Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 55 min 38 sec geleden

Venezolaanse president spreekt van 'aanval' op Hooggerechtshof

1 uur 5 min geleden
Dinsdagavond is het gebouw van het Venezolaanse Hooggerechtshof  "aangevallen" vanuit een politiehelikopter, aldus de president Nicolás Maduro. Hij deed die uitspraak tijdens een live toespraak op de staatsomroep.

Aantal zelfdodingen opnieuw iets toegenomen

2 uur 24 min geleden
Vorig jaar maakten 1894 mensen een einde aan hun leven, 23 meer dan in 2015. Dit zijn gemiddeld 5,2 gevallen per dag, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Strateeg Clinton-campagne getuigt over Russische hack tijdens verkiezingen

3 uur 58 min geleden
John Podesta, de voorzitter van de campagne voor Hilary Clinton tijdens de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, heeft dinsdag gesproken met de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden. Hij beantwoordde vragen in het onderzoek naar de Russische inmenging in die verkiezingen.

Onderzoeksteam MH17 verspreidt video's om getuigen op te roepen

5 uur 4 min geleden
Het team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 hoopt met twee filmpjes getuigen in Oost-Oekraïne over te halen zich alsnog te melden. In de video’s die het Joint Investigative Team (JIT) vanaf woensdag gaat verspreiden, komen de nabestaanden van slachtoffers aan het woord.

Bolt en Follender vinden niet dat ze onzorgvuldig handelden in Colombia

di, 27/06/2017 - 23:49
Derk Bolt en Eugenio Follender vinden niet dat ze onzorgvuldig zijn geweest tijdens hun verblijf in Colombia. De presentator en cameraman van Spoorloos werden ontvoerd in de noordelijke deelstaat Noord-Santander, in een gebied dat als onveilig wordt betiteld door de aanwezigheid van meerdere gewapende groepen, waaronder de ELN. 

President Venezuela waarschuwt de wereld voor oorlog

di, 27/06/2017 - 23:21
De Venezolaanse president Nicolás Maduro waarschuwde dinsdag de wereld voor oorlog als zijn socialistische regering door protesterende tegenstanders gewelddadig wordt omvergeworpen.

Amerikaanse senaat stelt stemming zorgwet uit

di, 27/06/2017 - 22:28
De Republikeinen in de Amerikaanse Senaat hebben besloten een geplande stemming over een nieuwe zorgwet uit te stellen. Het besluit tot uitstel tot na het 4 juli-reces komt na de aankondiging van zeker vijf Republikeinen dat zij tegen de wet zullen stemmen.

Tientallen gewonden na ontsporing metro New York

di, 27/06/2017 - 22:28
Zeker 34 personen zijn gewond geraakt nadat twee metrostellen zijn ontspoord in noordelijk Manhattan in de stad New York. Volgens ABC7 New York ontspoorde de trein nadat er aan de noodrem werd getrokken. Vervolgens werd de muur geschaafd met forse schade tot gevolg.

Nieuwe ransomware-uitbraak lijkt groter dan WannaCry

di, 27/06/2017 - 22:23
Dinsdagmiddag werden wereldwijd bedrijven getroffen door een nieuwe ransomware-uitbraak, die in Nederland al breder toeslaat dan de WannaCry-ransomware die in mei rondging.

Nieuwe aanwijzingen voor aanwezigheid RAF-leden in Nederland

di, 27/06/2017 - 22:05
De politie heeft nieuwe aanwijzingen dat drie leden van Duitse voormalige linksextremistische terreurgroep Rote Armee Fraktion (RAF) in Nederland zijn geweest of zich nog steeds ophouden.

Minister Blok wil verblijf in terroristengebied niet strafbaar stellen

di, 27/06/2017 - 20:44
Het wordt toch niet strafbaar om te verblijven in gebieden waar terroristische groeperingen de dienst uitmaken. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat dinsdag naar de Tweede Kamer is gestuurd door minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie).

Scheidend informateur Tjeenk Willink pleit voor brede steun bij lastige dossiers

di, 27/06/2017 - 20:41
Een nieuw kabinet moet bij lastige politieke dossiers niet alleen kijken naar de eigen wensen, maar ook rekening houden met oppositiepartijen. Dat advies geeft scheidend informateur Herman Tjeenk Willink mee aan de partijen die gaan onderhandelen.

Drie mannen veroordeeld tot zes jaar cel voor terroristische misdrijven

di, 27/06/2017 - 18:40
Drie mannen zijn dinsdag door de rechtbank in Den Haag bij verstek veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor het plegen van terroristische misdrijven in de periode van 2012 tot 2016. De mannen (35, 23 en 24 jaar oud) verblijven op dit moment vermoedelijk nog in Syrië. 

Modernisering Basisregistratie gaat miljoenen extra kosten

di, 27/06/2017 - 17:39
De modernisering van de Basisregistratie Personen, voorheen het bevolkingsregister, verkeert in grote problemen. Het project loopt forse vertraging op en zal bovendien miljoenen meer kosten. Er moet zelfs over worden gedacht om ermee te stoppen. 

PvdA eist extra geld voor lerarensalarissen en koopkracht

di, 27/06/2017 - 17:11
Vicepremier en PvdA-leider Lodewijk Asscher eist dat het demissionaire kabinet volgend jaar meer geld uittrekt voor lerarensalarissen en koopkracht. Asscher wil niet zeggen wat de consequenties zijn als coalitiepartner VVD niet wil meewerken.

Voorlopig geen nieuw onafhankelijkheidsreferendum in Schotland

di, 27/06/2017 - 17:02
De Schotse regering zal voorlopig geen nieuw referendum over onafhankelijkheid uitschrijven. Het besluit volgt op het grote zetelverlies van de Schotse Nationale Partij (SNP) tijdens de laatste tussentijdse verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. 

Tweede Kamer stemt niet in met verlagen eigen risico

di, 27/06/2017 - 16:10
In de Tweede Kamer is geen meerderheid gevonden om het eigen risico in de zorg met 100 euro te verlagen.

Oekraïense instanties en bedrijven getroffen door grote cyberaanval

di, 27/06/2017 - 15:11
Oekraïense banken, energiebedrijven, telecomproviders en mediabedrijven zijn het doelwit van grootschalige cyberaanvallen.

Natuurgebied Deurnsche Peel krijgt sproeiers om brand te bedwingen

di, 27/06/2017 - 14:51
Natuurgebied Deurnsche Peel in Noord-Brabant heeft aan de randen extra sproeiers gekregen. Hiermee probeert Staatsbosbeheer de brand, die al een paar dagen doorsmeult in het veen, in bedwang te houden.

Vijftien Nederlanders op deelnemerslijst Tour de France

di, 27/06/2017 - 14:29
Vijftien Nederlanders staan op de deelnemerslijst voor de Tour de France, die zaterdag van start gaat in het Duitse Düsseldorf.

Pagina's