Feed-aggregator

Tweede mogelijke handlanger van aanslagpleger Nice aangehouden

Nu.nl - 1 uur 29 min geleden
De Franse politie heeft vrijdag een man van 35 aangehouden in het onderzoek naar de aanslag in Nice, melden Franse media. Donderdagavond werd er ook al een 47-jarige man aangehouden. Beide mannen stonden in contact met de dader.

19-jarige vrouw uit Heerhugowaard nog steeds vermist. Zaterdag zoekactie

Heerhugowaard - 1 uur 37 min geleden
De politie is nog steeds op zoek naar de 19-jarige Xiao Li de Waard uit Heerhugowaard. De vrouw heeft donderdag haar woning verlaten...

Video | Grootste protest in decennia: Polen demonstreert tegen abortuswet

Nu.nl - 2 uur 3 min geleden
In de Poolse hoofdstad Warschau zijn opnieuw duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de abortuswet. Nieuwe wettelijke beperkingen hebben het plegen van abortus vrijwel onmogelijk gemaakt.

Hilversumse arts in vluchtelingenkamp op Samos geschrokken van aardbeving

NH Nieuws - 2 uur 52 min geleden

HILVERSUM - De Hilversumse arts Jeanine van Ancum is vrijwilliger in het vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Samos. Ze is flink geschrokken van de aardbeving die vanmiddag voor de Turkse kust plaatsvond. Toch lijkt het vluchtelingenkamp er goed vanaf te zijn gekomen.

Jeanine was aan het werk in de kliniek van het vluchtelingenkamp toen de grond ineens begon te schudden. "Het was ongeveer 14.00 uur. We waren aan het opruimen en toen begon de aardbeving. We renden naar buiten."

Op het eiland zijn volgens de Hilversummer twee doden gevallen. Ook is er flinke schade: "Er staan veel oude huizen hier. Een deel daarvan is ingestort. Twee tieners zijn overleden omdat ze onder een muur zijn terechtgekomen."

Tsunami

In het kamp waar Jeanine helpt, vielen gelukkig geen doden. "We zijn er goed vanaf gekomen. Er is in het kamp vrijwel niets gebeurd. Een paar mensen hebben verwondingen opgelopen. We kregen ook nog een tsunami-waarschuwing dus we zijn allemaal de berg opgelopen. Daar hebben we ongeveer twee uur staan wachten."

De tsunami blijkt mee te vallen en dus kan Jeanine weer terug naar het kamp: "Alleen een straat is ondergelopen maar het is niet zo heftig als in Izmir in Turkije."

Voor de arts is het afwachten wat de nacht gaat brengen. "Er zijn regelmatig naschokken. Morgen gaan de kliniek om 09.00 uur open. We verwachten dat we mensen wat kunnen ondersteunen. Het was me een dag", verzucht ze. 

Jeanine werkt al maanden als arts in het vluchtelingenkamp op Samos, om vluchtelingen aan medische hulp te helpen. Vooral haar eerste weken waren ontzettend heftig. Zo was er al een brand in het kamp en kwam daar halverwege vorige maand een flinke corona-uitbraak bij waardoor het het hele vluchtelingenkamp in lockdown moest. 

Ministers roepen scholen op stil te staan bij onthoofde leraar Samuel Paty

Nu.nl - 3 uur 2 min geleden
Het kabinet roept scholen en leraren op om maandag stil te staan bij de moord op de Franse leraar Samuel Paty. Ministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven van Onderwijs stellen dat voor in een brief aan vakbonden en koepelorganisaties. Maandag wordt ook in Frankrijk stilgestaan bij de moord op Paty.

Jonge vrouw (19) uit Heerhugowaard nog steeds vermist, Burgernetmelding onjuist

Heerhugowaard - 3 uur 6 min geleden
De vermiste 19-jarige vrouw uit Heerhugowaard blijkt nog steeds vermist te zijn. Daar was verwarring over ontstaan omdat Burgernet...

Blaricumse wijk viert gewoon Halloween ondanks negatief advies: "Moet makkelijk kunnen"

NH Nieuws - 3 uur 29 min geleden

BLARICUM - De Blaricumse wijk Blaricummermeent viert dit jaar gewoon Halloween, ondanks de strengere coronamaatregelen. De veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek adviseert bewoners met klem om het feest thuis te vieren en kinderen niet langs de deuren te laten gaan, maar buurtbewoners van de Blaricummermeent zijn het daar niet mee eens.

"Gewoon met de huidige coronaregels moet dat makkelijk kunnen", vertelt een buurtbewoner. "Als wij hier op pad gaan dan zijn er misschien vier of vijf ouders, die kunnen prima van elkaar afstand houden. En de kinderen vormen geen gevaar, dus die kunnen lekker snoepjes verzamelen."

Maatregelen

De ouders zeggen extra maatregelen te nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zo kiezen velen ervoor een snoeppot voor het huis neer te zetten en worden er zakken aan stokken gebruikt om afstand te crieëren. "Ze mogen ook niet meer aanbellen, wij gaan alles blokkeren", vertelt een ouder. "Om alle contactmomenten weg te halen."

"En waarom niet", vertelt een ouder.  "We doen er niemand kwaad mee denk ik dan. Zeker als je het snoep neer zet en een paar stappen achteruit zet. Die blije gezichten van die kinderen, dat is fantastisch."

Discussie

"Er is natuurlijk ook discussie in de wijkfacebookgroep", weet een buurtbewoner. "En in het algemeen zegt iedereen: wij gaan door. Maar je moet ook maatregelen treffen. Je moet er rekening mee houden, je kan niet zomaar als vorig jaar met een hele groep langs gaan."

Wordt Jarno (20) uit Huizen de nieuwe Rembrandt? "Schilderen hoort bij mij"

NH Nieuws - 3 uur 29 min geleden

HUIZEN - De 20-jarige Jarno Schouw uit Huizen heeft het tot de laatste tien kandidaten van het televisieprogramma Project Rembrandt geschopt. Samen met zijn broer Olaf (31) begon hij aan de kunstenaarswedstrijd. Ondertussen ligt zijn broer eruit en mikt Jarno op de finale. "Ik had nooit gedacht dat ik erbij zou zitten", aldus Jarno.  

Het televisieprogramma is een zoektocht naar de meest getalenteerde amateurschilder van Nederland. Van de dertig geselecteerde kandidaten voor de eerste aflevering zijn er nog tien over, onder wie Jarno. De winnaar van het programma mag met zijn of haar eigen werk exposeren in het Rijksmuseum, tussen werken van de échte Rembrandt.  

Veel leren 

Toch is dat niet de reden waarom Jarno meedoet. "Mijn werk wordt beoordeeld door professionele kunstenaars en daar hoop ik veel van te leren. Ik heb mijn schilderijen eigenlijk nooit aan iemand anders dan mijn broer laten zien", aldus Jarno.

Zijn kunstwerken zullen wekelijks worden beoordeeld door Pieter Roelofs, hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst in het Rijksmuseum en gespecialiseerd in 17de-eeuwse Nederlandse schilderkunst, en Lita Cabellut, kunstenares. Samen vormen zij de jury. 

Het teken- en schildertalent zit in de familie. Zijn broer Olaf deed ook mee aan het programma maar schopte het net niet tot de laatste tien kandidaten. Toch vindt Jarno zijn broer nog steeds de betere schilder. "Ik kijk nog steeds tegen hem op. We hebben totaal verschillende stijlen maar hij is absoluut de beter als het om klassiek, realistisch werk gaat."

Van een strijd is tussen de twee broers absoluut geen sprake. "Ik ben supertrots op hem", vertelt Olaf. "Hij kan heel ver komen. Maar er kan ook zomaar een lastige opdracht tussen zitten. Vorig seizoen moesten de kandidaten een bewegend olifantje schilderen, dat is heel lastig. In portretten is Jarno gewoon heel goed."     

Eigen stijl 

Op de vraag hoe Jarno zijn stijl zou omschrijven, heeft hij geen eenduidig antwoord. "Daar ben ik nog heel erg naar op zoek. Een tijdje geleden was ik meer van het realisme, daarna ben ik gaan experimenteren met grover werk. Nu vind ik het mooi om met lijnen en kubisme te werken", vertelt hij aan NH Nieuws. 

Op dit moment kan Jarno naast zijn studie Gezondheid en Leven aan de VU in Amsterdam nog niet leven van zijn kunst. Hij droomt er van om ooit zijn brood te kunnen verdienen als zelfstandig kunstenaar. "Als klein kind zat ik altijd al te tekenen met stiften. Tekenen en schilderen hoort gewoon bij mij", vertelt hij. 

De tweede aflevering van dit seizoen is aanstaande zondag om 20.25 uur op NPO1.

Bekijk hieronder de reportage. 

Mannen aangehouden voor rechts-extremistische en terroristische activiteiten

Nu.nl - 3 uur 44 min geleden
De politie heeft dinsdag in Amsterdam en Zwijndrecht twee negentienjarige mannen gearresteerd die worden verdacht van rechts-extremistische opruiing en misdrijven met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Geniet gratis van muzikale Anderhalvemetersessies bij Cool

Heerhugowaard - 4 uur 40 sec geleden
Ontdek tijdens de gratis muzikale Anderhalvemetersessies bij Cool kunst en cultuur de beste bands uit Heerhugowaard en omstreken. Op vrijdagavond...

Verkiezingsupdate: Weinig verschuivingen in állerlaatste stukje campagne

Nu.nl - 4 uur 1 min geleden
Welkom bij deze wekelijkse update in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. Met deze week: Weinig veranderingen in de peilingen, de jacht op de 'infrequente kiezer' en Pennsylvania, Pennsylvania en nog eens Pennsylvania.

België tot medio december in gedeeltelijke lockdown, één 'knuffelcontact' per gezin

Nu.nl - 4 uur 6 min geleden
België heeft vrijdagavond een nieuwe gedeeltelijke lockdown aangekondigd die zondag om middernacht van kracht gaat. Dan moeten niet-medische contactberoepen, zoals kappers, hun werkzaamheden stoppen, mogen Belgen niet meer op bezoek bij vrienden en familie en sluiten alle niet-essentiële winkels voor één maand.

Ziekenhuizen wachten niet op overheid en schieten zorgbonus voor personeel voor

NH Nieuws - 4 uur 29 min geleden

NOORD-HOLLAND - Medewerkers van de Noordwest Ziekenhuisgroep (NWZ) die tijdens de eerste coronagolf hebben gewerkt, krijgen in november de langverwachte zorgbonus op hun rekening. Dat geld wordt echter niet uitgekeerd door de overheid, die het extraatje beloofd heeft, maar door het ziekenhuis zelf, dat de 1.000 euro per medewerker voorschiet. Volgens de Raad van Bestuur duurt het 'veel te lang voordat ze duidelijkheid van de overheid krijgen'. Het UMC in Amsterdam en Spaarne Gasthuis doen hetzelfde, zo laten ze NH Nieuws weten.

In een intern bericht dat in handen is van NH Nieuws maakte de Raad van Bestuur van de Noordwest Ziekenhuisgroep gisteren bekend dat personeel niet langer hoeft te wachten op de beloofde zorgbonus van de overheid. 

Voorzitter van de Raad van Bestuur Stefan Kroese zegt dat nu het goede moment is om hun personeel de bonus uit te keren. "We hebben met elkaar de eerste golf opgevangen en dat doen we nu weer in de tweede golf", zegt hij tegen NH Nieuws. "We hebben zo ongelooflijk veel waardering voor onze mensen. Daar willen we daar nu ook naar handelen."

Het Amsterdam UMC en het Spaarne Gasthuis wachten de reactie van het ministerie ook niet langer af en keren de zorgbonus zelf uit. "We hebben besloten de bonus aan iedereen uit te keren in december ongeacht de toekenning vanuit VWS", zegt woordvoerder Anna van Os van het Spaarne Gasthuis. 

Zorgbonus met voorwaarden

De motie voor een zorgbonus werd in maart unaniem door de Kamer aangenomen. In juni maakte minister Hugo de Jonge bekend dat een deel van het zorgpersoneel een bonus van 1000 euro zou krijgen.

Om de voorwaarden was veel te doen, zorginstellingen moesten zelf beslissen welke medewerkers in aanmerking zouden komen voor de bonus. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen riep hun leden op om alle medewerkers mee te nemen in de aanvraag. Het NWZ en het Spaarne Gasthuis dienden in oktober een aanvraag dan voor al het personeel in. "Wij vinden dat in de praktijk iedereen een bijdrage heeft geleverd", zegt Kroese. Het Spaarne Gasthuis stelt wel wat voorwaarden. Zo krijgt personeel dat twee keer modaal verdient de bonus niet. 

Volgens de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen heeft nog geen enkel ziekenhuis geld vanuit het ministerie van VWS gekregen om de bonussen mee uit te keren. "We hopen er volgende week eindelijk iets van te horen", zegt een woordvoerder.

De ziekenhuizen zijn het wachten zat. "We willen onze mensen duidelijkheid geven", zegt Kroese. "Het proces heeft lang geduurd en we wilden nu het besluit nemen. Straks wordt het pas over een jaar waargemaakt, daar willen we niet op wachten."

Financieel risico

De ziekenhuizen lopen met deze strategie wel een risico; het kan zijn dat de overheid het aangevraagde bedrag niet volledig uitkeert. Het UMC in Amsterdam laat weten daar 'niet vanuit te gaan'.

Het NWZ erkent dat er een financieel risico is. "We zien inderdaad een financieel risico", zegt Kroese. "Maar het is aan de raad van bestuur om dat risico op te lossen." Het Spaarne neemt het risico ook voor lief. "Er is een kans dat we iets terug moeten betalen maar dan nemen wij ons verlies", zegt Van Os. 

De Nederlandse Vereniging van ziekenhuizen laat weten dat niet elk ziekenhuis de zorgbonus zelf kan betalen. "De meeste ziekenhuizen hebben te weinig spek op de botten om dit voor te schieten. Dat risico is echt te groot." 

Voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk was dit ook de reden om de zorgbonus niet nu al te betalen. "We hebben het overwogen en ook berekend", zegt een woordvoerder  "Maar het risico is te groot voor onze organisatie."

Beloning voor het harde werken

Voor het Spaarne Gasthuis is het uitkeren van de bonus 'een kans om iets terug te doen'. "Wij vinden het belangrijk om alle medewerkers te belonen voor het harde werken in deze periode."

Stefan Kroese heeft na het bericht veel blije reacties gekregen van het personeel bij het NWZ. "Uiteraard zijn ze heel blij. Voor ons is het uitkeren ook belangrijk, zij zijn de mensen die het nu doen."

Eerste commerciële snelteststraat IJmond open, maar voor hoelang?

NH Nieuws - 4 uur 59 min geleden

IJMUIDEN - De eerste coronateststraat in de IJmond is sinds woensdag open, maar hoelang die open mag blijven, is nog maar de vraag. Deze snelteststraat is opgezet om aan de vraag naar (snel)testen in de IJmond te voldoen en komt uit de koker van particuliere zorgondernemers. Maar, zo laat de gemeente weten, de snelteststraat past niet binnen het bestemmingsplan van het pand.

Aan de Kromhoutstraat in IJmuiden is een voormalige fabriekshal omgebouwd tot ‘drive through’, waar coronasneltesten worden afgenomen bij mensen die in hun auto kunnen blijven zitten.

Met een commerciële snelteststraat, veelal op locaties waar geen GGD-teststraat is, spelen ondernemers in op de behoefte om snel te weten of je positief of negatief bent. Vooral bedrijven maken gebruik van deze commerciële snelteststraten, zodat zij snel weten of ze weer over hun werknemers kunnen beschikken. Maar ook particulieren die niet lang willen wachten op de uitslag, kloppen bij een snelteststraat aan. De kosten van een test bij een commerciële snelteststraat lopen uiteen, maar liggen gemiddeld rond de 100 euro. In IJmuiden betaal je 89 euro voor een test.

Voor de dichtstbijzijndste teststraat van de GGD moeten inwoners van de IJmond naar Haarlem. En hoewel de GGD aangeeft bezig te zijn om een teststraat op te zetten in de IJmond, nog niet bekend waar en wanneer dat precies gaat gebeuren. Wat dat betreft is de komst van de snelteststraat in de IJmuiden van toegevoegde waarde voor de inwoners van de IJmond.

Winst maken

Met het toenemende aantal commerciële snelteststraten, rijst de vraag vraag of dat wenselijk is. Zo waarschuwt GGD Hollands Midden op haar website voor een toename van bedrijven die een snelle coronatest aanbieden en dit hoofdzakelijk doen om winst te maken. Daarnaast meldt de GGD dat niet alle commerciële testen betrouwbaar zijn en dat de GGD in veel gevallen de uitslag van een commerciële coronatest niet accepteert.

Cees van de Kraats,  een van de ondernemers achter de snelteststraat in IJmuiden, heeft inmiddels een legalisatieverzoek gedaan door een omgevingsvergunning aan te vragen. "We hebben gehoord hoe de gemeente er tegenover staat. Ik snap dat ze zich aan de regels moeten houden. Maar we bevinden ons in een bijzondere situatie waarvoor volgens mij geen regelgeving bestaat. Wij willen de GGD's ontlasten en dat doen we op een plek waar duidelijk behoefte is aan sneltests."

Voorlopig mogen ze openblijven, aldus Eric Penning, woordvoerder van de gemeente Velsen. "Komende maandag bespreken we het onderwerp commerciële snelteststraten binnen de veiligheidsregio. Na dit overleg zullen we dit onderwerp binnen de gemeente bespreken."

Voldoende testcapaciteit

Harm Groustra, woordvoerder van Veiligheidsregio Kennemerland benadrukt dat er dankzij de uitbreiding van de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen voldoende testcapaciteit is in de regio. "Wie zich wil laten testen, kan dezelfde dag nog terecht, het grootste deel van de geteste personen ontvangt de uitslag binnen 24 uur. Bijkomend voordeel, deze tests zijn gratis."

Burgersurveillance moet tij keren in Beverwijkse probleemwijk

NH Nieuws - 5 uur 3 min geleden

BEVERWIJK/HEEMSKERK - Vernielingen, drugsgebruik en intimidaties op straat. Het is weer aan de orde van de dag in de wijk die Oosterwijk heet. Buurtbewoners voelen zich er onveilig. Maar er is ook goed nieuws: de burgersurveillance is terug van weggeweest. 

Het is niet voor het eerst dat er problemen zijn in Oosterwijk en rond het winkelgebied Europaplein. Buurtbewoners reageren gefrustreerd. "Hier lost het nooit meer op, wat je ook doet, het keert altijd terug", zo zegt de een. Een ander: "Veel jongeren houden zich hier op in de winkelstraat en intimideren. Maar ik ga er niets van zeggen, anders heb je namelijk een groot probleem."

Harry Anderies, initiatiefnemer van Burgerparticipatie IJmond (BIJ) bracht begin dit jaar de rust juist terug in de wijk met een burgersurveillance. Maar toen was daar plotseling in maart het coronavirus. En dat zette ook de burgersurveillance buitenspel. Ze zijn inmiddels terug bij af. 

Niettemin is hij opnieuw bereid om met vrijwilligers de helpende de hand te bieden. "We gaan het kunstje gewoon opnieuw doen", verzekert hij tegenover NH Nieuws.

In Oosterwijk wonen ruim 5.500 inwoners. De wijk ligt op de grens van Heemskerk en Beverwijk.

Tekst gaat verder onder de video

Mendes Stengs is raadslid (Samen Lokaal) in Beverwijk en woont in Oosterwijk. Hij kent de wijk als zijn broekzak, en ziet een toename aan criminaliteit op straat. "Dat komt vooral voort uit verveling", zo denkt hij.

Als antwoord op de verveling hoopt hij met behulp van zijn werkgever Tata Steel en het stadsbestuur 'doeplekken' te realiseren in de wijk. Denk aan schaak- en damtafels, maar ook aan zitbankjes. "We moeten elkaar spreken, elkaar motiveren. Maar ook elkaar aanspreken op gedrag natuurlijk. Daar ontbreekt het nu aan."

OM: Verdachte in zaak-Bas van Wijk schoot ook op drie anderen

Nu.nl - 5 uur 40 min geleden
De 20-jarige man die wordt verdacht van het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk in Amsterdam afgelopen augustus, zou die dag ook in de richting van drie anderen hebben geschoten. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt vrijdag dat dit uit de tenlastelegging blijkt.

Amsterdammer (19) aangehouden vanwege rechts-extremistische opruiing

NH Nieuws - 5 uur 41 min geleden

AMSTERDAM - Een 19-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van rechts-extremistische opruiing. In het ouderlijk huis van de jongen werden bij een huiszoeking een hakenkruisvlag, nazi-uniformen, posters en verboden messen gevonden. Ook wordt hij verdacht van het plegen van misdrijven met een terroristisch oogmerk. 

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag. De jongen zou deel uitmaken van rechts-extremistische groepen die online aanzetten tot rassenhaat en antisemitisme. Ook wordt geweld verheerlijkt. 

Twee weken in de cel

De jongen is vandaag samen met een leeftijdsgenoot uit Zwijndrecht aan de officier van justitie voorgeleid. De rechter-commissaris in Rotterdam bepaalde dat het tweetal in elk geval de komende twee weken in de cel blijft.

Volgens het Openbaar Ministerie zijn naar beide mannen afzonderlijke onderzoeken gedaan. Deze kwamen begin oktober op gang met informatie van de inlichtingendienst AIVD.

Podcast | Hoe het AMBER Alert kinderen in acuut levensgevaar moet redden

Nu.nl - 5 uur 49 min geleden
In deze openbare redactievergadering praten we verder over het AMBER Alert, vanwege het vijftienjarige meisje uit het Noord-Brabantse dorp Berghem dat werd gevonden na deze landelijke melding. Hoe werkt zo'n alarm, wie komt ervoor in aanmerking en wanneer nemen we deze meldingen mee op NU.nl?

OM: Verdachte dood Bas van Wijk schoot ook in richting van drie anderen bij Nieuwe Meer

NH Nieuws - 6 uur 26 min geleden

AMSTERDAM - De 20-jarige Samir El Y., die verdacht wordt van het doodschieten van de 24-jarige Bas van Wijk bij de Nieuwe Meer afgelopen zomer, zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) ook in de richting van drie andere personen hebben geschoten die dag.

De verdachte verschijnt woensdag voor het eerst voor de rechter op verdenking van het doodschieten van de uit Badhoevedorp afkomstige Bas van Wijk. El Y. heeft eerder al bekend te hebben geschoten. 

Het slachtoffer was op 8 augustus met een groep vrienden in het park De Oeverlanden bij de Nieuwe Meer. Het was die dag erg druk vanwege een hittegolf. Op een bepaald moment ontstond een conflict met een andere groep, waartoe verdachte Samir El Y. behoorde. 

Die liep volgens justitie in de richting van de groep van Bas. Tegen een man die een Rolex droeg, zou hij hebben geroepen: "Wie is degene die zolang naar ons kijkt?" El Y. zou vervolgens in de grond hebben geschoten en hebben gezegd: "Deze kwam in de grond en de volgende komt ergens anders dus doe maar niet zo bijdehand. Geef mij de klok. Waar is die Rolex?" 

Rakelings

Daarnaast zou El Y. zijn hoofd volgens het OM tegen het hoofd van iemand anders uit de groep van Bas hebben geduwd, terwijl hij zijn vuurwapen op het been van dat slachtoffer hield. Vervolgens zou hij hebben geroepen: "Moet ik jou door je kankerknie schieten? Ik maak geen grappen. Ik bluf niet, ik doe het gewoon". El Y. schoot daarna volgens justitie op of in de richting van een ballon die het slachtoffer in zijn handen had. 

Uit de aanklacht blijkt dat El Y. ook in de richting van een ander persoon zou hebben geschoten. Dit slachtoffer stond volgens justitie 'oog in oog' met de verdachte. Het OM stelt dat El Y. 'rakelings langs' dit slachtoffer heeft geschoten. 

Wisselend

Veerle Hammerstein, de advocaat van El Y., laat aan AT5 weten dat de stelling van het Openbaar Ministerie 'absoluut niet klopt'. "Er zijn 43 getuigen gehoord, allemaal  omstanders. Er is heel wisselend verklaard. Volgens getuigen was er een discussie gaande, die ontaardde in het schieten op de grond, maar het is absoluut niet zo dat mijn cliënt in de richting van andere personen heeft geschoten, zoals het OM beweert", aldus Hammerstein.

'Turnbond wist bij aanstelling Wevers in 2014 van ontslag wegens wangedrag'

Nu.nl - 6 uur 34 min geleden
De KNGU heeft Vincent Wevers in 2014 aangesteld als bondstrainer, terwijl de bond wist dat hij bij zijn club TON ontslagen was wegens grensoverschrijdend gedrag, zo melden NRC en het Noordhollands Dagblad vrijdag. Bovendien heeft de coach, in tegenstelling tot wat hij heeft verklaard, ook na 2007 turnsters fysiek en geestelijk mishandeld.

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator