Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 9 min 28 sec geleden

Thaise politie arresteert Italianen die zich voordeden als George Clooney

17 min 46 sec geleden
De Thaise politie heeft dit weekend twee Italianen opgepakt die sinds 2013 op de vlucht waren. Het tweetal werd in 2010 door acteur George Clooney aangeklaagd, omdat zij zijn naam hadden misbruikt om hun modezaak te promoten. De man claimde zelfs dat hij Clooney was.

Leider Paraplubeweging vraagt na vrijlating om aftreden bestuur Hongkong

1 uur 26 min geleden
Een leider van de Occupy Central-demonstratie in Hongkong van 2014 is maandag vrijgelaten. Joshua Wong had drie maanden gevangenisstraf gekregen, maar is na twee maanden weer vrijgelaten. Het is onbekend of dit iets te maken heeft met de huidige protesten en onrust in Hongkong.

Voedsel in tien jaar tijd 14,5 procent duurder geworden

1 uur 48 min geleden
In tien jaar tijd zijn de prijzen van voedingsmiddelen met 14,5 procent gestegen. Groente en fruit werden in deze periode een vijfde duurder en zijn daarmee de grootste stijgers in prijs. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Demonstranten in Hongkong maken ruimte voor ambulance

2 uur 31 min geleden
Demonstranten in Hongkong maakten zondag ruimte voor een ambulance. In de stad waren wederom massaprotesten tegen een omstreden uitleveringswet. Volgens organisatoren van de protesten gingen bijna twee miljoen mensen de straat op.

'Ceremonie Orde van de Kousenband lijkt op de Middeleeuwen'

3 uur 35 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Zomerse temperaturen landinwaarts, aan zee wat koeler

3 uur 58 min geleden
Maandag overdag schijnt de zon geregeld en het blijft vrijwel overal droog. Het wordt rond de 22 graden in de kustgebieden en 25 tot 27 graden verder landinwaarts.

Eerste ronde presidentsverkiezingen Guatemala levert geen winnaar op

6 uur 27 min geleden
Bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Guatemala heeft geen enkele kandidaat een benodigde meerderheid van de stemmen gekregen.

Mexico detineert 791 migranten, bijna helft kinderen onder de acht jaar

6 uur 40 min geleden
De Mexicaanse grenspolitie heeft 791 illegale immigranten aangehouden en vastgezet nabij de zuidelijk grens. Onder de migranten zijn 368 kinderen die acht jaar oud of jonger zijn.

Britse gezondheidsminister steunt Johnson in race leiderschap conservatieven

8 uur 32 min geleden
De Britse minister van Volksgezondheid Matt Hancock steunt Boris Johnson in de race om het partijleiderschap van de Conservatieven. Dat schrijft hij in een ingezonden brief in The Times.

Herkomstlanden weigerden ruim tienduizend keer opname van vreemdeling

zo, 16/06/2019 - 22:01
Ongewenste vreemdelingen konden vanaf 2014 tot en met 2018 meer dan tienduizend keer niet worden teruggestuurd naar hun land van herkomst, omdat het herkomstland om uiteenlopende redenen weigerde of niet reageerde, meldt De Telegraaf.

Duitse stad Rostock krijgt burgemeester met Deense nationaliteit

zo, 16/06/2019 - 21:20
De noordelijke Duitse stad Rostock krijgt een Deense burgemeester. Het gaat om zakenman Claus Ruhe Madsen. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een grote stad in het land een burgemeester krijgt die de Duitse nationaliteit niet heeft.

Politie haalt zeventien migranten uit vrachtwagen in Hoek van Holland

zo, 16/06/2019 - 21:16
De politie en de marechaussee hebben in een kleine vrachtwagen in Hoek van Holland zeventien migranten aangetroffen, onder wie vijf kinderen. Ze zaten verstopt tussen een lading autobanden.

Stroomstoring in Argentinië en Uruguay is 'deels verholpen'

zo, 16/06/2019 - 20:46
De stroomstoring die er zondag voor zorgde dat heel Argentinië en Uruguay zonder elektriciteit kwamen te zitten is "deels verholpen", zei de Argentijnse president Mauricio Macri zondagavond.

Paus draagt brandweerhelm bij bezoek aan Italiaanse kathedraal

zo, 16/06/2019 - 20:19
Paus Franciscus bezocht zondag de Italiaanse plaats Camerino. De plaats werd in 2016 getroffen door aardbevingen. De paus moest een helm dragen toen hij een beschadigde kathedraal in liep.

Kees van Dijkhuizen stopt na huidige termijn als CEO van ABN AMRO

zo, 16/06/2019 - 19:56
Kees van Dijkhuizen (63) stopt na afloop van zijn huidige termijn als CEO van ABN AMRO. Dat bevestigt de bank zondag in een persbericht. Zijn termijn loopt in het voorjaar van 2020 af.

'Twee miljoen mensen bij protesten in Hongkong tegen uitleveringswet'

zo, 16/06/2019 - 17:46
Bijna twee miljoen mensen hebben zondag in Hongkong deelgenomen aan de protesten tegen een omstreden uitleveringswet. Dat zeggen organisatoren van de manifestatie in de Aziatische metropool met circa zeven miljoen inwoners.

Stroomstoring Zuid Amerika | Groepssessie yoga op de Dam

zo, 16/06/2019 - 17:25
Elke dag selecteert NU.nl de meest in het oog springende beelden. Zondag 16 juni: Stroomstoring in Zuid-Amerika, Kiki Bertens verliest finale en groepssessie yoga op de Dam.

Duitse politie arresteert 45-jarige man om moord op politicus Lübcke

zo, 16/06/2019 - 16:23
De Duitse politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aanhouding verricht vanwege de moord op politicus Walter Lübcke. Speciale eenheden van de politie arresteerden een 45-jarige man, melden de autoriteiten.

Leider van Hongkong Carrie Lam erkent 'steken te hebben laten vallen'

zo, 16/06/2019 - 15:38
Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong, heeft zondag haar excuses aangeboden voor de wijze waarop is geprobeerd een omstreden uitleveringswet door te voeren. Ze erkent in een verklaring dat haar regering steken heeft laten vallen en daarmee voor onrust heeft gezorgd.

Bertens mist vijf matchpoints en grijpt na drie sets naast zege in Rosmalen

zo, 16/06/2019 - 15:21
Kiki Bertens is er zondag op bizarre wijze niet in geslaagd het grastoernooi van Rosmalen te winnen. De nummer vier van de wereld miste in de tweede set liefst vijf matchpoints en trok na een driesetter alsnog aan het kortste eind tegen de Amerikaanse Alison Riske: 6-0, 6-7 (3) en 5-7.

Pagina's