Nu.nl

Abonneren op feed Nu.nl
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Bijgewerkt: 30 min 29 sec geleden

Minister Koolmees onderzoekt aanpassing rekenregels voor pensioenen

1 uur 32 min geleden
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken kijkt samen met de vakbonden naar de mogelijkheid om de rekenregels voor pensioenen, de zogenoemde rekenrente, aan te passen. Dat zou een draai van de bewindsman op dit punt betekenen, terwijl de vakbonden een minder zeker pensioen zouden moeten accepteren.

Video | Zo werkt het nieuwe stuursysteem van Mercedes in de Formule 1

1 uur 37 min geleden
Mercedes heeft een nieuw stuursysteem waarmee het team de concurrentie in de Formule 1 voor wil blijven. Zo werkt het systeem.

RIVM: Duitse coronapatiënt was niet ziek tijdens bezoek aan Limburg

1 uur 48 min geleden
De met het coronavirus besmette Duitser was niet ziek tijdens zijn bezoek aan Limburg, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagochtend. Daarom wordt het contactonderzoek in Nederland stopgezet.

WK shorttrack in Zuid-Korea gaat in maart niet door vanwege coronavirus

2 uur 40 min geleden
De wereldkampioenschappen shorttrack gaan in maart niet door. De internationale schaatsbond ISU heeft woensdag vanwege het coronavirus een streep gezet door het toernooi, dat van 13 tot en met 15 maart in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel zou worden gehouden.

Bijna achtduizend mensen willen met Bransons Virgin Galactic de ruimte in

3 uur 16 min geleden
Zo'n 7.900 mensen hebben interesse getoond in een trip naar de ruimte met het bedrijf Virgin Galactic van de excentrieke miljardair Richard Branson, meldt het ruimtetoerismebedrijf dinsdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Video | Overvallers met groot mes slaan twee keer op een dag toe in Almere

4 uur 43 min geleden
De politie heeft dinsdag beelden gedeeld van twee overvallen op 22 oktober 2019 in Almere. Eerst werd rond 9.45 uur een telecomwinkel aan de Meerstraat overvallen. Vervolgens stormt een van hen 250 meter verderop binnen bij een Primera.

Belang Air France-KLM van overheid flink minder waard in jaar tijd

4 uur 45 min geleden
Het belang dat de Nederlandse Staat vorig jaar nam in Air France-KLM is flink minder waard geworden. Maar volgens het ministerie van Financiën is het gelukt om een betere positie aan tafel te krijgen.

Sneeuw leidt tot diverse ongelukken op wegen in zuiden en zuidoosten

4 uur 53 min geleden
Winterse buien hebben woensdagochtend tot meerdere ongelukken geleid in met name het zuiden en zuidoosten van het land. Het ging onder meer mis op de A4, A7, A44 en A59. De A27 bij Breda is dichtgegaan vanwege een geschaarde vrachtwagen, melden Rijkswaterstaat en de ANWB.

Negentien doden in New Delhi tijdens protesten omstreden burgerschapswet

5 uur 51 min geleden
Bij felle protesten in de Indiase hoofdstad New Delhi tegen de omstreden nieuwe burgerschapswet zijn de afgelopen dagen tenminste negentien mensen gedood. Dat meldt een hooggeplaatste ziekenhuisofficial tegen persbureau Reuters.

Podcast | 'Vrijwillige quarantaine moet conoravirus in Italië beperken'

5 uur 55 min geleden
In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Weerbericht: Winterse buien, in het zuiden kans op gladheid en natte sneeuw

6 uur 27 min geleden
De dag begint met buien over het hele land. Aan zee kan dat gepaard gaan met hagel en onweer en in de zuidelijke helft van het land met natte sneeuw.

'Diesels op bouwplaatsen grote vervuilers, gezondheidrisico's voor omwonenden'

7 uur 58 min geleden
Dieselmotoren in machines als shovels, generatoren en waterpompen op bouwplaatsen zijn grotere luchtvervuilers dan gedacht. Daardoor lopen vooral omwonenden gezondheidsrisico's, zo zeggen experts woensdag in de Volkskrant.

Vier corona-besmettingen in hotel Tenerife, allemaal Italianen

10 uur 16 min geleden
In het hotel H10 Costa Adeje Palace op Tenerife, waar ook dertien Nederlanders verblijven, zijn inmiddels vier personen besmet met het coronavirus. Dat meldt het Spaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag. Het zijn allemaal Italianen uit de getroffen regio Lombardije in Noord-Italië.

'Besmetting coronavirus in Duitsland, 20 kilometer van Nederlandse grens'

di, 25/02/2020 - 23:11
In de Duitse plaats Erkelenz is een besmetting met het coronavirus vastgesteld, melden lokale media dinsdag. Erkelenz ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en bevindt zich zo'n 20 kilometer van de grens met Nederland.

Barcelona knokt zich ondanks record Mertens naar gelijkspel bij Napoli

di, 25/02/2020 - 23:07
FC Barcelona heeft zich een aardige uitgangspositie verschaft voor een plaats in de kwartfinales van de Champions League. Met Frenkie de Jong in de basis eindigde de uitwedstrijd tegen Napoli dinsdag in 1-1.

Duitser die inreed op carnavalsintocht verdacht van meervoudige moord

di, 25/02/2020 - 22:04
De 29-jarige Duitser die maandag met zijn auto inreed op een carnavalsintocht in de Duitse plaats Volksmarsen, wordt verdacht van onder meer meervoudige poging tot moord, melden Duitse media.

Afzender bombrieven gebruikt nepbedrijf met bestaande postcode

di, 25/02/2020 - 21:28
De afzender van de meest recente bombrieven gebruikt een nepbedrijf genaamd Skysence Trading als adres op de enveloppen. Bij het nepbedrijf staan een bestaande postcode en huisnummer uit Den Haag, meldt de politie dinsdagavond op Twitter.

Formule 1-teams mogen omstreden strandroute Zandvoort gebruiken

di, 25/02/2020 - 21:08
In navolging van Noordwijk heeft ook de gemeenteraad van Zandvoort dinsdagavond ingestemd met het creëren van een route over het strand tussen Noordwijk en Zandvoort, als de Formule 1 haar tenten opslaat in Nederland. De motie om dit te voorkomen is verworpen, bevestigt de VVD van Zandvoort aan NU.nl. De omstreden strandroute zal gebruikt worden door drie Formule 1-teams en gaat 3 kilometer lang dwars door natuurreservaat Noordvoort, waar onder meer zeehonden in alle rust horen te verblijven.

Ron Jans vermoedt dat 'groter iets' rol speelde bij vertrek FC Cincinnati

di, 25/02/2020 - 20:03
Ron Jans blijft na zijn pijnlijke vertrek bij FC Cincinnati achter met veel vragen. De trainer weet naar eigen zeggen nog altijd niet wat hem precies wordt kwalijk genomen in de Verenigde Staten en vermoedt dat de zaak niet alleen om hem draait.

Pagina's