Feed-aggregator

Spanning om miljoenen: Heerhugowaard wacht op jawoord Rijk om hele Rivierenwijk-Zuid aan te kunnen sluiten op HVC-warmtenet

Heerhugowaard - 32 min 43 sec geleden
Het zijn spannende tijden voor het HVC-warmtenet in Heerhugowaard. Eind deze maand hoort de gemeente of zij kan rekenen op bijna zes miljoen...

GGD-contactonderzoek bij coronabesmetting uitgebreid

Nu.nl - 43 min 48 sec geleden
Het contactonderzoek dat de GGD uitvoert nadat bij iemand een coronabesmetting is vastgesteld, is uitgebreid. Dat staat in een brief van verschillende ministeries aan de Tweede Kamer over de actuele stand van zaken rond het coronavirus in Nederland.

Tijdens crisis op idee komen te gaan ondernemen

Heerhugowaard - 46 min geleden
Regio - Rosalynn uit Anna Pauwlona zat nog maar net op naailes in Breezand toen de lessen werden stilgelegd door Corona. Maar de machine...

Alle demonstraties op de Dam voorlopig verboden

NH Nieuws - 1 uur 19 min geleden

AMSTERDAM - Demonstraties op de Dam zijn voorlopig niet meer toegestaan. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en justitie) beschouwt protestmanifestaties op de Dam 'in deze periode van pandemie' als ongewenst.

Dat schrijft burgemeester Femke Halsema, als voorzitter van de Veiligheidsregio, in een brief aan Hella Rottenberg. Zij wilde vanavond op de Dam een steunmanifestatie houden voor de opvang van kinderen uit Griekse kampen. Dat protest, met maximaal honderd demonstranten, wordt verplaatst naar het Museumplein. "Het valt de driehoek zwaar dit besluit te moeten nemen", aldus Halsema. De tekst gaat door onder het artikel.

"De Dam is het bekendste plein van Nederland. De Dam is een plein van verbinding ongeacht je afkomst of overtuiging. Maar bovenal is het een geliefd plein voor het vrije woord", aldus Halsema. "Het besluit om dan ook voorlopig geen demonstraties toe te staan op de Dam, is geen lichtzinnige geweest."

Extra risico's

"De Amsterdamse driehoek stelt echter vast dat demonstraties in deze periode van pandemie op deze specifieke locatie extra risico’s met zich meebrengen van spontane, ongewenste en ongeorganiseerde aanwas en vermenging van mensen waardoor de noodzakelijke en verplichte anderhalve meter niet ten alle tijden kan worden nageleefd."

Volgens Halsema maken de nabijheid van drukke nauwe winkelstraten, de aantrekkingskracht van de attracties, terrassen en de aanwezigheid van bezoekers en forenzen het plein ongeschikt voor demonstraties.

Grote opkomst

Aanleiding voor het besluit is de grote opkomst afgelopen zondagavond bij het anti-racisme-protest en tegen politiegeweld waar volgens laatste schattingen 5000 tot 10.000 mensen op afkwamen. Daardoor stonden mensen te dicht op elkaar. Halsema besloot niet in te grijpen, een besluit waar zij veel kritiek op heeft gekregen.

Afvalbrengstations nog steeds erg druk: "Geef ons en elkaar de ruimte"

Heerhugowaard - 1 uur 26 min geleden
Medewerkers op de afvalbrengstations in Heerhugowaard en Langedijk vragen inwoners om geduld bij het wegbrengen van hun grofvui...

Maximaal veertig ziekenhuisopnames per dag om virus te kunnen controleren

Nu.nl - 1 uur 30 min geleden
Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is veertig ziekenhuisopnames per dag (gemiddeld over de afgelopen drie dagen) de grens om maximale controle over het coronavirus te houden, schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid in een brief (pdf) aan de Tweede Kamer.

Gemeente Amsterdam staat demonstraties op de Dam voorlopig niet meer toe

Nu.nl - 1 uur 31 min geleden
Demonstraties op de Dam zijn voorlopig niet meer toegestaan, zo laat burgemeester Femke Halsema donderdag weten. De autoriteiten in Amsterdam beschouwen protestmanifestaties op de Dam tijdens de coronacrisis als ongewenst. Op overige plekken in de stad zijn demonstraties nog wel toegestaan.

Hongkong neemt omstreden wet tegen beledigen Chinees volkslied aan

Nu.nl - 1 uur 35 min geleden
De Wetgevende Raad van Hongkong heeft donderdag een wetsvoorstel aangenomen dat het beledigen van het Chinese volkslied strafbaar stelt. Critici beschouwen de wet als het jongste teken dat Beijing haar grip op de stad verstevigt.

FNV-leden stemmen unaniem voor acties bij Tata Steel

Nu.nl - 1 uur 36 min geleden
FNV-leden hebben donderdag tijdens een drive-inbijeenkomst in Beverwijk unaniem voor acties bij Tata Steel gestemd, bevestigt FNV Metaal-bestuurder Roel Berghuis aan NU.nl. Er waren naar schatting zo'n duizend leden bij de bijeenkomst aanwezig, van wie drie kwart voor moest stemmen om groen licht te geven voor acties.

Politie vindt lichaam bij strand Scheveningen, gaat mogelijk om vermiste surfer

Nu.nl - 1 uur 39 min geleden
De politie onderzoekt of een lichaam gevonden in Scheveningen van de vermiste 23-jarige surfer is. Bij het Noordelijk Havenhoofd is daar dinsdagochtend een stoffelijk overschot aangetroffen.

Waards college kiest met Groenvisie 2020-2040 voor ´Groen, tenzij´

Heerhugowaard - 1 uur 42 min geleden
De Groenvisie 2020-2040 gaat over hoe Heerhugowaard in de toekomst groener te maken. Met het motto ´Groen, tenzij´ wil het...

Afvalbrengstations nog steeds erg druk: "Geef ons en elkaar de ruimte"

Heerhugowaard - 1 uur 42 min geleden
Medewerkers op de afvalbrengstations in Heerhugowaard en Langedijk vragen inwoners om geduld bij het wegbrengen van hun grofvui...

Video | Aardverschuiving in Noorwegen sleurt acht huisjes in zee

Nu.nl - 1 uur 49 min geleden
In de Noorse plaats Alta zijn woensdag dooreen aardverschuiving acht huizen de zee ingesleurd. Een stuk land van zo’n 600 bij 150 meter verdween langzaam in het water. Er moest een persoon uit de omgeving geëvacueerd worden, maar er raakte niemand gewond.

Afvalbrengstations nog steeds erg druk: "Geef ons en elkaar de ruimte"

Heerhugowaard - 1 uur 51 min geleden
Medewerkers op de afvalbrengstations in Heerhugowaard en Langedijk vragen inwoners om geduld bij het wegbrengen van hun grofvuil. "Goed...

Waards college kiest met Groenvisie 2040 voor ´Groen, tenzij´

Heerhugowaard - 2 uur 9 min geleden
De Groenvisie 2040 gaat over hoe Heerhugowaard in de toekomst groener te maken. Met het motto ´Groen, tenzij´ wil het college komende...

Tata-personeel wil staken: "Op naar een nieuwe Hoogovens, voor onze kinderen en kleinkinderen"

NH Nieuws - 2 uur 21 min geleden

BEVERWIJK - Een grote meerderheid van het Tata-personeel dat vanochtend aanwezig was bij de FNV-ledenvergadering wil het werk neerleggen om daarmee de druk op het Indiase moederbedrijf te vergroten. Dat is de uitkomst van de stemming waarvoor zo'n vijfhonderd werknemers naar het parkeerterrein van de Beverwijkse Bazaar waren gekomen. Het zou de eerste staking zijn in dertig jaar.

De FNV-vergadering was belegd omdat het al zo'n twee weken onrustig is over het vertrek van directeur Theo Henrar. Hoewel hij formeel na een goed gesprek uit eigen beweging is opgestapt, twijfelt er in Velsen niemand aan dat hij door het Indiase moederbedrijf aan de kant is geschoven. 

Voordat de honderden aanwezigen werd gevraagd om met een groen of rood vlaggetje op hun auto voor of tegen een staking te stemmen, namen onder meer COR-voorzitter Frits van Wieringen en FNV-bestuurders Gerrit Idema en Roel Bergsma het woord.

Van Wieringen vertelde dat hij onlangs werd gecorrigeerd door de India. De directie van het moederbedrijf is er niet blij mee dat hij voortdurend verkondigt dat Henrar is ontslagen, en houdt het erop dat Van Wieringen een fout maakt. De COR-voorzitter trekt zich er ogenschijnlijk niets van aan. "Beste mensen in Mumbai, het zou heel verstandig zijn als jullie ons bellen de komende dagen. Als jullie ons niet bellen, gaan we een harde confrontatie aan."

Roel Berghuis looft de betrokkenheid van het Tata-personeel bij de bedrijfsvoering. Daarvoor citeert hij voormalig Hoogovens-directeur Kees Blokland: "Het bedrijf met de meeste FNV'ers per vierkante meter." Hij benadrukte ook dat uit een eerdere enquête is gebleken dat een grote meerderheid van het IJmuidense personeel niet langer wil dat Tata Steel Nederland betaalt om de verliezen in het Verenigd Koninkrijk te compenseren. 

Een van de eisen is dat er bij Tata Steel IJmuiden geen banen verloren gaan. Als het werkgelegenheidpact wordt nageleefd, verliest tot oktober 2021 niemand z'n baan. "Maar wat gebeurt er daarna?", aldus FNV'er Berghuis. "Gedwongen ontslagen zijn onacceptabel."

Vakbond en personeel geven de directie van Tata Steel tot volgende week woensdag om te reageren.

Zeilers én e-sailers gaan voor winst in eerste virtuele Medemblik Regatta

NH Nieuws - 2 uur 32 min geleden

MEDEMBLIK - Vandaag zou hij van start gaan: de Medemblik Regatta 2020. Helaas is het evenement vanwege de coronacrisis afgelast, maar de competitie gaat online verder. Vanmorgen zijn de eerste e-sailers van start gegaan in de virtuele Medemblik Regatta.

Organisator van de Medemblik Regatta is Frans Hin. "De regatta wordt al 36 jaar gehouden en dit is de eerste keer dat het afgelast is. Zonde." In samenwerking met World Saling is nu een virtuele versie van de Medemblik Regatta opgezet. "Het is natuurlijk niet plaatsvervangend, maar het is hartstikke leuk dat we toch iets kunnen doen."

E-sailing groeit

Het zogenaamde e-sailing is de laatste jaren in opmars en tijdens de coronacrisis nog verder gegroeid. "Veel zeilers vinden het - naast het trainen op het water - echt leuk om het spelletje op de kant voort te zetten." De uitdagingen op de kant lijken sterk op die van het water: zo draait de wind verschillende kanten op en wordt sterker en zwakker. Hierdoor moet je dezelfde soort overwegingen maken als je in de boot zou doen.

E-sailing gaat niet altijd gelijk op met de variant op het water, vertelt Hin. "Er zijn ook e-zeilers die online sterk zijn en in het water niet. Het leuke aan de online competitie is dat amateurs ineens tegen echt grote namen kunnen zeilen."

Bart Lambriex is olympisch zeiler en behoort in de top van e-sailing, maar ook in het water. Hij is blij met dit alternatief. “Het is natuurlijk heel jammer dat alle zeilwedstrijden zijn afgelast, maar daarom ook juist heel cool om een aantal van die wedstrijden alsnog virtueel te varen. Je komt in de potjes bekende namen tegen. Zo vaar ik toch nog tegen mijn concurrenten!”

Kalender

De eerste Medemblik Challenge start op 4 juni om 08.00 uur 's ochtends Nederlandse tijd en duurt 44 uur. Deze eerste wedstrijden worden virtueel gezeild in de olympische Nacra 17 klasse. De tweede Medemblik Challenge start op 6 juni om 4.00 uur Nederlandse tijd en eindigt 44 uur later op 7 juni om middernacht. Deze races worden virtueel gezeild in de olympische 49er klasse.

Voor de kampioenschappen e-sailing zijn geen kwalificaties nodig, iedereen kan dus meedoen en maakt kans om punten te verdienen voor de wereldranglijst e-sailing. 

Één bedrijf nieuw ingeschreven in gemeente Heerhugowaard ( 4 juni 2020)

Heerhugowaard - 2 uur 36 min geleden
Het volgende bedrijf uit de gemeente Heerhugowaard is vandaag (donderdag 4 juni 2020) toegevoegd aan het Bedrijvenregister van Drimble...

Man vast om onbevoegd uitvoeren medische handelingen ziekenhuis Den Bosch

Nu.nl - 2 uur 37 min geleden
Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek naar een man die onbevoegd medische handelingen zou hebben uitgevoerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) in Den Bosch. Volgens het ziekenhuis zijn er vooralsnog geen aanwijzingen dat patiënten hieronder te lijden hebben gehad.

Geen Alpe d'HuZes, maar toch fietst deze Huizer familie vandaag voor het goede doel

NH Nieuws - 3 uur 34 min geleden

HUIZEN - Normaal gesproken zou de fanatieke Huizer familie Racké vandaag tientallen keren de Franse Berg Alpe d'Huez op fietsen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Door het coronavirus gaat dat niet door, maar een jaar geen geld ophalen en niet fietsen vond de familie te ver gaan. Dus stappen ze vandaag op de fiets om de Stichtse Brug bij Blaricum keer op keer op te klimmen. 

Dat ze hun goededoelentocht op de Alpe d'Huez missen blijkt alleen al uit het feit dat ze de rit van vandaag zo echt mogelijk willen laten lijken. Klappende toeschouwers de berg op kunnen ze dan wel vergeten, maar de starttijd hebben ze wel hetzelfde gelaten: vanochtend om 4.30 uur stonden ze al op de pedalen. 

Het doel is om zo vaak mogelijk de steile brug op de fietsen. En dat is best een hele klim. "Het is natuurlijk niet te vergelijken met een echte Alpe d'Huez", lacht vader Erik. Samen met zijn familie zou hij dit jaar voor de vijfde keer mee doen aan Alpe d'HuZes. "Het doet best een beetje zeer dat het dit jaar niet doorgaat. Het is zo'n geweldige organisatie en het is zo geweldig om er aan mee te doen. Dit jaar doen we dus een kleine mini Alpe d'Huez, maar volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Het blijft ontzettend belangrijk om geld te blijven ophalen voor kankeronderzoek."

Het plan om vandaag toch te fietsen begon een beetje als een grap. "We waren wat acties aan het bedenken omdat het evenement dit jaar niet doorgaat. En toen dachten we voor de grap 'het enige wat hier op een berg lijkt is de Stichtse Brug'", vertelt Wouter Tjeenk Willink. En na wat rekenen kwamen ze erachter dat 45 keer de brug op fietsen ongeveer één keer de Franse berg omhoog is. "Nu staan we hier zo vroeg met de hele familie", zegt hij lachend.  

Een grapje met een serieus doel

Hoewel hun tocht met een grapje begon, zijn ze verder toch heel serieus. Ook vandaag proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Een doel dat ze nauw aan het hart ligt. Eriks vrouw Karin overleed twintig jaar geleden aan borstkanker, waardoor Wouter, zijn kinderen en kleinkinderen het moeten doen zonder hun geliefde vrouw, moeder en oma. "Zo'n fietstocht is toch iets waarmee je het verlies verwerkt. Het doet natuurlijk heel veel pijn, maar je samen inspannen voor kankeronderzoek geeft je heel veel energie. Als ik zie waar we nu staan. Ik denk dat Karin heel trots zal zijn als ze ziet hoe we ons best doen om kanker de wereld uit te helpen."

De familie fietst ook vandaag met een droom. "Wat we heel graag zouden willen, is dat kanker geen dodelijke ziekte meer is. Maar dat kanker een chronische ziekte is. En daar blijven we ons voor inzetten."

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator