaanval

do, 17/10/2019 - 19:07
De gemeente Uitgeest maakte vandaag een begin met de plaatsing van zeven AED's (Automatische Externe Defibrillator) op openbare plaatsen. De eerste werd opgehangen bij het gemeentehuis. Wethouder Cees Beentjes maakte van die gelegenheid gebruik dorpsgenoot Raimon Metselaar in het zonnetje te zetten: hij kwam al 30 keer in actie.

Abdi Nageeye gaat voor eindzege Amsterdam Marathon

do, 17/10/2019 - 19:00
Abdi Nageeye windt er geen doekjes om. Zondag gaat hij proberen de 44e editie van de Amsterdam Marathon te winnen. De Nederlandse atleet van Somalische oorsprong zei dat donderdagmiddag bij de persconferentie in het Rijksmuseum.

OM eist zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen seriesteker René V. (24)

do, 17/10/2019 - 18:50
Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag zes jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen seriesteker René V., die tussen november 2018 en februari van dit jaar vanuit zijn auto heeft gestoken. Volgens het OM handelde hij niet in een opwelling, maar was hij 'op jacht'. Hij doorkruiste heel Noord-Holland over landweggetjes."

Posters moeten zorgen voor nieuw geluid in Formule 1-discussie: "Niet iedereen is tegen"

do, 17/10/2019 - 18:34
Geboren en getogen Zandvoorter Leo Determann heeft genoeg van de negatieve berichten over de komst van de Formule 1. Het gaat volgens hem alleen maar over "stikstof en de gevolgen voor de natuur." Met zijn nieuwe posters wil hij daar verandering in brengen.

Advocaat Taghi stopt, noemt proces 'oneerlijk'

do, 17/10/2019 - 18:20
Inez Weski, tot nu toe advocaat van de voortvluchtige Ridouan Taghi, stopt per direct met zijn verdediging. Weski noemt het liquidatieproces Marengo, waarin Taghi hoofdverdachte is, geen eerlijk proces. Dat zegt de raadsvrouw maandag in een interview met EenVandaag.

Drie doden na flink ongeval op de A2 richting Amsterdam: "Ik zag een grote vlam"

do, 17/10/2019 - 17:36
Bij een groot ongeluk op de A2 richting Amsterdam zijn vanmiddag drie doden gevallen. Een persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk, waar meerdere personenauto's bij betrokken waren, gebeurde rond 15.30 uur ter hoogte van Breukelen.

Drie doden na groot ongeval op de A2 richting Amsterdam

do, 17/10/2019 - 17:36
Bij een groot ongeluk op de A2 richting Amsterdam zijn vanmiddag drie doden gevallen. Een persoon is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk, waar meerdere personenauto's bij betrokken waren, gebeurde rond 15.30 uur ter hoogte van Breukelen.

A2 richting Amsterdam afgesloten wegens groot ongeval

do, 17/10/2019 - 17:36
De A2 in de richting van Amsterdam is volledig afgesloten vanwege een ongeval. Het vervoer richting Amsterdam wordt daarom omgeleid richting Hilversum.

Renovaties Amsterdamse tunnels vanaf 2020

do, 17/10/2019 - 17:33
De Michiel de Ruijtertunnel in Amsterdam wordt vanaf oktober 2020 gerenoveerd en is gedurende een periode van negen maanden iedere nacht en avond gesloten. De Piet Heintunnel is vanaf april 2021 tot en met juni 2022 dicht voor al het wegverkeer.

Pagina's