Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 58 min 19 sec geleden

Steun kabinetsplannen onzeker: 'Laat me niet in gedoogconstructie rommelen'

1 uur 18 min geleden
Partijleiders tasten nog af wat er mogelijk is om de kabinetsplannen voor volgend jaar aan te passen. VVD, D66 en CDA, de partijen die over de vorming van een minderheidskabinet praten, bieden vanuit de Kamer enige ruimte. Maar niet iedereen vindt de uitgestoken hand toereikend, bleek woensdag tijdens het debat over de begroting voor volgend jaar.

Bewoners Amsterdamse woningen geëvacueerd na vondst kwik in trappenhuis

1 uur 20 min geleden
De brandweer in Amsterdam heeft bewoners van negen woningen geëvacueerd nadat een grote hoeveelheid kwik was gevonden in een trappenhuis. Volgens een woordvoerster van de brandweer liggen er overal bolletjes kwik. De brandweer werd gealarmeerd door een bewoner die het had ontdekt.

Groningen-Vitesse stilgelegd nadat Vitesse-keeper werd geraakt door beker bier

2 uur 1 min geleden
FC Groningen-Vitesse is woensdagavond stilgelegd nadat Vitesse-doelman Markus Schubert in de rust werd geraakt door een plastic beker bier uit het publiek. Vitesse leidde op dat moment met 0-1 tegen Groningen, dat twee rode kaart kreeg in de eerste helft.

Ondernemers pas beboet als ze meermaals geen coronapassen controleren

2 uur 32 min geleden
Gemeenten zullen vanaf dit weekend niet direct straffen uitdelen als ondernemers of bedrijven het coronatoegangsbewijs (CTB) van hun bezoekers niet controleren. Bij herhaaldelijke overtredingen kan de lokale driehoek (gemeente, politie en Openbaar Ministerie) overgaan tot een zogenoemde last onder dwangsom van 2.500 euro. Dat kan tot 10.000 euro oplopen en zelfs tot sluiting van een locatie leiden.

Van Ginkel kopt matig PSV in slotfase naar zwaarbevochten zege op Go Ahead

2 uur 42 min geleden
PSV is woensdag tegen Go Ahead Eagles ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Drie dagen na de zeperd tegen Feyenoord (0-4) won de sterk gewijzigde ploeg van trainer Roger Schmidt met 2-1 door een laat kopdoelpunt van Marco van Ginkel.

Integriteit nieuwe Arubaanse regering in twijfel getrokken door oppositie

3 uur 11 min geleden
Direct na het aantreden van de nieuwe regering op Aruba zijn er vragen gesteld over de integriteit van de coalitie. De regering, die wordt geleid door minister-president Evelyn Wever-Croes, werd maandag beëdigd.

Alle Waddeneilanden krijgen testlocaties voor een coronatoegangsbewijs

3 uur 19 min geleden
Het is vanaf zaterdag op alle Nederlandse Waddeneilanden mogelijk om een coronatest te ondergaan voor een coronatoegangsbewijs. Dit betekent dat mensen niet meer het eiland hoeven te verlaten als ze zich moeten laten testen om bijvoorbeeld een restaurant of café te kunnen bezoeken.

Corona en klimaat: dit zijn de belangrijkste thema's van de Duitse verkiezingen

4 uur 36 min geleden
Dit jaar komen niet alleen de 'standaard' verkiezingsthema's terug tijdens de Duitse verkiezingen komende zondag. Ook de actualiteit heeft zichtbare invloed op de onderwerpen die de Duitsers belangrijk vinden. NU.nl zet een aantal belangrijke verkiezingsthema's op een rij.

Te veel animo voor subsidie elektrisch rijden: bedrag verder omlaag in 2022

5 uur 12 min geleden
Vanaf volgend jaar gaat het maximale subsidiebedrag voor elektrische auto's nog verder omlaag dan in eerste instantie gepland was, schrijft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Door het maximale bedrag te verlagen, blijft er meer geld over voor andere aanvragers. Het animo voor de subsidie bleek groter dan het kabinet had gedacht: in augustus was het geld voor 2021 al op.

Taakstraf voor man die politiehond met ketting en stroomstoten mishandelde

5 uur 30 min geleden
De rechtbank in Den Bosch heeft een 74-jarige man uit Boxtel veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur. De man mishandelde een van de honden die hij opleidde voor politiewerk. Hij was al door de vereniging voor politiehonden op non-actief gezet.

Henk Kamp en Ben Knapen volgen opgestapte ministers Bijleveld en Kaag op

6 uur 1 min geleden
VVD'er Henk Kamp wordt de nieuwe demissionaire minister van Defensie. Ben Knapen van het CDA krijgt de portefeuille Buitenlandse Zaken, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdag weten. Kamp volgt Ank Bijleveld op en Knapen neemt de taken van Sigrid Kaag over.

Jaarlijks zeven miljoen doden door luchtvervuiling, WHO scherpt richtlijnen aan

6 uur 46 min geleden
Jaarlijks sterven zeven miljoen mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling. Dat is daardoor een van de ernstigste bedreigingen van de menselijke gezondheid door het milieu, zegt de WHO. De gezondheidsorganisatie scherpt daarom voor het eerst sinds 2005 de richtlijnen voor luchtkwaliteit aan.

Kan een Chinese vastgoedreus de wereldeconomie in een nieuwe crisis storten?

6 uur 54 min geleden
Het gigantische Chinese bedrijf Evergrande staat op omvallen en dat kan volgens analisten dramatische gevolgen hebben voor de internationale economie. Sommigen vergelijken het zelfs met de val van de bank Lehman Brothers, die in 2008 de financiële crisis inluidde. Maar komt het echt zo ver of grijpt Peking op tijd in?

Zestienjarige jongen in water gevonden na ontvoering vanuit Breda

7 uur 15 min geleden
Een zestienjarige jongen is dinsdagavond in Breda ontvoerd in een auto. Een paar uur later werd hij in Hoek van Holland gewond in het water aangetroffen. De jongen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Een 21-jarige verdachte is aangehouden, meldt de politie.

Zestien maanden cel voor doorrijden na dodelijk ongeval hardloper Zaltbommel

7 uur 31 min geleden
De rechtbank in Arnhem heeft woensdag een 39-jarige man uit Oss veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het doodrijden van een hardloper in Zaltbommel. Ook heeft de man een rijverbod van drie jaar gekregen.

63-jarige zeiler uit Haarlem al ruim maand vermist op Atlantische Oceaan

8 uur 6 min geleden
Een 63-jarige Nederlandse zeiler is al enkele weken vermist op de Atlantische Oceaan. Eugène Eggermont uit Haarlem werd begin augustus voor het laatst gesignaleerd tussen IJsland en Groenland.

Leonardo DiCaprio investeert in Nederlandse producent van kweekvlees

8 uur 17 min geleden
Filmster en activist Leonardo DiCaprio investeert in een Nederlandse producent van kweekvlees. Dat maakt het Limburgse Mosa Meat woensdag bekend.

Mislukte moordaanslag op topadviseur van Oekraïense president

8 uur 26 min geleden
De topadviseur van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky lijkt het doelwit te zijn van een moordaanslag. De auto van Sergej Sjefir is in de buurt van hoofdstad Kiev beschoten met een automatisch wapen, melden autoriteiten. Hij heeft de aanval overleefd.

Wereldwijd binnen een maand één miljard coronavaccins gezet

8 uur 35 min geleden
Wereldwijd zijn meer dan zes miljard coronaprikken gezet, becijfert persbureau AFP. De laatste miljard prikken werden binnen 29 dagen gezet. Daarmee neemt het vaccinatietempo iets af.

Pagina's