Feed-aggregator

Man die fotograaf met shovel belaagde verdacht van poging tot doodslag

Nu.nl - 29 min 21 sec geleden
De 34-jarige man die maandagavond een fotograaf in Lunteren met een shovel belaagde wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat meldt de politie woensdag.

Filmpje van in het rond stekende man bij Paardenmarkt: "Ruzie om laatste biertje"

NH Nieuws - 31 min 43 sec geleden

Bij een vechtpartij in de Paternosterstraat, om het hoekje van de Paardenmarkt in het Alkmaarse centrum, stak een man eergister wild in het rond. Er zijn geen slachtoffers gevallen, maar de politie start wel een onderzoek, ook omdat omwonenden al langer klagen over overlast van daklozen. 

Dat zegt woordvoerder van de politie Erwin Sintenie tegen NH Nieuws. Maandagavond om 21.18 uur kregen zij een melding over vier of vijf vechtende mensen.

"Toen we aankwamen wilde niemand zeggen wat er precies was gebeurd, alleen dat de ruzie zou zijn gegaan om wie het laatste biertje kreeg", aldus Sintenie. Het was volgens hem duidelijk dat meerdere mensen geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. 

Agressief 

Niemand werd aangehouden en ook niemand deed aangifte. De politie besloot dan ook verder geen onderzoek te doen, totdat zij bovenstaande videobeelden toegestuurd kregen van NH Nieuws. "De man benaderd mensen agressief met een voorwerp dat lijkt op een mes. Die andere persoon is er goed vanaf gekomen", aldus de woordvoerder. 

Op en rondom de Paardenmarkt, in de parkeergarage onder De Vest en in het park aan de Molenbuurt is vaker overlast: het is een geliefde plek voor dak- en thuislozen om te hangen, vaak onder invloed van alcohol of drugs.

In 2017 is naar aanleiding van klachten van Alkmaarders een alcoholverbod van kracht gegaan voor dat gebied. Ook hangen er camera's en is er een bedelverbod. 

Tekst gaat door onder de foto

Het lijkt erop dat het allemaal toch wordt gedoogd, want er wordt nog steeds gebedeld. De laatste tijd heeft de politie ook overlastklachten binnen gekregen, aldus de woordvoerder. 

Zo'n zelfde situatie bracht NH Nieuws eind vorig jaar aan het licht over De Dijk. Ook daar klagen bewoners en ondernemers steen en been over opdringerige bedelaars, mishandelingen, dealers in snelle auto's en drugsgebruikers.

Ondanks het cameratoezicht en een eerder geopende uitkijkpost voor stadstoezicht en surveillanten van de politie, is het veiligheidsgevoel in de omgeving nog altijd niet vergroot. "Er zit nooit iemand in die toko. Het is het koffiehuis van de boa's", aldus een gefrustreerde bewoner destijds tegen NH Nieuws. 

Mogelijk worden er naar aanleiding van dit geweldsincident rondom de Paardenmarkt nieuwe stappen ondernomen om overlast tegen te gaan.

De politie is daarover ook in contact met de gemeente, die niet bereikbaar waren voor een reactie. Voor nu gaat de politie de beelden onderzoeken en hoopt snel iemand te kunnen aanhouden. 

Video | Marijnissen: 'SP wil niet met deze liegende premier in kabinet'

Nu.nl - 35 min 24 sec geleden
Lilian Marijnissen wil niet met de "liegende" demissionair premier Mark Rutte in een nieuw kabinet zitten. Dat zei de leider van de SP woensdag na haar tweede gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Ze doelt daarmee op een reconstructie van RTL waaruit zou blijken dat demissionair kabinet-Rutte III bewust informatie over de toeslagenaffaire heeft achtergehouden voor het parlement, onder meer om zo verantwoordelijke, hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden.

Hartfalen, reuma, overgewicht én corona: huisarts gaf Jos (91) al op, maar ze overleefde alles

Heerhugowaard - 36 min 29 sec geleden
Eerste paasdag 2020. Jos van der Weerd kreeg de uitslag van haar coronatest binnen: positief. Covid-19, bovenop een waslijst aan ´onderliggend...

Bondsdag akkoord met wet waarmee Merkel overal lockdowns in kan voeren

Nu.nl - 42 min 20 sec geleden
De Duitse Bondsdag heeft woensdag een omstreden wetsvoorstel aangenomen waarmee de Duitse regering van bondskanselier Angela Merkel voor deelstaten kan beslissen of zij in lockdown moeten. Het lag in de lijn der verwachting dat het vorige week gepresenteerde wetsvoorstel werd aangenomen, hoewel er vanuit de deelstaten veel kritiek klinkt.

Provincie verleent subsidie voor groene vrijwilligersprojecten in regio Alkmaar

Heerhugowaard - 52 min 31 sec geleden
Bijna 90 vrijwilligersorganisaties hebben gevraagd om een bijdrage uit het ´Betrekken bij groen fonds´ van de provincie. Daarva...

Podcast De Lange Lont: Kyra van Daatselaar (S01A15)

Heerhugowaard - 52 min 31 sec geleden
Een podcastserie met alleen maar positieve en optimistische mensen met een lang lontje te gast bij Milo Berlijn. In de podcast Lange...

Vijf jaar cel voor dodelijke steekpartij bij ruzie tussen drillrapgroepen

Nu.nl - 1 uur 42 min geleden
De rechtbank Den Haag heeft de twintigjarige Kevin A. veroordeeld tot vijf jaar cel voor zijn aandeel in de gewelddadige confrontatie tussen Amsterdamse en Rotterdamse drillrapgroepen bij de Pier in Scheveningen. De opgelegde straf is voor het voorbereiden van doodslag, openlijke geweldpleging, vuurwapenbezit, bedreiging en diefstal met geweld.

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard heropenen horeca met ´slim´ desinfectiesysteem

Heerhugowaard - 1 uur 54 min geleden
De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan in samenwerking met De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een slim desinfectiesysteem...

Mart Visser steekt Douane op Schiphol in een nieuw jasje

NH Nieuws - 2 uur 43 sec geleden

Douaniers op Schiphol dragen vanaf morgen een nieuw uniform. Ze ruilen het oude groene pak in voor een blauw uniform, ontworpen door Mart Visser. De kleur blauw straalt volgens de Douane meer betrouwbaarheid en gezag uit. Ten onrechte wordt de Douane vaak gezien als de dienst die de paspoorten op Schiphol controleert. Die taak ligt bij de -eveneens blauw geklede- Koninklijke Marechaussee. De Douane is niet bang voor nog meer verwarring.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Volgens de Douane versterkt het nieuwe uniform de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de medewerkers. Couturier Mart Visser steekt ruim 3.000 Douaniers in een nieuw blauw jasje. Er zijn tien verschillende uniformen beschikbaar, aangepast aan koud en warm weer. Zo krijgen Douaniers in Caribisch Nederland iets luchtigers aan dan de medewerkers die in de koude wintermaanden op Schiphol werken.

Artikel gaat verder onder de foto.

'Door de Douane'

De Douane is een afdeling van de Belastingdienst en controleert onder meer of reizigers op Schiphol geen illegale goederen het land in smokkelen. De tot vandaag groen geklede ambtenaren staan bijvoorbeeld bij het 'niets aan te geven'-loket bij de uitgangen van de bagagehallen.

Het zijn geen grenswachters en staan ook niet bij de beveiligingspoortjes tussen de vertrekhallen en de gates. Dat zijn respectievelijk marechaussees en particuliere beveiligingsbedrijven. 'Door de Douane' gaan of 'achter de Douane' wordt vaak en ten onrechte gezegd als reizigers langs de beveiligings- en pascontrole moeten gaan. Volgens een woordvoerder van de zijn de medewerkers in hun nieuwe outfit goed herkenbaar als Douanier.

KLM

Het werk van Mart Visser komt meer voor op Schiphol. Een aantal jaar geleden ontwierp hij ook de uniformen van stewards en stewardessen van KLM.

Drie ICT-projecten van Belastingdienst gaan miljoenen meer kosten

Nu.nl - 2 uur 9 min geleden
Drie grote ICT-projecten bij de Belastingdienst gaan veel meer geld kosten dan oorspronkelijk de bedoeling was. Ook zullen twee van die projecten later klaar zijn dan verwacht, schrijft demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (Financiën) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Diefstal uit verkoopstalletjes

Heerhugowaard - 2 uur 48 min geleden
De afgelopen tijd hebben er diverse diefstallen plaatsgevonden uit verkoopstalletjes langs de weg in Heerhugowaard. De politie is op zoek...

Grote tanden, maar kleine passen: T. rex liep niet veel sneller dan de mens

Nu.nl - 2 uur 49 min geleden
Hoe angstaanjagend de tyrannosaurus rex er ook uitzag, erg snel was hij niet, concluderen onderzoekers van Naturalis, de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) en de Universiteit Utrecht. De dinosaurus wandelde over de aarde in een tempo van zo'n 4,6 kilometer per uur - ongeveer even snel als de mens.

Magentazorg ontvangt keurmerk World-class Workplace (Beste Werkgevers)

Heerhugowaard - 2 uur 56 min geleden
Rodi Heerhugowaard houdt u elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit Heerhugowaard. Ook leest u hier de krant die wekelijks...

Video | Ploumen sceptisch over Rutte: 'Het is zijn Kamer, zijn olifant'

Nu.nl - 3 uur 7 min geleden
Lilianne Ploumen vraagt zich af of het vertrouwen tussen de PvdA en demissionair premier Mark Rutte nog hersteld kan worden. Na haar tweede gesprek met de informateur is ze daar sceptisch over, omdat ze vindt dat Rutte nog niets heeft gedaan om het vertrouwen terug te winnen.

Kabinet zou bewust informatie hebben achtergehouden rond toeslagenaffaire

Nu.nl - 3 uur 12 min geleden
Het demissionaire kabinet-Rutte III heeft volgens een reconstructie van RTL Nieuws in de toeslagenaffaire doelbewust informatie achtergehouden voor het parlement, onder meer om zo verantwoordelijke, hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden.

Jarige koningin Elizabeth bedankt mensen voor steun na overlijden Philip

Nu.nl - 3 uur 15 min geleden
Koningin Elizabeth, die woensdag 95 jaar is geworden, heeft in een bericht laten weten dankbaar te zijn voor alle condoleances die zij na het overlijden van haar man Philip ontvangen. Het Britse staatshoofd heeft deze berichten als een grote steun ervaren.

Honderden toeslagenouders kregen onterecht afwijzing 30.000 euro compensatie

Nu.nl - 3 uur 26 min geleden
Zo'n vierhonderd gedupeerde ouders kregen onterecht van de Belastingdienst te horen dat ze geen 30.000 euro compensatie krijgen voor het leed dat ze is aangedaan in de toeslagenaffaire. 1.350 andere gedupeerde ouders kreeg ook zo'n bericht, terwijl het nog onbekend is of zij recht hebben op de compensatie.

Na jarenlange strijd van kunstenaar houden omwonenden renovatie postkantoor tegen

NH Nieuws - 3 uur 32 min geleden

Drie jaar geleden werd kunstenaar Rob Scholte uit zijn zelfbenoemde museum aan de Middenweg in Den Helder gezet door de gemeente. Terwijl hij nog altijd in een ingewikkelde juridische strijd is verwikkeld met de gemeente, begon aannemingsbedrijf A. Tuin met het herontwikkelen van het gebouw, dat vroeger een postkantoor was. Dit loopt al jaren uit: omwonenden houden verdere renovatie van het pand tegen, blijkt nu.

In de koopovereenkomst, waar de aannemer mee akkoord is gegaan, staat volgens de gemeente dat het voormalige postkantoor binnen 36 maanden na levering moet zijn gerenoveerd. Dat houdt in dat het pand voor 23 juli 2021 moet worden opgeleverd.

De werkzaamheden lopen echter vertraging op door bezwaren van omwonenden, meldt de gemeente in antwoorden op vragen van de lokale D66-fractie: "Een aantal omwonenden is tegen de afgegeven omgevingsvergunning in beroep gegaan (voordat de omgevingsvergunning 'onherroepelijk' is geworden). Deze rechtszaak loopt nog en zolang dit dossier onder de rechter is zullen de werkzaamheden geen aanvang nemen."

Wat dit betekent voor de oorspronkelijke verplichting om het pand binnen drie maanden op te leveren - wat gezien de rechterlijke stappen een uitdaging wordt, is niet bekend.

Appartementen

Vorig jaar werd de laagbouw van het gebouw, waarin het museum van Rob Scholte was gevestigd, gesloopt. In de hoogbouw van het voormalige postkantoor komen appartementen.

Scholte tekende in 2019 zelf bezwaar aan tegen de verbouwingsplannen. Het kwam tot een rechtszaak, maar de rechter oordeelde dat de kunstenaar 'geen eigenaar, geen gebruiker en geen omwonende' is. Of hij nu weer een van de bezwaarmakers is, lijkt onwaarschijnlijk aangezien hij eerder door de rechter niet als omwonende is aangemerkt.

Scholte ligt al jaren in de clinch met de gemeente. Hij wilde van het gebouw waar hij woonde en zijn museum had een permanent museum maken, maar de gemeente zag hem liever vertrekken. Sinds hij in 2018 uit het pand is gezet, strijdt hij tegen de uitzetting en voor teruggave van zijn kunstwerken en een schadevergoeding. Deze zaak loopt nog steeds. Het gerechtshof oordeelt op 1 juni of de gemeente inderdaad zijn kunstcollectie mag veilen.

Veel kritiek: 'heidetunnel' om verkeer Hilversum te verbeteren lijkt nu al van tafel

NH Nieuws - 3 uur 34 min geleden

Het moet gek lopen wil er een honderden meters lange tunnel worden aangelegd over de heide om de verkeersdoorstorming aan de noordoost-kant van Hilversum te verbeteren. Dat plan werd pas een maand geleden gepresenteerd als onderdeel van een groter plan om lokale verkeersknelpunten aan te passen, maar kan tot nu toe louter rekenen op kritiek.

De Hilversumse gemeenteraad praat vanavond over de omstreden 'Noordoost-tunnel' over de Westerheide tussen de Larenseweg en de Nieuwe Crailoseweg ter hoogte van het Mediapark, maar het pleit lijkt op voorhand al beslecht voor de tunnel. Hoewel de komst van de tunnel wel degelijk voor een betere verkeersdoorstorming door Hilversum - en dan vooral over de nu al drukke Johannes Geradtsweg - zou kunnen zorgen, ziet vrijwel niemand het plan zitten.

De voornaamste tegenargumenten: de kosten, maar vooral ook de aantasting van de natuur. Naast dat die kritiek klinkt bij het overgrote deel van de Hilversumse politieke partijen, zijn er ook zorgen bij onder meer het Goois Natuurreservaat (GNR), de Stichting Behoud Gooise Heide en de Vrienden van 't Gooi.

Het Goois Natuurreservaat geeft aan de gemeenteraad aan zorgen te hebben over de komst van de tunnel en waarschuwt dat de tunnel grote schade kan toebrengen aan de natuur. Hoewel burgemeester en wethouders stellen dat de plannen niet ten koste gaan van de natuur, twijfelt het GNR daar erg over. "Zelfs als de tunnel ondergronds geboord zou kunnen worden, is zicht nodig op de effecten op de bodem, het bodemarchief en grondwaterstromen", zo schrijft het aan de gemeenteraad.

Daarnaast heeft het Goois Natuurreservaat zorgen over de voorzieningen die nodig zijn voor de tunnel. "Voor toeritten en aansluitingen op bestaande wegen, ventilatieschachten, nood- en veiligheidsvoorzieningen zal ruimte nodig zijn. Daarnaast zal de aanlegfase de nodige effecten op natuur, landschap en milieuomstandigheden tot gevolg kunnen hebben. De vraag is of dit niet toch ten koste gaat van natuur- en landschapswaarden."

Zorgvuldig in stand gehouden natuur

Naast het GNR heeft de Stichting Behoud Gooise Heide vergelijkbare zorgen en ziet het de komst van de tunnel ook niet zitten. "Nog afgezien van het feit dat het graven van de tunnel op zichzelf al een aantasting betekent van de ondergrond van het Gooise deel van de Utrechtse Heuvelrug, zijn de wegen, de hellingbanen en de ventilatietorens grote infrastructurele werken die zowel onder- als bovengronds enorme impact zullen hebben op de zo zorgvuldig in stand gehouden beschermde randen van de heidevelden", aldus de stichting. De natuurbelangenclub wil dat Hilversum een streep door het plan zet. "De letterlijke en figuurlijke prijs voor een enkel minuutje snellere doorstroming is veel te hoog."

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator