Feed-aggregator

“In Zuid-Europa is de warmte veel dragelijker”

Nieuws Meteo Consult - ma, 30/07/2018 - 14:59
Klopt het dat de warmte in Zuid-Europa echt veel dragelijker is of valt dat wel mee?
Categorieën: Weer nieuws

Juni warm en uitzonderlijk droog

Nieuws Meteo Consult - za, 28/07/2018 - 12:00
Juni verliep qua zonneschijn en temperatuur weinig opvallend, maar her en der in het land was juli wél recorddroog. We geven de details.
Categorieën: Weer nieuws

Vertraging door defecte trein op Schiphol

NH Nieuws - 38 min 16 sec geleden

SCHIPHOL Door een defecte trein op Schiphol rijden er minder treinen tussen Amsterdam Centraal en Leiden Centraal en tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal. De defecte trein wordt weggesleept door ProRail.

De trein is niet meer ter plaatse te repareren, meldt een medewerker van ProRail op Twitter.

De vertraging kan oplopen tot vijftien minuten. De NS verwacht dat het probleem rond 17.00 uur is verholpen.

Win citytrip naar New York met de Zonvaart Destinations zomerfotowedstrijd

Heerhugowaard - 40 min 47 sec geleden
23-07-2018, 16:05 ALKMAAR Doe mee aan de zomerfotowedstrijd van deze krant en maak kans op een Citytrip naar New York ter waarde van 2.500...

Dankzij crowdfunding een nieuwe rolstoelbakfiets voor gehandicapte Lin (7)

NH Nieuws - 47 min 4 sec geleden

AMSTERDAM(AT5) Er was 8000 euro nodig voor een nieuwe rolstoelbakfiets voor de 7-jarige Lin uit Amsterdam-West en dat bedrag is opgehaald. Nadat de speciale fiets gestolen werd uit de Frederik Hendrikstraat, startte haar moeder Karen Mee een crowdfundactie.

Er is zelfs meer opgehaald dan het benodigde bedrag: maar liefst 9000 euro. Inmiddels heeft de familie het bedrag van de actie verhoogd. Met het extra geld hopen ze nu ook een rolstoelbus voor Lin te kunnen kopen. "Dat zou nog zoveel meer vrijheid betekenen. We kunnen dan naar Lins oma in Friesland zonder dat het een vermoeiende, lange reis met bussen en taxi's is", aldus Karen.

Geëmotioneerd
Lin liep door zuurstofgebrek tijdens de geboorte een hersenschade op. Hierdoor is ze afhankelijk van een elektrische rolstoel en de hulp van andere mensen. 

 

Lees ook: Crowdfundingsactie gestart na diefstal rolstoelbakfiets van verstandelijk beperkte Lin (7)

Karen is erg blij met het tot nu toe ingezamelde geld. "Het gaat zo hard. Ik weet wat ze zeggen over de kracht van social media, maar dat zoveel onbekenden in zo'n korte tijd ons de fiets gunnen, daar raak ik geëmotioneerd van", zegt de moeder tegen Het Parool. "Het is stom dat zo'n grote groep mensen de actie van twee of drie mensen moet rechttrekken, maar dat het gebeurt is geweldig."

Vandalen slopen opnieuw kunstwerken: kunstenares stopt project

NH Nieuws - 49 min 47 sec geleden

GEESTMERAMBACHT Het kunstproject 'Witte Wieven' in natuurgebied Geestmerambacht is opnieuw slachtoffer geworden van vandalisme. De vrouwenfiguren werden twee weken geleden ook al toegetakeld door vandalen.

Kunstenares Linda Anneveld heeft naar aanleiding van de vernieling de stekker uit het project getrokken. "Ik ben er echt van ontdaan. Het is eeuwig zonder dat dit project hier niet kan bestaan. Ik maak al jarenlang kunst in de openbare ruimte en dit heb ik nog nooit aan de hand gehad", zegt de kunstenares.

In de nacht van 8 op 9 juli werden de vrouwenbeelden onthoofd. Dit keer zijn zowel de hoofden als de armen van de poppen gerukt.

Lees ook: Vandalen onthoofden kunstwerken in Geestmerambacht: "Ik trof een slagveld aan"

Het kunstwerk stond sinds mei langs het water in het natuurgebied en zou tot en met 7 oktober gratis te zien zijn. De poppen worden echter vandaag weggehaald. Het herstel duurt weken.

 

Slachtoffer (22) Hilversumse villamoord lag al dagen dood in woning

NH Nieuws - 1 uur 16 min geleden

HILVERSUM Het lichaam van de 22-jarige vrouw die op 9 juli dood werd gevonden in een villa in Hilversum lag daar waarschijnlijk al meerdere dagen. Daar gaat Openbaar Ministerie (OM) vanuit, zo laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws.

De moordverdachte, een 22-jarige man uit Rotterdam, blijkt nu op 6 juli te zijn aangereden op de snelweg A27. Waarschijnlijk ging dat om een zelfmoordpoging na de moord.

Sissend geluid
Drie dagen na de sprong, op maandag 9 juli, werd de vrouw dood gevonden in een villa aan de Waldecklaan. Er werd in eerste instantie een sissend geluid gehoord uit haar woning. Hierdoor er werd gedacht aan een gaslek. Nadat de brandweer constateerde dat dit niet het geval was, kon de politie de woning betreden. Agenten troffen daar de vrouw aan. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

Volgens het OM vond de moord mogelijk plaats in de 'relationele sfeer'. Op 16 juli werd de man opgepakt op verdenking van moord.

Lees ook: Voetganger op A27 aangereden door automobilist

De villa waar de vrouw is gevonden is opgedeeld in meerdere woningen. Volgens een buurtbewoner wonen hier vooral jonge mensen die zelden of nooit voor overlast zorgen. "Er is wel eens een feestje, maar nooit tot later dan een uur of één. En ze laten het altijd netjes weten." 

Hulpsite
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Flexibele zonnecellen in de vangrail bij Heerhugowaard

Heerhugowaard - 1 uur 40 min geleden
Voor het eerst ter wereld zijn er zonnecellen aangebracht op een vangrail.

Op naar de langste hittegolf ooit?

Nieuws Meteo Consult - 1 uur 52 min geleden
Tot nu de was de warmte vaak aangenaam, deze week beleven we het omslagpunt naar vervelend. We gaan op naar een lange hittegolf.
Categorieën: Weer nieuws

Alkmaarse en Waardse tiener opgepakt na inbraak in Alkmaar

Heerhugowaard - 2 uur 26 min geleden
In de nacht van zondag op maandag zijn een 16-jarige Heerhugowaarder en een 18-jarige Alkmaarder aangehouden na een achtervolgi...

UMC Amsterdam stopt onderzoek naar groei baby's na mogelijk overlijden

Nu.nl - 2 uur 49 min geleden
Het Universitair Medisch Centrum Amsterdam heeft een onderzoek naar de invloed van sildenafil op de groei van ongeboren baby's beëindigd, omdat de kans op overlijden mogelijk toenam door het middel.

Vier auto's door file betrokken bij botsing op Texel

NH Nieuws - 2 uur 54 min geleden

DEN BURG Bij een botsing op de Pontweg net buiten Den Burg (Texel) zijn vanmiddag vier auto's betrokken geraakt.

Dat schrijft mediapartner Texelse Courant. De auto's reden tegen elkaar toen ze moesten afremmen voor de rij auto's in de richting van Den Burg. Dat was in de buurt van de rotonde Emmalaan. Er kwam een ambulance bij, maar de inzittenden bleken niet gewond te zijn.

Volgens ooggetuigen ter plekke konden drie auto's nog rijden, waardoor deze niet geborgen hoefden te worden. Een vierde auto moest wel worden geborgen.

Gisterochtend was het ook al een keer raak met auto's op de Pontweg. Dat is vrijwel op dezelfde plek en ook in de richting van Den Burg.

Grote stroomstoring in Beemster en De Rijp: 1.250 huishoudens getroffen

NH Nieuws - 3 uur 13 min geleden

BEEMSTER/DE RIJP Een grote stroomstoring heeft vanmiddag 1.250 huishoudens in een groot deel van De Rijp en de Beemster getroffen.

Door de storing zaten delen van De Rijp, Oost-Graftdijk, Oostknollendam, Spijkerboor, Starnmeer, Westbeemster, Wijdewormer en Zuidoostbeemster zonder elektriciteit. Volgens Liander ging het in totaal om negentien straten.

Als oorzaak werd een 'spontane' storing gegeven. Het bedrijf verwachtte dat de storing rond 15.30 uur zou zijn verholpen, maar even voor 14.30 uur liet een woordvoerder weten dat de storing achter de rug was.

Unieke tandem maakt Marians leven weer leuk

NH Nieuws - 3 uur 13 min geleden

VELSEN-NOORD Jarenlang was Marian Buis aan huis gekluisterd. Pleinvrees maakte haar wereldje klein. Ze kwam maar zelden buiten, laat staan dat ze Velsen-Noord uitkwam. Maar die tijd ligt achter haar.

En dat komt niet door een hippe therapie of een bijzonder medicijn maar gewoon dankzij haar man Fred die een tweedehands scootmobiel op de kop tikte. Die bevestigde hij achter zijn eigen scootmobiel waardoor een soort gemotoriseerde tandem is ontstaan.

Marian komt nu weer overal. "Mijn leven is echt veranderd", zegt Marian. "Vroeger durfde ik de weg niet op. Dat is het gevolg van een scooterongeluk dat ik heb gehad. Maar nu gaan we weer overal naartoe, naar IJmuiden of de markt in Heemskerk. Heerlijk."

Leuke reacties
Onderweg krijgen ze leuke reacties. "Mensen weten niet wat ze zien", zegt Fred. "Automobilisten toeteren, en op de fiets zwaaien ze naar ons. Echt heel leuk. Niet alleen het leven van Marian maar ook dat van mij is veranderd."

West-Friese gemeenten verbieden verkoop woningen voor arbeidsmigranten

NH Nieuws - 3 uur 19 min geleden

WEST-FRIESLAND De West-Friese gemeenten Stedebroec, Enkhuizen en Drechterland staan niet toe dat uitzendbureaus koopwoningen opkopen om daar arbeidsmigranten in te huisvesten.

In een reactie op vragen van mediapartner WEEFF over de toenemende verkoop van huizen aan bedrijven zegt woordvoerster Kristel van der Pouw Kraan: "Het uitgangspunt in deze gemeente is dat we reguliere woningen beschikbaar willen houden voor de reguliere woningmarkt en het gebruik als woning voor één huishouden."

"Het afwijkend gebruik ten behoeve van logies wordt niet toegestaan. De gemeente biedt in het buitengebied voldoende ruimte voor de huisvesting van tijdelijke medewerkers bij de bedrijven zelf, wanneer deze de noodzaak hiervoor kunnen aantonen", vervolgt ze.

Hard optreden
Ook de gemeente Medemblik gaat maatregelen nemen om deze praktijken tegen te gaan. Eerder liet de gemeente Medemblik al weten hard te zullen optreden tegen overlast door arbeidsmigranten die in huizen wonen die zijn aangekocht door bijvoorbeeld uitzendbureaus. Vooral in Andijk en Wervershoof is dit het geval.

VVD: even geen vergunningen voor boren naar aardwarmte

Heerhugowaard - 3 uur 26 min geleden
De VVD Noord-Holland wil zolang de veiligheids- en milieurisico´s van geothermie nog niet goed zijn onderzocht een pauze in...

Mogelijk baby's overleden bij onderzoek UMC Amsterdam

NH Nieuws - 3 uur 32 min geleden

AMSTERDAM Een onderzoek naar een geneesmiddel door het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Amsterdam is per direct stopgezet, omdat er een kans zou zijn dat baby’s door het medicijn kunnen overlijden na de geboorte. 183 vrouwen waren bij de analyse betrokken, vertelt een woordvoerder aan NH Nieuws.

"We hebben dit uit voorzorg gedaan", vertelt de woordvoerder. Het gaat om het middel sildenafil (beter bekend als Viagra), dat aan zwangere vrouwen werd toegediend die een baby hebben met een ernstige groeibeperking. Het medicijn zou er voor moeten zorgen dat de placenta kan groeien. 

Tijdens het onderzoek kreeg de helft van de vrouwen het middel voorgeschreven, de andere helft slikte placebo-pillen. "De complicaties bij de kindjes waarbij medicijnen waren geslikt, bleken groter", vertelt de woordvoerder. Zo zijn er negentien baby's na de geboorte overleden (tegenover negen bij de placebo-groep), ook hebben er bij de eerste groep meer baby's een longaandoening gekregen. "We kunnen niet zeggen dat dit komt door het medicijn, maar we willen geen risico nemen."

Goed blijven monitoren
De vrouwen die meededen aan dit zogenoemde Strider-onderzoek, ontvingen daarom de afgelopen dagen een brief dat het onderzoek wordt stopgezet. Ook zijn ze gebeld. "We begrijpen dat ze geschrokken zijn en hebben dan ook aangeboden om de baby's voor de zekerheid goed te blijven monitoren. Bovendien kunnen ouders een gesprek aanvragen bij een behandelend arts."

Het onderzoek was gestart omdat er in het buitenland signalen waren dat het middel goed zou werken. "Dat hebben we dus ontkracht. Er bleken zelfs nog geen voordelige effecten te zijn."

 

 

BDU-lezersactie: maak kans op twee VIPkaarten voor Gamma Racing Day

Heerhugowaard - 3 uur 40 min geleden
23-07-2018, 12:00 GAMMA Racing Day - 18 & 19 augustus TT Circuit Assen...

Motief van verdachte steekpartij in bus Lübeck nog onduidelijk

Nu.nl - 3 uur 45 min geleden
Het blijft onduidelijk waarom de man vrijdag in het Duitse Lübeck in een bus om zich heen stak en tien mensen verwondde. De verdachte blijft zwijgen over zijn beweegredenen, zegt een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie.

Rechter: Deliveroo hoeft medewerkers niet in loondienst te nemen

NH Nieuws - 4 uur 2 min geleden

AMSTERDAM De rechtbank in Amsterdam oordeelde vandaag dat koeriersbedrijf Deliveroo zijn medewerkers niet in loondienst hoeft te nemen. Fietskoerier Sytze Ferwerda (20) had een zaak aangespannen tegen het bedrijf, omdat er volgens hem sprake was van schijnzelfstandigheid.

De kantonrechter stelde daarentegen dat het duidelijk was dat de overeenkomst bedoeld was als zzp-contract. "Ook uit de wijze van werken daarna blijkt niet dat er sprake was loondienst", aldus het vonnis.

Lees ook: Maaltijdbezorger klaagt Deliveroo aan

Ferwerda gaf aan de uitspraak teleurstellend te vinden. Hij overweegt in hoger beroep te gaan, indien hij aan het geld voor de proceskosten kan komen. De rechtszaak kon hij tot nog toe financieren dankzij crowdfunding, waar vierhonderd mensen aan bijdroegen.

Geen loondienstmodel
Deliveroo kondigde eind vorig jaar aan af te stappen van het loondienstmodel en alleen nog met freelancers te gaan werken. Volgens het bedrijf zou daar voor gekozen zijn, omdat fietsende maaltijdsbezorgers 'helemaal niet zitten te wachten op het strakke keurslijf van een arbeidscontract'.

Lees ook: FNV: Misstanden bij Deliveroo, 14-jarige bezorgers ingezet

Het nieuwe beleid leidt zelfs al tot nieuwe aanmeldingen van zogenoemde 'riders', stelde de advocaat van Deliveroo tijdens een zitting vorige maand. Er zouden in eerste instantie juist veel koeriers zijn gestopt bij het bedrijf, omdat er 'te weinig flexibiliteit was'. 

Verplichtingen
Volgens Ferwerda ontdoet Deliveroo zich met deze werkwijze daarentegen van de bijbehorende verplichtingen tegenover werknemers. De fietskoerier wil zelf het liefst weer in loondienst, zodat hij verzekerd is bij arbeidsongeschiktheid en doorbetaald krijgt bij ziekte.

Lees ook: Einde van zzp-regeling Deliveroo? Kabinet gaat schijnzelfstandigheid harder aanpakken

De kantonrechter erkent dat het huidige arbeidsrecht niet altijd aansluit bij nieuwe vormen binnen de economie. Toch zou de gesloten overeenkomst tussen Deliveroo en de bezorgers niet heel onredelijk zijn. "Het is aan de wetgever om maatregelen te treffen wanneer het niet-gewenst is dat dergelijke situaties blijven bestaan", stelt de rechter.

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator