Feed-aggregator

Fado in het oude gemaal

Heerhugowaard - 49 min 18 sec geleden
-We hebben goed nieuws! Vanaf half juni is Het Oude Gemaal/Poldermuseum weer open. Inmiddels zijn de Corona-regels zo ver verruimd...

Zelf een cirkel schilderen op de muur' Zo doe je het!

Heerhugowaard - 51 min 21 sec geleden
Ronde vormen in het interieur zijn op het moment zeker in de mode. Eigenlijk moeten er sowieso cirkels terugkomen in je huis, wat uiteraard...

Toerismebranche: Steeds minder mensen zeggen dat ze nog op vakantie willen

Nu.nl - 1 uur 7 min geleden
Naarmate de coronacrisis voortduurt, neemt het aantal Nederlanders, Belgen, Duitsers en Britten met vakantieplannen verder af. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Schiphol naar de vakantieplannen van duizend inwoners van elk van deze landen.

Fado met zangeres Iris Feijen en gitarist Tiago Lageira in Het Oude Gemaal

Heerhugowaard - 1 uur 48 min geleden
Ook Het Oude Gemaal in Heerhugowaard is weer open en dus er kunnen net als voorheen voorstellingen georganiseerd worden. Om aan...

Fado met zangeres Iris Feijen en gitarist Tiago Lageira in Het Oude Gemaal

Heerhugowaard - 1 uur 56 min geleden
Ook Het Oude Gemaal in Heerhugowaard is weer open en dus er kunnen net als voorheen voorstellingen georganiseerd worden. Om aan de inmidde...

Auto gevonden waar wielrenner vermoedelijk mee is aangereden: "Daar ben ik heel blij mee"

NH Nieuws - 2 uur 13 min geleden

SCHELLINKHOUT - De politie heeft de auto gevonden waarmee vermoedelijk wielrenner Jeroen van Westen mee is aangereden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. Het voertuig wordt onderzocht en de eigenaar gehoord. "Daar ben ik heel blij mee", vertelt het slachtoffer dat nog steeds in het ziekenhuis ligt. 

Vanuit het niets werd de Enkhuizer dinsdagavond van achteren aangereden op de Zuiderdijk bij Schellinkhout. Hij kwam twee uur later bij in het ziekenhuis met tien gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen, en een gebroken schouder. "Het gaat", zegt Jeroen op de vraag hoe het met hem gaat. "Ik heb gelukkig genoeg pijnstilling." 

Nog steeds vindt Jeroen het onbegrijpelijk dat de automobilist doorreed en hem achterliet. "Ik had de mazzel dat ik twee vrienden bij me had. Ik had ook m'n tong ingeslikt. Stel je voor als ik alleen had geweest. Nu heeft m'n maatje Bert Spaan ingegrepen, hij is ook BHV-er op zijn werk. Maar anders had ik daar gelegen. Dat kan ik moeilijk verkroppen. Ik ben blijkbaar hard op m'n hoofd gevallen, want m'n helm is helemaal kapot." 

Veel positieve reacties 

Blij is Jeroen wel met de vele reacties die hij heeft gekregen. "Ik zei het nog tegen de andere mensen hier op zaal. Zoveel reacties op social media, dat werkt perfect. Ik ben er heel blij mee." Verder wacht hij af hoe het onderzoek van de politie verder gaat. "Daar hoor ik nog meer over en ook hoe ik aangifte kan doen."

Selma (62) werd jarenlang bedrogen door vriend en schreef er een boek over

NH Nieuws - 2 uur 43 min geleden

AMSTERDAM - Selma van Dijk werd verliefd op een man, maar hij was niet degene als wie hij zich voordeed. Ze had wel twijfels en een slecht onderbuikgevoel, maar zijn charme wist dat steeds weg te nemen. Ze kregen een relatie en zouden gaan trouwen, maar vlak daarvoor kwam ze er toch achter dat haar argwaan klopte. Over de gebeurtenissen schreef ze een boek. 

Het was mei 2012, toen de twee zouden gaan trouwen. Hij was van Joodse afkomst en wilde een Joodse bruiloft houden. Een vriend van hem uit Israël was Aalmoezenier (geestelijke van de kerk) en hij zou hen trouwen. Hij zou alles regelen en Selma mocht niets op zich nemen. Een week voor de bruiloft kreeg zijn vriend een hartaanval en het huwelijk ging niet door. Het huwelijk werd uitgesteld naar oktober, maar toen werd de nieuwe Aalmoezenier overvallen op het vliegveld en kon het weer niet doorgaan. Dat ging er bij haar en vanaf dat moment is ze hem in de gaten gaan houden. 

Ze kwam erachter dat hij, terwijl hij een relatie met haar had, relaties had met zo'n twaalf verschillende vrouwen. Van Dijk was zelf niet financieel uitgeknepen door de man en aan haar adres heeft hij dan ook geen strafbaar feit begaan. Toch wist ze hem voor de rechtbank te krijgen. De reden waarom en hoe het uiteindelijk afliep, mogen wij natuurlijk niet verklappen. 

On-Nederlands verhaal

Samen met Robert Vinkenborg, raadslid van de gemeente Hoorn én schrijver, schreef ze er een boek over, genaamd 'De Liefdesspion'. "Eigenlijk ben ik gaan schrijven op advies van de recherche, omdat het zo'n heftig en eigenlijk on-Nederlands verhaal is", vertelt Van Dijk. "Zij hadden zoiets van; dit ga jij niet verwerken, je moet hier iets mee doen." 

Ze volgde het advies van de recherche op en begon met schrijven. Toen ze Robert Vinkenborg tijdens de presentatie van zijn boek over Sylvia Veld ('Jacht op mijn verkrachter') vertelde over haar verhaal, besloot hij haar te gaan helpen. Ook hij vindt dat dit verhaal verteld moet worden. 

"Ik denk dat dit boek doet begrijpen waarom vrouwen soms heel lastig uit de greep van dit soort mannen komen", vertelt Vinkenborg. "In die zin is dit boek ook bedoeld als een waarschuwing en hulpmiddel voor vrouwen, om uit de greep van dit soort mannen te komen."

Geitenboerderij

Op de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos waren de twee vaak samen te vinden. Het is voor Van Dijk zo'n tien jaar geleden dat deze op de plek geweest is. Een passage uit het boek luidt als volgt: 

"Vandaag neemt hij mij mee naar Amsterdam. Hij wilt mij iets van zijn wereld laten zien. We eindigen bij de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos en hebben een prachtige dag gehad. En toch bekruipt mij aan het einde van de dag het onbehagelijke gevoel dat hij iets voor mij achterhoudt", leest Van Dijk een stukje uit het boek voor. 

De Liefdesspion is verkrijgbaar in boekhandels en online. 

ING ziet winst kelderen door coronaproblemen bij bedrijven

Nu.nl - 3 uur 16 min geleden
ING Bank zag zijn winst in het tweede kwartaal met bijna 80 procent krimpen en uitkomen op 299 miljoen euro, blijkt donderdag uit de kwartaalcijfers van de bank. Dit komt doordat de bank geld opzij moet zetten voor leningen die mogelijk niet worden terugbetaald door bedrijven die vanwege de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Braziliaans hof: Regering moet stammen beschermen tegen coronavirus

Nu.nl - 3 uur 26 min geleden
Het hooggerechtshof in Brazilië heeft geoordeeld dat de regering van Jair Bolsonaro maatregelen moet treffen om de oorspronkelijke bewoners van het land te beschermen tegen het coronavirus. De regering heeft een deadline van dertig dagen gekregen.

Video | Het verhaal van de Japanner die twee atoombommen overleefde

Nu.nl - 3 uur 49 min geleden
Donderdag is het 75 jaar geleden dat een Amerikaans B-29-toestel atoombom Little Boy losliet boven de Japanse stad Hiroshima. Drie dagen later volgde een tweede atoombom op Nagasaki. Tsutomu Yamaguchi werd door de Japanse staat erkend als de enige die beide bombardementen overleefde. Bekijk zijn indrukwekkende verhaal.

Toestand wielrenner Jakobsen ernstig maar stabiel na operatie van vijf uur

Nu.nl - 3 uur 56 min geleden
Wielrenner Fabio Jakobsen verkeert nog altijd in een ernstige, maar stabiele toestand na zijn heftige crash met Dylan Groenewegen in de Ronde van Polen, zo heeft het ziekenhuis in het Poolse Sosnowiec donderdagochtend laten weten.

GGD doet beroep op Amsterdammers: "Dit is dweilen met de kraan open"

NH Nieuws - 4 uur 12 min geleden

AMSTERDAM - Zorgen over het toenemend aantal coronabesmettingen waren er al, maar als Amsterdammers met het virus blijven omgaan zoals ze nu doen, dan is er voor de GGD Amsterdam geen houden meer aan. Hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam Anja Schreijer doet een oproep: "We hebben de Amsterdammers hard nodig."

"Onze zorgen zitten ook in het gedrag dat we zien", zegt Anja Schreijer, hoofd infectieziekten bij de GGD. "Als we mensen spreken dat ze moeite hebben om contacten met ons te delen, dat ze moeite hebben thuis in isolatie te blijven."

"We zien mensen die gewoon aan het werk gaan terwijl ze klachten hebben, zelfs als ze positief getest zijn", vervolgt Schreijer. "Dat zijn echt zorgelijke dingen en dan is het echt dweilen met de kraan open."

De vraag is dus of de GGD op deze manier wel in staat is om haar belangrijkste taak uit te voeren: het doen van goed bron- en contactonderzoek. Schreijer: "We doen ons uiterste best, maar daar hebben we Amsterdammers hard voor nodig. Anders heeft het geen zin meer op een gegeven moment."

Nederlands reddingsteam met speurhonden aangekomen in Beiroet

Nu.nl - 4 uur 30 min geleden
De 64 leden en 8 speurhonden van een Nederlands zoek- en reddingsteam zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zij gaan daar op zoek naar mensen of menselijke resten onder het puin. Door de enorme explosie van dinsdag in de haven van de stad zijn veel gebouwen ingestort.

Virtueel Festival Velsen op Forteiland wil het echte zomergevoel oproepen

NH Nieuws - 5 uur 13 min geleden

VELSEN - Het is een bijzondere plek, waar zondag het Velsen Virtueel Festival wordt gehouden. Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal staat garant voor mooie plaatjes. En dat komt goed uit. RTV Seaport maakt er met een groep vrijwilligers een live-uitzending ter vervanging van alle evenementen die deze zomer niet doorgaan.  

"Je kunt de sfeer van een echt festival niet vervangen", zegt Thijs Huijbens, zondag de razende reporter. "Maar we komen een eind in de richting", voegt Dionne Ruurda, één van de presentatoren, toe." Het evenement wordt uitgezonden bij RTV Seaport en is vanaf 15.00 uur ook online te zien.

Alderliefste

Er worden eerder opgenomen optredens van onder meer Gerard Alderliefste en coverbands waaronder Full Count vertoond en er zijn oude beelden te zien van alle evenementen die niet doorgaan, zoals bijvoorbeeld PréSail. 

Tekst gaat door onder de video  

"We gaan vieren wat Velsen te bieden heeft", zegt Thijs Huijbens. Dionne Ruurda voegt er aan toe: "En dat gaan we doen onder een heerlijk zonnetje. Dus ideaal voor mensen die online willen kjken, bijvoorbeeld lekker in de tuin of op een terras."

De meest actuele informatie is te vinden op ijmuiden.nl/velsenvirtueelfestival

75 jaar Hiroshima: de atoombom en het debat dat nooit eindigt

Nu.nl - 5 uur 39 min geleden
Op 6 augustus is het 75 jaar geleden dat een Amerikaanse bommenwerper een atoombom liet vallen boven de Japanse stad Hiroshima. Sindsdien wordt het debat gevoerd of deze oorlogsdaad gerechtvaardigd was. Twee perspectieven om deze kwestie te bekijken.

Zwemmer (47) verdronken in water Julianapark in Hoorn

NH Nieuws - 5 uur 54 min geleden

HOORN - De Hoornse reddingsbrigade heeft gisteravond rond 22.45 uur een man uit het water gehaald. De 47- jarige man was gaan zwemmen in het Julianapark, maar keerde niet terug op het droge. Reanimatie mocht niet meer baten, de man is overleden. 

De man, woonachtig in Lelystad, was met een gezelschap in het Julianapark. Hij voelde zich niet lekker en dacht dat een stukje zwemmen daarbij zou helpen. Eenmaal in het water is hij onwel geworden en verdronken. Volgens de politie waren er geen alcohol of drugs in het spel.  

De reddingsbrigade kwam met drie boten naar het Schelpenstrandje. 

Zwemmer uit het water gehaald in Hoorn

NH Nieuws - 5 uur 54 min geleden

HOORN - De Hoornse reddingsbrigade heeft gisteravond rond 22.45 uur een man uit het water gehaald. De man was gaan zwemmen in het Julianapark, maar keerde niet terug op het droge. 

De reddingsbrigade kwam met drie boten naar het Schelpenstrandje, waarna de man uit het water is gehaald. Een getuige laat weten dat de man is gereanimeerd en naar het ziekenhuis is gebracht. 

Andere hulpdiensten, waaronder de politie en de ambulance waren ook ter plaatse. De traumahelikopter was ook opgeroepen. 

Wat kunnen we verwachten van de onverwachte coronapersconferentie?

Nu.nl - 6 uur 10 min geleden
Een verdubbeling van het aantal coronabesmettingen, GGD's die zich zorgen maken over het haperende bron- en contactonderzoek en nieuwe brandhaarden in Amsterdam en Rotterdam. Waar het kabinet zes weken geleden de laatste coronapersconferentie met een zekere opluchting afsloot, breken premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge noodgedwongen hun vakantie af om het land donderdagavond weer toe te spreken. Het doel: iedereen weer bij de les krijgen. Nieuwe maatregelen zijn niet uitgesloten.

Hulpverleenster in Beiroet: 'Stad letterlijk en figuurlijk in hart getroffen'

Nu.nl - 6 uur 11 min geleden
De 36-jarige Oana Bara woont en werkt sinds 2017 in Beiroet voor het Rode Kruis. Ze maakte dinsdag de explosie in de haven van dichtbij mee en vertelde NU.nl over haar ervaringen. "We staan nog in een overlevingsstand."

Podcast | 'Het is afwachten of Ruttes ingelaste persconferentie niet te laat is'

Nu.nl - 6 uur 17 min geleden
Na zes weken zullen premier Rutte en minister de Jonge (Volksgezondheid) het land weer toespreken. De persconferentie zal gaan over stijgende lijn van coronabesmettingen. Wat moet het kabinet doen om dit tegen te gaan en zijn ze nogal wel op tijd met deze wake-up call? We vragen het aan politiek verslaggever Avinash Bhikhie. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Pagina's

Abonneren op weerheerhugowaard aggregator