Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 10 min 36 sec geleden

Politie weet nog niet of gezin Ruinerwold daadwerkelijk familie is

26 min 55 sec geleden
De politie heeft nog veel vragen over de mensen die afgezonderd in een boerderij in het Drentse Ruinerwold zaten. Zo staat nog niet vast of het daadwerkelijk een gezin betreft, meldde plaatsvervangend politiechef Janny Knol donderdagavond bij Pauw.

Sinaloakartel bevrijdt zoon drugsbaas 'El Chapo' met zwaar geschut

57 min 53 sec geleden
Een zoon van de Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' is een paar uur na zijn arrestatie weer vrijgelaten. Ovidio Guzmán werd donderdag in een woning in de stad Culiacán opgepakt voor drugssmokkel. Het Sinaloakartel viel de betrokken militairen vervolgens aan met automatische vuurwapens.

Personenauto met jerrycans rijdt in op politiebureau Kerkrade

1 uur 25 min geleden
Een auto is in de nacht van donderdag op vrijdag het politiebureau in het Limburgse Kerkrade binnengereden. Bij het incident raakte niemand gewond.

Rapport: Weinig zicht op jonge slachtoffers van seksuele uitbuiting

1 uur 38 min geleden
Slachtoffers van seksuele uitbuiting raken steeds meer buiten beeld, blijkt uit de Slachtoffermonitor mensenhandel 2014-2018 die vrijdag is gepubliceerd. Daarnaast is nog niet duidelijk hoe effectief nieuwe beleidsplannen zijn.

'Brexit-akkoord door Lagerhuis krijgen moeilijk, niet onmogelijk'

2 uur 44 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Code geel vanwege harde buien en harde windstoten

3 uur 32 min geleden
Vrijdag begint droog met af en toe zon, maar in de loop van de dag trekken zware buien over het land met mogelijk onweer en aan zee harde windstoten. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor de ochtend en de middag.

'Nog steeds geen akkoord toetreding Albanië en Noord-Macedonië tot EU'

3 uur 42 min geleden
Regeringsleiders van de Europese Unie zijn er in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens de EU-top nog niet in geslaagd om het eens te worden over toetredingsonderhandelingen met Albanië en Noord-Macedonië. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag.

Het lukte May drie keer niet, zal het Johnson wel in één keer lukken?

4 uur 5 min geleden
Oud-premier Theresa May probeerde het drie keer en faalde drie keer. Tot drie keer toe had ze niet de steun van de Noord-Ierse DUP, de gedoogpartner van de Conservatieve Britse regering. Gaat het de Britse premier Boris Johnson wel in één keer lukken om genoeg voorstanders te vinden om zijn Brexit-deal zaterdag door het Lagerhuis te krijgen?

Vuurgevecht in Mexico bij arrestatie zoon van drugsbaron 'El Chapo'

5 uur 31 min geleden
Militairen en gewapende burgers raakten in de nacht van woensdag op donderdag in de Mexicaanse stad Culiacán met elkaar verstrikt in vuurgevechten, toen een zoon van beruchte drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bijnaam 'El Chapo', werd gearresteerd.

Amerikaanse energieminister Rick Perry stapt eind dit jaar op

6 uur 59 min geleden
Rick Perry, de Amerikaanse energieminister, heeft president Donald Trump ingelicht over zijn plan om op te stappen. Trump liet woensdagavond weten dat hij binnenkort een vervanger voor Perry bekend maakt. Kort voor de aankondiging werd bekend dat Trump Perry had gevraagd om te werken aan een Oekraïne-gerelateerde zaken.

Oplossing stikstofuitspraak nog ver weg, politiek sterk verdeeld

8 uur 45 min geleden
Sinds de Raad van State eind mei een streep zette door de stikstofregels en daarmee duizenden projecten stil kwamen te liggen, lijkt een politieke oplossing nog heel ver weg. Partijen worden het niet eens over welke maatregelen er moeten komen en het kabinet waarschuwt dat een snelle uitweg niet bestaat. De Tweede Kamer debatteerde donderdagavond over de stikstofproblemen.

Verhoeven: 'Badr mentaal niet op mijn niveau'

do, 17/10/2019 - 21:19
Rico Verhoeven staat op 21 december opnieuw in de ring tegen Badr Hari. Het duel is officieel geen titelgevecht, maar toch staat er volgens Verhoeven alles op het spel.

VS: Deal met Turkije over wapenstilstand in grensgebied Syrië

do, 17/10/2019 - 20:26
De Amerikaanse vicepresident Mike Pence meldt donderdagavond dat er met Turkije een akkoord is bereikt over de Turkse inval in het grensgebied met Syrië. Er is een staak-het-vuren afgesproken, aldus Pence tijdens een persconferentie.

Vader van Drents gezin uit boerderij Ruinerwold aangehouden

do, 17/10/2019 - 20:15
De politie heeft donderdag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de familie in Ruinerwold. Het gaat om de 67-jarige vader van het gezin dat negen jaar lang op een afgesloten terrein leefde in het Drentse dorp.

De belangrijkste punten uit het Brexit-akkoord

do, 17/10/2019 - 19:51
Onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben donderdag een nieuw uittredingsakkoord bereikt. Wat staat daar precies in, en hoe verschillen de nieuwe afspraken van de deal van Johnsons voorganger, Theresa May?

Verplaatsen afspraken 'nog niet nodig' voor staking ziekenhuispersoneel

do, 17/10/2019 - 19:20
Mensen die op 20 november een afspraak hebben in het ziekenhuis, hoeven nog geen concrete actie te ondernemen. Dat melden vakbonden CNV en FNV. De vakbonden kondigden donderdag, samen met FNV, FBZ en NU'91, een landelijke staking aan.

'Bijna vijfhonderd doden gevallen door Turkse inval in Syrië'

do, 17/10/2019 - 19:11
Sinds de start van het Turkse offensief in Syrië zijn zeker 479 personen om het leven gekomen, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag. Onder de slachtoffers zijn tientallen burgers.

Advocaat Inez Weski legt verdediging van Ridouan Taghi naast zich neer

do, 17/10/2019 - 18:17
Advocaat Inez Weski heeft de verdediging van Ridouan Taghi, de meest gezochte crimineel van Nederland, naast zich neergelegd. Dat laat de raadsvrouw weten aan EenVandaag.

Schouten en provincies nog niet akkoord over stikstofmaatregel

do, 17/10/2019 - 17:20
Minister Carola Schouten (Landbouw) en de provincies hebben een "goed en constructief gesprek" gehad over de uitwerking van de stikstofmaatregel waarover de boeren vorige week actievoerden, maar het lijkt er niet op dat er overeenstemming is bereikt.

Brexit-akkoord bereikt: 'Maar we zijn er nog heel lang niet'

do, 17/10/2019 - 17:20
Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn het donderdag eens geworden over een Brexit-akkoord. NU.nl-redacteur Matthijs le Loux legt uit wat dat betekent en wat we de komende dagen omtrent de Brexit kunnen verwachten.

Pagina's