Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 23 min 14 sec geleden

CDA'er Mona Keijzer wordt staatssecretaris Economische Zaken

43 min 22 sec geleden
CDA-Kamerlid Mona Keijzer wordt in het nieuwe kabinet staatssecretaris op het ministerie van Economische Zaken. Dat bevestigt een ingewijde aan NU.nl na berichtgeving van de Telegraaf. 

Duitsland wil 96-jarige voormalig SS'er berechten voor hulp bij moord

1 uur 25 min geleden
Justitie in Duitsland wil een 96-jarige voormalige kampbewaker van de SS laten berechten. De man is aangeklaagd in zijn woonplaats Frankfurt wegens hulp bij moord, liet justitie vrijdag weten. De rechtbank moet beslissen of het tot een zaak komt.

Politie jaagt op vernielers van gewassen en bomen in Gelderland

1 uur 42 min geleden
De politie in de gemeente West Maas en Waal is met man en macht op zoek naar degenen die al maanden boeren in het gebied terroriseren met vernielingen. Drie boeren hebben samen een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de arrestatie van de verdachten. 

Erasmus Universiteit opent om gevaar gesloten gebouw over twee weken

3 uur 41 min geleden
De Erasmus Universiteit Rotterdam streeft ernaar het Polak-gebouw, dat donderdag om instortingsgevaar werd gesloten, over twee weken weer te openen. 

Aftrappen: Feyenoord dramatisch in Klassiekers, PSV moet Kortsmit kopen

3 uur 49 min geleden
Dit weekend staat de Klassieker op het programma: Ajax gaat bij Feyenoord op bezoek in de Kuip. Statistieken laten zien dat de Rotterdammers zich zorgen moeten maken.

Geen boete Maastrichtenaar wegens zitten op stoep voor eigen winkel

3 uur 52 min geleden
De Maastrichtse 'stoepzitter' Ton Stille hoeft geen boete te betalen voor het zitten op de stoep voor zijn winkel. De kantonrechter verklaarde vrijdag de eis van het Openbaar Ministerie (OM) om de man een voorwaardelijke geldboete op te leggen, niet ontvankelijk.

Spaanse regering wil in januari regionale verkiezingen voor Catalonië

4 uur 38 min geleden
De Spaanse regering is vrijdag met de socialistische partij PSOE overeengekomen de regionale verkiezingen in Catalonië uit te schrijven voor januari. De vervroegde stembusgang is nodig omdat de huidige Catalaanse regering buiten spel wordt gezet door Spanje.

Barack Obama hekelt politieke klimaat onder Trump tijdens campagne

5 uur 21 min geleden
Voormalig Amerikaans president Barack Obama heeft donderdag tijdens een verkiezingscampagne uitgehaald naar het huidige politiek klimaat in de Verenigde Staten. Het was zijn rentree op het politieke podium. 
 

Meer onderzoek naar klap met wapenstok door agent bij rellen Geldermalsen

5 uur 32 min geleden
Justitie moet meer onderzoek doen naar de klap met een wapenstok die een agent zou hebben uitgedeeld aan een aanwezige bij de rellen in Geldermalsen. Dat gebeurde bij een protest eind 2015 tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Van Rijn wil snel nieuw Europese meetmethode voor schadelijkheid sigaret

6 uur 2 min geleden
Europa moet snel komen met een nieuw systeem waarmee wordt gemeten hoe schadelijk sigaretten echt zijn. De huidige methode schiet daarin tekort, vindt staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn.

Video: Enorme rookwolken bij hittetest met NASA-raketmotor in Mississippi

6 uur 9 min geleden
NASA heeft een hittetest gedaan bij een raketmotor. Toeschouwers konden vanaf een afstand toekijken. 

NS start proef met 'saldoloos' reizen in openbaar vervoer

7 uur 41 min geleden
De NS gaat achteraf betalen mogelijk maken voor particuliere reizigers. Daardoor hoeven reizigers geen saldo meer op hun ov-chipkaart te zetten. 

Beluister podcast: Aanpak terrorisme en Armin van Buuren voor één dag een duo

8 uur 45 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je in een klein kwartier bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag. In deze aflevering praten we met Armin van Buuren over zijn samenwerking met Hardwell en hoor je de NU.nl redacteuren over roddels en voetbal.

'Japanse keizer Akihito treedt in 2019 af'

9 uur 12 min geleden
De Japanse keizer Akihito (83) zal hoogstwaarschijnlijk eind maart 2019 aftreden. Dat meldt de Japanse krant Asahi, op basis van bronnen in de Japanse regering. 

Duizenden demonstranten bij toespraak kopstuk extreem-rechts in Florida

13 uur 37 min geleden
Op de Universiteit van Florida in Gainesville hebben donderdag duizenden mensen gedemonstreerd bij het omstreden bezoek van Richard Spencer, de leider van de extreem-rechtse alt right-beweging.

EU-leiders willen korten op financiële steun aan Turkije

14 uur 2 min geleden
De EU-leiders willen dat de Europese Commissie kritisch gaat kijken naar de financiële steun die Turkije krijgt ter voorbereiding van het EU-lidmaatschap. Dat geld zou misschien beter naar maatschappelijke organisaties gaan die zich bezighouden met zaken als mensenrechten in plaats van de Turkse regering.

Gebouw Erasmus Universiteit gesloten om instortingsgevaar

do, 19/10/2017 - 23:25
De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft donderdagavond per direct een gebouw gesloten wegens instortingsgevaar. 

Puerto Rico nog grotendeels zonder stroom vier weken na orkaan Maria

do, 19/10/2017 - 23:07
Ruim vier weken nadat orkaan Maria een spoor van vernieling aanrichtte op Puerto Rico, zit bijna 80 procent van het eiland nog altijd zonder elektriciteit.

Dit wordt het nieuws: Drukte op Schiphol, cijfers over huizenprijzen

do, 19/10/2017 - 22:32
Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 20 oktober 2017.

Tweetal gearresteerd om dood baby in Brunssum

do, 19/10/2017 - 21:19
Twee mensen zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een baby in Brunssum. De vijf maanden oude baby overleed op 11 oktober onder verdachte omstandigheden, meldt de Limburgse politie.

Pagina's