NH Nieuws

Abonneren op feed NH Nieuws
Alle nieuwsberichten van NH Nieuws
Bijgewerkt: 3 uur 19 min geleden

Franchisenemers Intertoys kunnen sowieso door: "Wij blijven te allen tijde open"

3 uur 1 min geleden
Onzekere momenten voor de honderden winkels van Intertoys nadat het faillissement van de speelgoedketen werd aangekondigd. Toch konden de franchisenemers van Intertoys vandaag toch nog opgelucht ademhalen. Zij kunnen sowieso doorgaan.

Appartementen onbewoonbaar na brand in Amsterdam IJburg

4 uur 4 min geleden
Meerdere appartementen zijn vanavond zwaar beschadigd geraakt door een brand op de Talbotstraat op IJburg in Amsterdam.

Julius ontwerpt nieuwe dienstwagen voor politie Haarlem: amfibie voertuig met lasers

4 uur 8 min geleden
Samen met zijn moeder kwam Julius vandaag binnenlopen op het politiebureau in Haarlem. Daar raakte het jongetje zo geïnspireerd dat hij besloot een nieuw dienstvoertuig te ontwerpen -natuurlijk met lasers en boevenruimte- voor de agenten.

Meer geld kabinet voor namenmonument Holocaust

4 uur 10 min geleden
Het kabinet trekt extra geld uit voor de aanleg van het Holocaust Namenmonument in Amsterdam. De bouw valt duurder uit dan gedacht, maar kan met het extraatje van verantwoordelijk staatssecretaris Paul Blokhuis toch beginnen.

Akkoord met banken over financiering zeesluis IJmuiden

5 uur 5 min geleden
OpenIJ, het samenwerkingsverband tussen bouwers BAM en VolkerWessels voor de bouw van een nieuwe zeesluis in IJmuiden, heeft een akkoord bereikt met zijn banken over de financiering van het project. Daardoor kan het consortium weer gebruik maken van de financieringsfaciliteiten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Opgeluchte reacties na uitspraak Gilly Emanuels: "Eindelijk gerechtigheid"

5 uur 19 min geleden
Op de Facebookpagina van NH Gooi reageren mensen opgelucht op het nieuws dat de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels geen straf krijgt. "Hoera, eindelijk gerechtigheid", schrijft Hetty bijvoorbeeld. Emanuels werd aangeklaagd voor mishandeling nadat ze haar belagers na veel treiterijen met een stok te lijf ging.

Zwarte kerkje Zuidschermer zakt weg: "We moeten echt ingrijpen anders stort het in"

5 uur 25 min geleden
Er moet snel iets gebeuren om het Zwarte Kerkje in Zuidschermer van de ondergang te redden. De fundering van het rijksmonument uit 1665 is voor een deel verrot. Daardoor helt de kerk één kant op. "We hebben metingen gedaan en het is duidelijk dat de situatie acuut moet worden aangepakt anders stort de kerk in", aldus bestuurslid Gerry Teerenstra.

René wil zijn Haarlemse 'onderduikouders' eren met onderscheiding Yad Vashem

5 uur 46 min geleden
René van Frank was nog maar drie jaar oud toen de nazi's Haarlem binnenvielen. Met hulp uit het verzet kon hij onderduiken bij het echtpaar Van den Boogaard aan de Kinderhuisvest. Omdat hij ze nog steeds erg dankbaar is, wil hij ze voordragen voor een belangrijke onderscheiding.

Interview met een fortkraker: "We hopen dat hier nog wat te redden valt"

6 uur 11 min geleden
De fortkrakers mogen niet blijven om een culturele invulling aan het Fort bij Velsen te geven. De rechter in Haarlem heeft besloten dat het Fort mag worden ontruimd. NH Nieuws sprak met één van de krakers.

Skiclub Bergen stelt brandstichters ultimatum: "Meld je voor morgen, anders beelden online"

6 uur 17 min geleden
De groep jongeren die deze week brand stichtte op de skibaan in Bergen heeft tot morgen om zichzelf te melden bij de skiclub of de politie. De brandstichters zijn haarscherp vastgelegd met de bewakingscamera op het terrein. Deze beelden komen online als ze zichzelf niet voor de deadline aangeven.

Aandacht voor reacties over slachtoffers op social media: "Ik kon wel huilen"

6 uur 22 min geleden
"Onkruid moet je zo jong mogelijk weg schoffelen." Die reactie leest Jack Keijzer op internet, een paar dagen nadat zijn zoon Pascal is vermoord. "Dat heeft me ontzettend veel pijn gedaan", vertelt hij.

Politie kan stunt StukTV in Amsterdam niet waarderen

6 uur 32 min geleden
Een poging van het YouTube-kanaal StukTV om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam is mislukt. Agenten betrapten de twee mannen. De politie kan de stunt niet waarderen, liet ze via Twitter weten.

Financieel debacle van nooit gebruikte sluis Blaricum mede gevolg van bouwfouten

7 uur 46 sec geleden
Verschillende delen van de Blaricumse sluis zijn verkeerd gebouwd, gemonteerd of aangelegd. Dat beeld komt uit een recent inspectierapport naar voren, dat in handen is van NH Nieuws. De sluis uit 2012 is nog nooit gebruikt, maar moet wel al voor meer dan één miljoen euro worden opgeknapt.

Schietpartij in Amsterdam, drie verdachten opgepakt

7 uur 19 min geleden
Op de Nieuwersluishof in Amsterdam Zuidoost is vanmiddag een of meerdere keren geschoten.

Auto in brand op de A2: verkeer moet omrijden

7 uur 33 min geleden
Er staat een auto in de brand op de A2 bij Holendrecht. De verbindingsweg naar Amstelveen is daarom afgesloten. Verkeer moet omrijden via de A10 en A4.

Kinderen in Oostzaan deze week 'gewoon' naar school, maar hebben binnenkort vrij

7 uur 35 min geleden
Het is voorjaarsvakantie, maar toch is basisschool De Rietkraag in Oostzaan 'gewoon' open. Zo'n 56 leerlingen krijgen er les. Hun ouders hebben ervoor gekozen om de kinderen deze week naar school te laten gaan. Zij hebben binnenkort dan een week vakantie, als de rest juist weer naar school moet.

Jongen uit Den Helder opgepakt voor online bedreiging

7 uur 40 min geleden
Een 18-jarige jongen uit de gemeente Den Helder is gistermiddag aangehouden wegens bedreiging via social media.

Hilversumse Oosterengweg wordt komend weekend weer afgesloten

7 uur 42 min geleden
De Oosterengweg in Hilversum wordt komend weekend, net als een week eerder, afgesloten voor werkzaamheden aan het riool in de weg. Het werk duurt langer dan verwacht omdat er nog een dikke betonlaag bleek te liggen.

Rechter: krakers moeten weg uit Fort Velsen

7 uur 56 min geleden
De fortkrakers mogen niet blijven. De voorzieningsrechter in Haarlem heeft besloten dat het gekraakte Fort Velsen mag worden ontruimd.

Debbie 'Sister' Sledge treedt spontaan op in Alkmaarse boksschool: "Gewoon een legende"

8 uur 15 min geleden
Hoog bezoek voor de Alkmaarse boks- en dansschool 8Counts aan de Marterkoog. Niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Debbie 'Sister' Sledge liep daar gisteren spontaan binnen voor een bokstraining. "En toen ze na de training een microfoon zag liggen, riep ze 'Lets sing!'"

Pagina's