Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 52 min 46 sec geleden

CO2-uitstoot Europees wagenpark stijgt door terugloop verkoop diesels

1 uur 1 min geleden
De gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's in Europa lag vorig jaar op 118,5 gram per kilometer, een stijging van 0,4 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Opvallend veel dumpingen van drugsafval in Brabant

1 uur 6 min geleden
Een drugsafvaldumping in Galder was dinsdag de tiende dumping in Brabant in slechts een week tijd. Ook in Breda, Tilburg, Goirle, Hilvarenbeek, Ulvenhout, Veghel en Schijndel werd drugsafval aangetroffen, waaronder lekkende vaten.

Bestuurder busje Toronto aangeklaagd voor tienvoudige moord

1 uur 36 min geleden
De 25-jarige man die maandag tien voetgangers doodreed in de Canadese stad Toronto wordt aangeklaagd voor tienvoudige moord met voorbedachte rade. Dit blijkt dinsdag in een zitting in de rechtszaak tegen hem.

Kabinet wil geldstromen naar moskeeën uit Golfstaten niet openbaar maken

1 uur 57 min geleden
Het kabinet is bij monde van mister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) niet van plan om eigenhandig de lijsten over de financiering van islamitische organisaties in Nederland uit de Golfstaten openbaar te maken voor de Tweede Kamer.

Geloofwaardigheid Rutte centraal in debat dividendbelasting

2 uur 3 min geleden
Is het geloofwaardig dat premier Mark Rutte het zich niet kan herinneren of hij documenten met betrekking tot de afschaffing van de dividendbelasting, die er sinds vrijdag tóch blijken te zijn, heeft gezien? Dat is de vraag die woensdag tijdens het debat over de dividendkwestie centraal staat.

Beeld vrijgegeven van Nederlanders die ober in elkaar slaan in Praag

2 uur 21 min geleden
Op deze beveilingsbeelden is te zien hoe zeven Nederlanders een ober in elkaar slaan. De mannen zijn later op het vliegveld opgepakt. 

Koning herinnert 'garnalenblunder' tijdens lunch met Mexicaanse president

2 uur 57 min geleden
Koning Willem-Alexander heeft dinsdag de draak gestoken met zichzelf tijdens de lunch in Paleis Noordeinde met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en diens vrouw. 

Toerist uit Malta vrijgesproken voor valse bommelding internationale trein

3 uur 15 min geleden
De 45-jarige toerist Steven S. uit Malta is dinsdag door de rechtbank van Almelo vrijgesproken voor het doen van een valse bommelding in een internationale trein van Amsterdam naar Berlijn eind vorig jaar.

Spaanse stad Palma verbiedt verhuur van appartementen aan toeristen

3 uur 26 min geleden
Inwoners van de Spaanse stad Palma mogen vanaf juli hun appartementen niet meer verhuren aan toeristen. Het verbod is ingesteld om de ongecontroleerde verhuur op het eiland Mallorca tegen te gaan.

Groot Jezusbeeld Polen blijkt vol antennes te zitten

3 uur 29 min geleden
Een groot Jezusbeeld in het Poolse Swiebodzin blijkt, tot verbazing van sommige kerkgangers, vol antennes en schotels te zitten. De lokale parochie geeft geen reactie, maar onderzoek wijst uit dat het internetantennes betreft.

Duitse Joodse Raad raadt af om keppeltje in openbaar te dragen

3 uur 59 min geleden
De Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt Joden af om in grote Duitse steden een keppeltje te dragen. Aanleiding voor de waarschuwing is een incident waarbij vorige week een Israëliër met een keppeltje op straat in Berlijn door een Syrische vluchteling met een riem werd aangevallen en mishandeld.

Deel versterkingsoperatie panden in bevingsgebied Groningen 'in de wacht'

4 uur 2 min geleden
De versterking van een deel van de panden in het aardbevingsgebied van Groningen, is in de wacht gezet omdat er onzekerheid bestaat over de precieze staat van deze gebouwen. "De situatie ten aanzien van deze gebouwen is ingewikkeld", laat minister Eric Wiebes van Economische Zaken dinsdag weten. 

Griepgolf na negentien weken zo goed als voorbij

4 uur 8 min geleden
Na negentien weken is de griepepidemie bijna het land uit, blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Nivel. Afgelopen week waren zo'n 36 op de 100.000 mensen geveld door de griep.

Staatssecretaris Snel legt bloem bij herdenking Armeense genocide

6 uur 5 min geleden
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën heeft dinsdag bij de herdenking van de Armeense genocide een bloem gelegd bij het monument in de hoofdstad Jerevan. Ook andere Europese afgevaardigden woonden de ceremonie bij, onder andere Duitsland en Italië legden een krans.

Man omgekomen bij brand in woonzorgcentrum Gorinchem

7 uur 2 min geleden
Bij een brand in een woning in een woonzorgcentrum in Gorinchem is dinsdag een man omgekomen, zo bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle.

Weggejaagde kudde geiten overspoelt dorpje in Wales

7 uur 4 min geleden
Een kudde geiten overspoelt sinds een aantal dagen het dorpje Llandudno in Wales. De dieren zijn door rivalen weggejaagd van een nabijgelegen landtong.

Werkgevers willen met kort geding aanstaande staking streekvervoer voorkomen

7 uur 19 min geleden
Werkgevers in het openbaar vervoer willen via een kort geding bij de rechter voorkomen dat werknemers in het streekvervoer op maandag 30 april en dinsdag 1 mei gaan staken.

Overwegend droog weer verwacht op Koningsdag

8 uur 5 min geleden
Het blijft vrijdag overwegend droog op Koningsdag. Hoewel de kans op regen klein is, wordt door weerbureaus wel gewaarschuwd voor enkele buien.

Geen auteursrecht voor dieren na uitspraak rechter VS in zaak selfie-aap

8 uur 12 min geleden
Dieren kunnen onder de Amerikaanse wet defintief geen aanspraak maken op het auteursrecht. Dat heeft een federale rechtbank van de Verenigde Staten bepaald in een uitspraak rond de 'selfie-aap'.

Motief bestuurder busje dat inreed op voetgangers Toronto onduidelijk

10 uur 15 min geleden
Het motief van de man die maandag inreed op voetgangers in de Canadese stad Toronto is nog steeds onduidelijk. Tien mensen kwamen bij het incident om het leven en daarnaast raakten vijftien mensen gewond.

Pagina's