Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 57 min 24 sec geleden

Vijf vragen over de GP Oostenrijk: 'Verstappen is favoriet voor de winst'

1 uur 25 min geleden
Op de Red Bull Ring begint komend weekend het Formule 1-seizoen, dat moest worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. In een race zonder publiek hoopt Max Verstappen net als de voorgaande twee jaar te kunnen winnen. Voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde beantwoordt vijf vragen over de Grand Prix van Oostenrijk.

Video | Brazilië test getroffen inheemse stammen op coronavirus

2 uur 6 min geleden
Braziliaanse hulpverleners hebben woensdag Yanomamö-indianen getest op het coronavirus. Yanomamö is een verzamelnaam voor een aantal inheemse volken die in het Amazonegebied leven. Tientallen geïsoleerde gemeenschappen zijn in de afgelopen weken in aanraking gekomen met het virus.

Resultaat HEMA fors lager, deal met schuldeisers in laatste fase

2 uur 8 min geleden
De warenhuizen van HEMA hebben in de maanden februari, maart en april als gevolg van de coronacrisis fors minder omzet gedraaid. De omzet daalde met ruim 70 miljoen euro, van 298,7 miljoen euro vorig jaar tot 224,8 miljoen euro.

'Surinaamse parlementsvoorzitter Brunswijk met coronabesmetting op ic'

2 uur 52 min geleden
Ronnie Brunswijk, de nieuwe voorzitter van het Surinaamse parlement, is volgens Surinaamse media in het ziekenhuis opgenomen vanwege een besmetting met het coronavirus. Ook andere coalitiepartners zouden besmet zijn geraakt met het virus.

'Vader rijdt opzettelijk met auto Noord-Hollandse basisschool binnen'

3 uur geleden
Een man is woensdagavond opzettelijk met een auto een basisschool binnengereden in het Noord-Hollandse dorp Grootebroek, vlak bij Enkhuizen. Het gaat om de vader van een leerling, melden de NOS en het AD donderdagochtend op basis van de politie. Niemand raakte gewond.

Zeker vijftig doden door aardverschuiving in jademijn Myanmar

4 uur 4 min geleden
Zeker vijftig mensen, voornamelijk mijnwerkers, zijn donderdag om het leven gekomen door een aardverschuiving in een jademijn in Myanmar, melden de Myanmarese autoriteiten.

Komst Robben zet FC Groningen op zijn kop: 'We zitten in een rollercoaster'

4 uur 30 min geleden
Op zaterdagmiddag om precies 17.00 uur maakte FC Groningen zeer verrassend bekend dat Arjen Robben terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Sindsdien - en eigenlijk ook al in de weken vóór het delen van het nieuws - is vrijwel niets in en rond de club meer hetzelfde.

Podcast | 'Hagia Sophia ombouwen tot moskee is ultieme troef van Erdogan'

5 uur 22 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Onderwijsministers stellen taskforce in voor betere aanpak lerarentekort

6 uur 12 min geleden
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en minister Arie Slob van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media gaan een taskforce instellen dat moet werken aan een betere aanpak van het lerarentekort. Dat melden de ministers donderdag in een Kamerbrief.

Weerbericht: Pittige buien in het noorden, enkele buien in het zuiden

6 uur 42 min geleden
Het noorden van het land krijgt donderdag te maken met pittige buien, die lokaal gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en veel regen. In het zuiden valt slechts een enkele bui en komt de zon wat vaker voor.

Meer dan twintig doden door schietpartij in afkickkliniek in Mexico

9 uur 10 min geleden
Gewapende mannen hebben woensdag het vuur geopend in een afkickkliniek in de Mexicaanse stad Irapuato. Bij de schietpartij zijn zeker vierentwintig mannen om het leven gekomen en raakten nog eens zes anderen gewond, melden lokale media.

Russen stemmen voor hervormingen, Poetin kan tot 2036 aan macht blijven

10 uur 58 min geleden
De Russische bevolking stemt vóór de ingrijpende hervormingen die ervoor zorgen dat president Vladimir Poetin tot 2036 aan de macht kan blijven. Dit blijkt donderdag nadat negentig procent van de stemmen van het landelijk referendum zijn geteld.

Hoekstra: 'Maak me meer zorgen over Air France dan over KLM'

wo, 01/07/2020 - 23:36
Hoewel minister Wopke Hoekstra van Financiën ziet dat KLM de vruchten heeft geplukt van het huwelijk met Air France, ziet hij dat het Nederlandse deel in de luchtvaartcombinatie beter presteert dan het Franse, zei de bewindsman woensdagavond in de Kamer tijdens het debat over de noodsteun aan KLM.

Rutte: 'Excuses voor slavernij zorgt voor te veel polarisatie'

wo, 01/07/2020 - 23:31
Het kabinet is er op dit moment geen voorstander van om excuses aan te bieden voor het Nederlands slavernijverleden. Hoewel premier Mark Rutte begrip heeft voor de oproep vanuit een deel van de Tweede Kamer en vanuit een deel van de samenleving om dat wel te doen, zal het er volgens Rutte voorlopig niet van komen. "Excuses vormen een risico dat de samenleving verder polariseert", zei Rutte donderdag in het Kamerdebat over institutioneel racisme.

Montenegro legaliseert partnerschap homo- en lesbische stellen

wo, 01/07/2020 - 23:07
Het parlement van Montenegro heeft woensdag gestemd voor de legalisatie van het geregistreerd partnerschap tussen personen van hetzelfde geslacht. Montenegro is het eerste Europese land buiten West-Europa en de Europese Unie waar homo- en lesbische stellen op papier een koppel mogen vormen.

Livestream | Felle discussies in Kamerdebat over racisme

wo, 01/07/2020 - 21:48
De Tweede Kamer debatteert over institutioneel racisme in Nederland. Tijdens het debat worden er felle discussies gevoerd.

Jan van Zanen beëdigd als burgemeester Den Haag, Remkes wordt ereburger

wo, 01/07/2020 - 21:44
Jan van Zanen is woensdagavond bij een speciale raadsvergadering beëdigd als nieuwe burgemeester van Den Haag. Bij dezelfde bijeenkomst in het stadhuis van de Hofstad nam de gemeenteraad afscheid van Johan Remkes, de waarnemend burgemeester.

Asielzoeker kan voortaan time-out krijgen na veroorzaken grote overlast

wo, 01/07/2020 - 18:10
Asielzoekers die grote overlast veroorzaken kunnen voortaan een time-out opgelegd krijgen, meldt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Justitie en Veiligheid) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer. In de praktijk betekent dit dat de overlastgever tijdelijk in een aparte ruimte met minimale voorzieningen moet verblijven.

Enorm zwart gat blijkt 'hongerig', eet elke dag ster zo groot als zon

wo, 01/07/2020 - 17:08
Australische astronomen hebben ontdekt dat een gigantisch 'hongerig' zwart gat in een ver sterrenstelsel elke dag een ster zo groot als onze zon 'eet'. Het is daarmee het snelst groeiende zwarte gat in het universum.

Rellen in Ethiopië na dood zanger, minstens vijftig doden

wo, 01/07/2020 - 17:05
In de Ethiopische regio Oromiya zijn minstens vijftig mensen om het leven gekomen bij zware rellen en protesten. De rellen ontstonden nadat maandagnacht de zanger Haacaaluu Hundeessaa werd doodgeschoten, wat volgens de politie een gerichte aanval was.

Pagina's