Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 6 min 25 sec geleden

Meisje (16) doodgeschoten bij Rotterdamse school, 31-jarige verdachte opgepakt

9 min 3 sec geleden
Een zestienjarig meisje is dinsdagmiddag om het leven gekomen bij een schietpartij bij een middelbare school aan de Essenburgstraat in Rotterdam. De politie heeft korte tijd later op de Bergselaan, een paar kilometer verderop, een 31-jarige verdachte aangehouden.

OM eist weer levenslang voor liquidaties Staatsliedenbuurt

13 min 51 sec geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in het hoger beroep in de zaak die draait om de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt opnieuw levenslange celstraffen geëist tegen Adil A. en Anouar B. 

Russisch vrachtschip strandt bij Engelse kust

15 min 50 sec geleden
Een Russisch vrachtschip is dinsdag langs de kust van Cornwall vast komen te zitten. De Britse kustwacht heeft een reddingsactie op touw gezet.

Ryanair vraagt ondanks kort geding ontslag aan voor Nederlandse piloten

31 min 8 sec geleden
Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft collectief ontslag aangevraagd voor het Nederlandse personeel, inclusief de zestien Nederlandse piloten die eerder een kort geding tegen het concern wonnen.

Advocaat-generaal adviseert levenslang voor Dino Soerel in stand te houden

2 uur 11 min geleden
De advocaat-generaal heeft dinsdag geadviseerd het vonnis van Dino Soerel in het zogeheten Passageproces in stand te houden. De 57-jarige man kreeg vorig jaar levenslang opgelegd voor zijn aandeel in de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl.

Hoge Raad handhaaft celstraf oorlogsmisdadiger Guus Kouwenhoven

2 uur 12 min geleden
De negentienjarige celstraf wegens wapenhandel en oorlogsmisdrijven van Guus Kouwenhoven blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag besloten. De Nederlandse zakenman verblijft momenteel in Zuid-Afrika, waar een uitleveringszaak tegen hem loopt.

Definitief half jaar voorwaardelijk voor man die moeder hielp bij zelfdoding

2 uur 16 min geleden
De Hoge Raad heeft dinsdag besloten dat de zaak tegen Albert Heringa niet opnieuw beoordeeld hoeft te worden. De man kreeg in januari zes maanden voorwaardelijk voorwaardelijke celstraf opgelegd voor zijn hulp bij de zelfgekozen dood van zijn 99-jarige moeder in 2008.

Chapters motorbende Bandidos niet langer verboden

2 uur 21 min geleden
Het gerechtshof in Arnhem heeft het verbod op chapters van de motorbende Bandidos niet langer verboden. Wel blijft het verbod op Bandidos Holland in stand, blijkt uit het vonnis dinsdag. 
 

NS ziet toename internationale treinreizen door debat over vervuiling

2 uur 24 min geleden
Nederlandse reizigers pakken vaker de trein voor internationale reizen, zo schrijft Trouw dinsdag op basis van informatie van de NS en Treinwinkel. De organisaties stellen dat dit een gevolg is van de discussie over de vervuiling van de luchtvaart.

In Spanje opgepakte Nederlander lijkt vooral verward

4 uur 11 min geleden
Een Nederlander op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd als terreurverdachte jacht werd gemaakt, lijkt vooral verward.

Kwakkelend Manchester United ontslaat manager Mourinho

4 uur 11 min geleden
Manchester United en manager José Mourinho gaan per direct uit elkaar, zo heeft de Engelse topclub dinsdag bekendgemaakt. De Portugees wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten dit seizoen.

Rapport: Genderkloof is in West-Europa pas over 61 jaar gedicht

5 uur 9 min geleden
Volgens een jaarlijks rapport van World Economic Forum zou het West-Europese verschil tussen mannen en vrouwen zijn opgelost over 61 jaar, mits vooruitgang op dit tempo blijft doorgaan. West-Europa is daarmee de regio met de kleinste genderkloof. Wereldwijd zou het verschil tussen mannen en vrouwen zijn gedicht over 108 jaar.

Zeldzame witte orang-oetan vrijgelaten tussen soortgenoten op Borneo

6 uur 12 min geleden
De vermoedelijk enige witte orang-oetan ter wereld wordt dinsdag vrijgelaten tussen haar soortgenoten in een nationaal park op het eiland Borneo. 

Kustwacht VS redt beschermde lederschildpad van 230 kilo uit visnet

6 uur 16 min geleden
Een reuzenschildpad is zondag gered bij de eilandengroep Florida Keys. Deze beelden zijn later vrijgegeven. Het reptiel, van de beschermde soort lederschildpad, was vast komen te zitten in een visnet voor krabben.

Bankier van het Verzet en Nederlandse korte animatiefilms niet naar Oscars

7 uur 21 min geleden
De Nederlandse inzending voor de Academy Awards is niet meer in de race voor een Oscar. Bankier van het Verzet staat niet op de shortlist met de tien kandidaten voor de beste niet-Engelstalige film. Ook de twee Nederlandse korte films die waren ingezonden hebben het niet gehaald.

Politie laat betrapte hackers stagelopen bij it-bedrijven

8 uur 15 min geleden
De Nederlandse politie laat betrapte hackers met een speciaal programma stagelopen bij it-bedrijven.

Nieuwe bandopnames Willem Holleeder | Start 3FM Lifeline

9 uur 30 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

'Blokkeerfries' verkozen tot Woord van het Jaar 2018

9 uur 33 min geleden
Het woord 'blokkeerfries' is uitgeroepen tot het Woord van het Jaar 2018. Met 55,4 procent  van de stemmen bleef het de nummer 2, 'yogasnuiver' en nummer 3, 'mangomoment', ruim voor. Deze woorden kregen respectievelijk 7,7 en 4,7 procent van de stemmen.

Weerbericht: Zachte droge dag en overwegend bewolkt

9 uur 38 min geleden
Dinsdagochtend start op veel plekken grijs, met lage bewolking en lokaal mistbanken of nevel. Het blijft droog en het wordt 6 tot 8 graden.

Lichaam vermiste verkeersregelaar (51) gevonden in Hollandse IJssel

13 uur 56 min geleden
De politie heeft in de nacht van maandag naar dinsdag rond 00.45 uur in de Hollandse IJssel bij Capelle aan den IJssel het lichaam gevonden van de vermiste verkeersregelaar die maandagmiddag te hulp schoot nadat een automobilist de rivier in was gereden.

Pagina's