Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 17 min 33 sec geleden

Dit wordt het nieuws: Zitting Holleeder, Oranje in halve finale EK Handbal

30 min 18 sec geleden
Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 december 2017.

Wiebes ziet terugschroeven verbruik en export van gas als belangrijkste taak

44 min 2 sec geleden
Om de gaswinning in Groningen te verlagen, ziet minister Eric Wiebes (Economische Zaken) geen andere taak voor zichzelf dan het binnenlands verbruik en de export van gas naar beneden te krijgen.

Dode en gewonden door steekpartij in Maastricht

1 uur 24 min geleden
Door een of meerdere steekpartijen in Maastricht is donderdagavond een persoon overleden en zijn meerdere mensen gewond geraakt. 

Mollema: 'Froome en Sky hebben iets uit te leggen na positieve dopingtest'

1 uur 49 min geleden
Bauke Mollema kan er met zijn hoofd niet bij dat Chris Froome positief is getest op het dopingmiddel salbutamol na afloop van de achttiende etappe van de Vuelta a España.

Twee jongens opgepakt voor betrokkenheid bij dood man uit Sneek

1 uur 50 min geleden
De politie in Friesland heeft twee verdachten van 16 en 17 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij fataal geweld in Sneek eerder op donderdag. Een 39-jarige man uit die plaats kwam om het leven.

OM Zuid-Afrika tegen vrijlating op borgtocht van Guus Kouwenhoven

1 uur 59 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) in Zuid-Afrika is tegen het op borgtocht vrijlaten van Guus Kouwenhoven. De man werd eerder dit jaar veroordeeld tot negentien jaar cel voor wapensmokkel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. 

Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland met zes maanden

2 uur 2 min geleden
De Europese Unie (EU) verlengt de economische sancties tegen Rusland met zes maanden. De regeringsleiders zijn daar eensgezind over, liet EU-president Donald Tusk weten na beraad op een top in Brussel. 

VS trekt regels voor netneutraliteit terug

3 uur 34 min geleden
De VS trekt zijn regels voor netneutraliteit terug. Dat heeft de Amerikaanse telecomwaakhond FCC donderdag besloten.

Oppositie vraagt Shell en Unilever tevergeefs naar invloed dividendmaatregel

4 uur 25 min geleden
Na een hoorzitting in de Tweede Kamer met onder andere Shell, Unilever en AkzoNobel over het afschaffen van de dividendbelasting, kregen PvdA, GroenLinks en SP niet waar ze op hadden gehoopt: Volledige inzage in eventueel contact tussen het bedrijfsleven en de coalitiepartijen tijdens de formatie.

Kromowidjojo pakt goud op 50 meter vlinder bij EK kortebaan

4 uur 25 min geleden
Ranomi Kromowidjojo heeft donderdag bij de EK kortebaan in Kopenhagen goud gepakt op de 50 meter vlinderslag. Maaike de Waard maakte het Nederlandse succes compleet door derde te worden. Kira Toussaint pakte zilver op de 100 meter rugslag.

Trein botst op schoolbus in Zuid-Frankrijk

5 uur 26 min geleden
Door een botsing tussen een trein en een schoolbus is in Zuid-Frankrijk een onbekend aantal slachtoffers gevallen. Franse media berichten over een tot drie doden en meerdere gewonden.

Video: Dit zijn de nominaties voor mooiste Champions League-goal tot nu toe

5 uur 46 min geleden
De UEFA heeft zes doelpunten genomineerd voor mooiste doelpunt in de Champions League tot nu toe. Bekijk hier om welke doelpunten het gaat.

OM eist 3,5 jaar cel tegen ex-baas Bredase woningbouwvereniging Laurentius

7 uur 20 min geleden
Voor oplichting van de Bredase woningbouwvereniging Laurentius is tegen voormalig directeur Walter V. donderdag 3,5 jaar celstraf geëist.

DNA gedode vrouw gevonden in auto vermoedelijk slachtoffer van Sjonny W.

7 uur 46 min geleden
Bloedsporen van de in 2003 om het leven gebrachte Monique Roossien zijn aangetroffen in de auto van de eveneens gedode Mirela Mos. Sjonny W. zou de enige link zijn tussen de twee vrouwen en wordt verdacht van betrokkenheid bij hun dood.

Rutte haalt uit naar 'schaamteloze' Hongaarse premier Orban

8 uur 40 sec geleden
Premier Mark Rutte heeft woensdag hard uitgehaald naar zijn Hongaarse collega Viktor Orban. Die hoopt het verplicht opnemen van asielzoekers af te kunnen kopen.

Dader verliest beroep tegen tbs-verlenging in zaak 'meisje van Nulde'

8 uur 35 min geleden
Mike J., de veroordeelde stiefvader van het ‘meisje van Nulde’, blijft voorlopig nog in de tbs-kliniek. Zijn beroep tegen de verlenging van zijn tbs-behandeling met twee jaar werd donderdag afgewezen.

Politie graaft tweede lichaam op in onderzoek insulinemoorden verpleeghuizen

9 uur 2 min geleden
De politie heeft een lichaam opgegraven voor het onderzoek naar de insulinemoorden in verschillende verpleeghuizen in Zuid-Holland.

Video: Drie ruimtevaarders na maanden in de ruimte veilig terug op aarde

9 uur 22 min geleden
Twee astronauten en een kosmonaut die enkele maanden in het internationale ruimtestation ISS verbleven, zijn donderdagochtend iets na 9.30 uur veilig teruggekeerd op aarde. De Amerikaan Randy Bresnik, de Rus Sergej Rjazanski en de Italiaan Paolo Nespoli verbleven sinds 28 juli 139 dagen in de ruimte.

Poetin waarschuwt VS geen raketaanval op Noord-Korea uit te voeren

9 uur 52 min geleden
De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag de Verenigde Staten gewaarschuwd geen raketaanval op Noord-Korea uit te voeren. Dat zou rampzalige gevolgen hebben, aldus de Russische leider. 

Kamer verontwaardigd over nieuwe blunder Belastingdienst

9 uur 53 min geleden
De problemen met de systemen van de schenk en –erfbelasting bij de Belastingdienst heeft tot veel ergenis geleid bij meerdere partijen in de Tweede Kamer. De ambtelijke top wachtte lang met het delen van belangrijke informatie aan hun politieke bazen. De Kamer wil nu minutieus geïnformeerd worden.

Pagina's